Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi’nde, köy halkının katılımı ile gerçekleştirilen meyve dalı aşılama eğitimi, yoğun ilgi ve memnuniyetle tamamlandı. Trabzon’un ürünleri YÖREX’de tanıtılıyor Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında 23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI AKÇAABAT’TA KUTLANDI Dr. Hisoğlu’ndan CHP İlçe Başkanı Haluk Batmaz’a Sert Açıklama: Akçaabat’ta Kariyer Günleri Kapsamında Anlamlı Buluşma Trabzon Diş Hekimleri Odası Görev Dağılımı Yaptı
Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında
Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında
 
23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık.
23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık.
 
TÜRSAB yönetim kurulu üyesi İbrahim Değermenci’den, tepki ve uyarı !
TÜRSAB yönetim kurulu üyesi İbrahim Değermenci’den, tepki ve uyarı !
Başkan Genç, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda açıkladı
 

Başkan Genç, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda açıkladı

HAFİF RAYLI SİSTEMİN İHALESİ YAPILDI

8 Nisan 2026 Çarşamba 18:49
Yazdır


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hafif Raylı Ulaşım Sistemi’nin ihalesinin yapıldığını ve 12 firmanın teklif verdiğini duyurdu.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında başladı. Meclis üyelerinden gelen sorulara cevap veren Başkan Genç, kokarca ile mücadele konusuna değinerek, “Yöresel ekonomik ve tarımsal girdilerle ilgili yeni bir yol haritası çizmek lazım.

Bu konuda kokarca ile mücadeleye geçen sene katkı sağladık. Vazife İl Tarım Müdürlüğü’ne ait. Ancak biz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 10 aracımızla beraber, ilçe belediyelerimizin de aynı anlayışta katkısıyla, depo yerlerinden başlamak üzere ilaçlama çalışmalarımızı 6 Nisan’da başlattık. Tarım İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda bu konuda tüm tuzaklar dahil olmak üzere ilaç yeterli miktarda mevcut. Bu konuda büyük bir mücadele yapmalıyız. Ancak bunu yalnızca kurumsal olarak değil, halk olarak da desteklemeliyiz” dedi.

KARAKAYA BARAJI’NI ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Yeni yapılacak barajla ilgili gelen soruya Başkan Genç, “İçme suyuyla ilgili yeni bir baraj planlanıyor. Atasu Barajı’ndan 10 milyon metreküp daha fazla hacme sahip olacak. 137 metre gövde derinliğine sahip olacak. Karakaya Barajı diye bir mevcut barajımız yok. Ancak Karakaya isminde, bu barajın membaında bulunan su kaynağımız vardır. Bunun tam kaynağında yeni bir baraj oluşturmayı planlıyoruz inşallah. Maçka’dan gelen bölgede uygun bir baraj alanı mevcut. Ayrı bir dere değil. Bu 30 yıllık bir proje değildir; henüz projesi yapılmamıştır. Şu anda sadece düşünsel aşamadadır. Ancak projesine başlamış bulunuyoruz ve inşallah bunu şehrimize kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

TRABZON-TİFLİS SEFERLERİ YENİDEN BAŞLAYACAKTIR

Başkan Genç, ara verilen Tiflis-Trabzon direkt uçuşlarıyla ilgili, “Yeterli hazırlık yapılmadan başlandığını tespit ettik ve teyit ettik. Ancak buna mecbur olduğumuzu da ifade ettik. Ara verildiğini de söyledik. Aynı şeyi tekrar söylüyorum. Geçen ay Gürcistan Büyükelçisi geldi. Trabzon-Tiflis seferlerinin yeniden başlatılması konusunda büyük gayret içinde olacaklarını bize iletti. Şu anda Ticaret Odamızla birlikte hazırlık çalışmalarını sürdürüyoruz. Uygun ortam yakalandığında, iki ülke arasında da mutabakat mevcut olduğundan bu seferler yeniden başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BORCUNU AÇIKLADI

Büyükşehir Belediyesi'nin borcuna ilişkin soruyu Başkan Genç şöyle yanıtladı: “Faaliyet raporumuz meclisin gündemine gelecek. Büyükşehir Belediyemizin borçları için '20 milyarlık yetki aldınız, 20 milyar civarında borcunuz var' diyorsunuz. Böyle bir şey yok. Bizim piyasa borcumuz bugün itibarıyla 1 milyar 216 milyon 508 bin TL’dir. Büyükşehir Belediyemizin kredi borcu ise 2 milyar 623 milyon TL’dir. Burada satıştan elde edilen gelirle 1 milyar TL’sini kredi borcumuza ödedik, onun detayını da söyleyeceğim. Bunun dışında şirketlerimizin de borcu 281 milyon TL’dir. Yani Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcu yaklaşık 4 milyar TL civarındadır. Faaliyet raporumuzda da bu açıkça bellidir ve orada ifade edeceğiz.”

RAYLI SİSTEMİN İHALESİ YAPILDI

Başkan Genç, gün gün takip edeceğini söylediği Hafif Raylı Ulaşım Sistemi ile ilgili de müjde verdi. İlk etabı Akyazı ile Havalimanı arasında yapılacak olan raylı sistemin ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Genç, 12 firmanın teklif verdiğini söyledi.

BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİMİ VE KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİ GERÇEKLEŞTİ

Oturumda Meclis Başkanlık Divan Seçimi gerçekleşti. Meclis birinci başkan vekilliğine Faruk Kanca, ikinci başkan vekilliğine Ahmet Hüseyin Altıntepe seçildi. Ayrıca katip üye, encümen ve komisyon seçimleri yapıldı.

Anahtar Kelimeler: HAFİF, RAYLI, SİSTEMİN, İHALESİ, YAPILDI
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur