Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
BARÜ’nün projesiyle Türk bürokrasisinin son 40 yılı incelenecek
 

BARÜ’nün projesiyle Türk bürokrasisinin son 40 yılı incelenecek

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle 12 ilde çeşitli kademelerde görev alan 1.338 bürokratla yüz yüze görüşmeler yapılarak Türk bürokrasisinin son 40 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunulacak.

2 Ocak 2023 Pazartesi 15:56
Yazdır

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Baykal’ın TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında hazırladığı proje desteklenmeye değer bulundu.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalarla farklı kurum ve unvanlarda aktif olarak görev yapan bürokratların hayata geçen politikalara ilişkin algı ve tutumları analiz edilecek.

Akademik çıktılarının bilim dünyasının yanı sıra politika yapıcı ve uygulayıcılarına yol göstermesinin de hedeflendiği çalışmada, 12 farklı ilden 1.338 kişi ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilecek.

“Proje ile bürokratik yapıya odaklanılacak”

Proje hakkında bilgiler veren Baykal, “Toplumsal kökenleri ve düşünsel eğilimleri üzerinden bürokrasiye odaklanılacak proje ile farklı kurum ve unvanlarda aktif olarak görev yapan bürokratların hayata geçen politika ve değişimlere ilişkin algı ve tutumları analiz edilecek. Böylece siyasetteki değişimin kamu bürokrasisi üzerindeki etkilerinin yanı sıra bürokrasideki işleyiş ve süreç yönetimin nasıl etkilendiği de irdelenecek” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun tebrik etti

Her günün bir önceki günden daha iyi olması için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Baykal ile birlikte projede görev alanları tebrik etti.

Rektör Uzun, “Üniversitemizde bir yandan öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çaba sarf ederken diğer yandan da akademik üretkenliğimizi her geçen gün daha iyi noktalara taşımak için gayret gösteriyoruz. Gurur duyacak bir gelişim gösterdiğimiz bu süreçte tüm bileşenlerimizle birlikte yarınlarımıza değer katacak çalışmalar yapıyoruz. Bu noktadaki gayretli çalışmaları için Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ömer Baykal’ı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Projenin danışmanlığını yapacak olan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı ve Yerel Politikalar Kurulu Vekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe başta olmak üzere tüm proje ekibine de değerli katkıları için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Alanında yetkin bilim insanları projede yer alıyor

Doç. Dr. Baykal’ın yürütücülüğünü yaptığı projenin danışmanlığını Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı ve Yerel Politikalar Kurulu Vekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe yapacak. Ayrıca projede; İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çaha, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yılmaz Bingöl, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Sezer ile BARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden Arş. Gör. Dr. Erdi Topçuoğlu da görev alacak.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinin, (BARÜ), TÜBİTAK, tarafından, desteklenen, projesiyle, 12, ilde, çeşitli, kademelerde, görev, alan, 1338, bürokratla, yüz, yüze, görüşmeler, yapılarak, Türk, bürokrasisinin, son, 40, yılı, ile, ilgili, değerlendirmelerde, bulunulacak
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur