Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
CHP Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanlığından Anlamlı Ziyaret AKTAŞ’TAN SİVRİKAYA’YA ZİYARET TİCARET ÖZGÜNEŞ’LE BEREKETLENDİ SGK İl Müdürü Akbay'dan TESOB’a ziyaret AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 100 BİN ÇİÇEKLİ PEYZAJ HAMLESİ Çakırgöl’de dört mevsim turizm için master plan çalışmaları devam ediyor SGK İLÇE MÜDÜRÜ HASAN AKTAŞ ALİ ŞENTÜRK'Ü ZİYARET ETTİ YARIN BEKLİYORUZ SEBAT GENÇLİK’İN İNANCI TAM, HEDEF 2. LİG BARÜ’de düzenlenen ‘Öğretmenim Şenliği’ ile hem eğlendiler hem öğrendiler Şinik OSB'deki sanayicilerin talepleri TTSO'da görüşüldü AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN ÖNEMLİ UYARI. Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor (ÜNİVERSİTE 7. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMI) Çankaya “Bu Şehir Daha Fazlasını Kaldıramaz” AKÇAABAT’TAN SERT MESAJ: “TERÖRİSTTEN VATANSEVER ÇIKARILAMAZ!” Maganda Kurbanı Emir Yuşa’nın Adı Trabzon’da Bir Parkta Yaşatılacak HAYALVADİSİ'NE HAYRAN KALDILAR GÜMÜŞHANE KELKİT AŞUT GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZM DESTİNASYONLARI ZİYARET SAATLERİNE DÜZENLEME
HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL
HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL
 
FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI
FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI
 
HALİL BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
HALİL BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GENÇ: BÜYÜK BİR KÜLTÜRÜN MİRASÇISIYIZ
 

BAŞKAN GENÇ: BÜYÜK BİR KÜLTÜRÜN MİRASÇISIYIZ

Dualı Sultan Gömlekleri ile Geleneksel Türk Sanatları Sergisi’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon bir kültür, tarih ve sanat şehri. Bunlar bizim değerimizdir. Biz, köklü bir medeniyetin, büyük bir kültürün mirasçısıyız” dedi.

10 Ekim 2024 Perşembe 11:09
Yazdır

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen Dualı Sultan Gömlekleri ile Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve eşi Arzu Genç’in katılımı ile açıldı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Proje Koordinatörü Dr. Mehmet Vanlıoğlu, Tezhip Sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Genç, “Değerlerimiz sanatsal bir değer olarak ortaya çıktı. Kıymetli eserlerin sahibi Dr. Mehmet Vanlıoğlu hocamıza, kıymetli eşi sanatçımız Ayşe Vanlıoğlu hocamıza, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şen Başkanımızın çok kıymetli eşi sanatçımız Sevgi Şen hanımefendiye, mozaik sanatında eserleri hazırlayan Cemile Aral hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ ZENGİNLEŞTİRMEK GÖREVİMİZ

Başkan Genç, şu şekilde devam etti: “Trabzon bir kültür, tarih ve sanat şehri. Bizim şehrimizin alametifarikası bu önemli özelliklerdir. Bunlar bizim değerimizdir, bu değerleri zenginleştirmeliyiz. Biz, büyük bir kültürün mirasçısıyız, köklü bir medeniyetiz. Dolayısıyla bu değerlerle birlikte tarihimizin getirdiği birikimi anlayabilmek önemli. Bizim inancımıza göre dua bir zırhtır. Cihan padişahlarımız savaşa giderken bütün donanıma sahip olmakla beraber duayı da bir zırh olarak almışlar ve dualı gömlekler serüveni böyle başlamıştır. Bunları çok kıymetli buluyorum. Medeniyetlerin, sanatın ve kültürün gelip geçtiği bu şehirde değerlerin yaşatılması çok değerli. Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, kültür ve sanat alanında çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Bu işe sadece bir eser gözüyle bakmamak lazım. Bu dualı gömleklerin 10 yıl incelemesi yapılmış. Çok kıymetli çalışma. Bu çalışmanın bugün Trabzon’da sergileniyor olması daha önceden de Japonya’dan Almanya’ya kadar sergilenmiş olması çok değerli.”

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GELENEK

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, serginin önemine ve geleneğe dikkat çekerek, “Padişahlarımız, ceddimiz, atamız, şehadeti benimsemiş ve birçoğu gönlünde yatan şehadet arzusuyla seferlere çıkıyordu. İslamda şehit olanların kefenlenmemesi olduğu gibi elbiseleriyle defnedilmesi kültürü vardır. O yüzden savaş meydanlarına giderken bu dualı gömleklerle defnedilmeleri geleneği oluşmuştu. Şimdi biz de bu geleneğin şahitleri oluyoruz. Tabii bunlar bizim kültürümüz. Kültürel faaliyetlerimiz, belediyemiz bünyesinde bundan sonra da devam edecek. Ben bu sergi için tüm hocalarımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TRABZON’DA İLK DEFA GERÇEKLEŞİYOR

Proje Koordinatörü Mehmet Vanlıoğlu ise, “Bizleri mutlu ve bahtiyar ettiniz. İlk defa karma bir sergi yapıyoruz. İlk defa Trabzon'da yaptık. Çok güzel olacağını ve ziyaretçilerimizin çok güzel bir zaman geçireceğini tahmin ediyoruz. Bizleri davet eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’e çok teşekkür ediyorum. Serginin gençlerimize ve bütün vatandaşlarımıza faydalı olacağına inanıyorum. Tüm davetlilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilirken, davetliler sergiyi gezdi.

Anahtar Kelimeler: Dualı, Sultan, Gömlekleri, ile, Geleneksel, Türk, Sanatları, Sergisi’ne, katılan, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Ahmet, Metin, Genç, “Trabzon, bir, kültür, tarih, ve, sanat, şehri, Bunlar, bizim, değerimizdir, Biz, köklü, bir, medeniyetin, büyük, bir, kültürün, mirasçısıyız”, dedi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1277 Karamanoğlu Mehmet Bey, Konya şehrini Karamanoğulları topraklarına kattı ve Türkçe'yi resmi dil ilan etti.
1846 ABD Kongresi, sınır devriyelerine baskın yapılmasını gerekçe göstererek Meksika'ya savaş ilan etti.
1915 Çanakkale'de, Binbaşı Ahmet Bey komutasındaki Muaveneti Milliye muhribi, Golyath zırhlısını torpilleyerek batırdı.
1919 İzmir'in işgal edileceğine ilişkin Venizelos'un beyannamesi, Aya Fotini Kilisesi'nde Yunan Albay Mavrudis tarafından yerli Rumlara okundu.
1920 9-13 Mayıs arasında yapılan 217 üye ile toplanan ve bölge ile ilgili net kararların alındığı Trakya Kongresi (Edirne Kongresi) yapıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur