Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU TRABZON’DA EFSANELER EMİR YUŞA ATICI İÇİN SAHAYA ÇIKTI Başkan Aksoy: Kamyonetlerin kantara girmesi can çekişen arıcılığın sonu olacaktır Trabzon’da Denizde Meydana Gelen Patlama Paniğe Neden Oldu ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİNDEN; KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE IRAP KAPSAMINDA KURUMSAL VE BİLİMSEL YAKLAŞIM ÖNERİSİ!... AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YAVUZ ŞANVER ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI GELİR TARİFESİ, OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Değerli basın mensupları, AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR Hıdırnebi Yaylası'nda ağaç budayan baba ve oğul uçurumdan yuvarlandı TÜRSAB'IN YENİ BAŞKANI TUNA OLDU! İlker Akıncı CHP Trabzon İl Başkanlığına Resmen Aday BAŞKAN GENÇ: “HER KÖŞEYE DOKUNAN PROJELERLE TRABZON’U YENİLİYORUZ” BAŞKAN KAYA: “ÖZEL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMA SORUMLULUĞUMUZ VAR” KENT KONSEYİ TOPLANAMADI Canbakkal’dan çağrı: “Hayal et, projene 300 bin TL kazan!” BAŞKAN GENÇ ANKARA'DA PROJELERİ GÖRÜŞTÜ ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARININ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI BELEDİYE 4 YENİ HİZMET ARACI ALACAK
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
 
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
 
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
BAŞKAN KAYA’DAN MAÇKA’DAKİ ÇÖP TEMİZLİĞİ HAKKINDA AÇIKLAMA
 

BAŞKAN KAYA’DAN MAÇKA’DAKİ ÇÖP TEMİZLİĞİ HAKKINDA AÇIKLAMA

HİZMETE TEŞEKKÜR EDİLİR

1 Ağustos 2025 Cuma 09:02
Yazdır


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon’un önemli turizm destinasyonlarından biri olan Sümela Manastırı çevresinde uzun süredir biriken çöplerin, vatandaşların talep ve şikâyetleri üzerine Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplatılması ile ilgili kasıtlı yapılan eleştirilere cevap verdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Sümela Manastırı etrafındaki çöplerin Ortahisar Belediyesi tarafından temizlenmesi ile ilgili kamuoyuna yansıyan ‘yetki’ tartışmalarına açıklık getirdi. Başkan Kaya, “Evet burası bizim sorumluluk alanımızda değil, ancak aylardır çöpler orada duruyor ve bizi arayan insanlar, her yeri aradıklarını fakat bir çözüm bulamadıklarını söylüyor ve bizden yardım rica ediyorlar. Biz de bu talebe karşılık, iyi niyetimizle orayı temizliyoruz. Kimseyi eleştirmiyoruz, kimseye de haksızlık yapmıyoruz, sadece bize iletilen bir ricayı yerine getiriyoruz. Bunun neresi kötü? Az laf, çok iş. Bizim hizmet anlayışımız budur” dedi.

“RİCA ÜZERİNE EKİPLERİMİZİ YÖNLENDİRDİK”

Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı’nın etrafındaki piknik ve kamp alanlarının vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine temizlenmesine teşekkür edilmesi gerekirken, bazı kesimlerin tepki göstermesine anlam veremediğini ifade eden Başkan Kaya, “Sümela Manastırı, bütün Türkiye'nin ziyaret ettiği, hatta yurt dışından da çok sayıda misafirimizin geldiği Trabzon'umuzun çok önemli marka değerlerinden birisi ve orası bir turizm destinasyon alanı. Oradan belediyemize telefon geldi. Dendi ki ‘Bütün yetkili mercilere, bütün ilgililere aylardır telefon açıyoruz, rica ediyoruz. Fakat buradaki alan temizlenmiyor. Bize yardımcı olur musunuz?’ Konu tarafıma iletildiğinde ‘Orası bizim görev alanımız dışındaki bir yer. Müdahale etmemiz doğru olmaz. İlgili, yetkili kimse, oranın sorumluluğu kimdeyse o arkadaşlarla görüşüldü mü? Ona göre değerlendirelim’ dedim. Bize telefon açıp yardım isteyen kişi arandı, soruldu. O da ‘Evet, bütün herkesten rica ettik. Üç, dört aydır bu çöpler burada duruyor. Ayrıca hem kötü kokuyor, hem çirkin görünüyor. Şehrimize gelen misafirlerimize rencide oluyoruz’ cevabını verdi. İnisiyatif almamızın bir boyutunda da şu var; ülkemizde orman yangınları had safhada. Oradaki çöplerin içinde kırık camlar ve yangına sebebiyet verecek malzemeler vardı. Dolayısıyla bu ivedi bir meseledir. Sonuçta Trabzon'umuzun önemli bir turizm bölgesi. Biz de ekiplerimizi yönlendirdik. Temizlik işleri personelimiz gitti, orayı pırıl pırıl yaptılar. Ve nitekim birçok bizlere vatandaşımız teşekkür etti. İnanın kaç kişi telefon açtı, kaç kişi mesaj attı. Hatta Antalya'dan bir hanımefendi yazdı. ‘Başkanım oraya gitmiştim. O rezilliği gördüm. Trabzon adına utandım’ diyerek teşekkürlerini iletti. Hizmet eleştirilmez, hizmete teşekkür edilir” dedi.


“AZ LAF ÇOK İŞ. BİZİM ANLAYIŞIMIZ BUDUR”

Temizlik çalışmasının ardından bazı çevrelerin Ortahisar Belediyesi’ni eleştirmesine ve sosyal medya üzerinden linç kampanyası başlatmasına tepki gösteren Kaya, “Temizlik işlemleri sonrasında bir güruh ayağa kalktı, iki, üç gündür bizi linç etmeye çalışıyorlar. Vay efendim ‘Sen Trabzon'u temizle’ diyerek komik duruma düşüyorlar. Hizmete teşekkür edilir diyorum ya, bundan yoksun bir zihniyet var karşımızda. Öğreniyoruz ki, bu kişiler, örgütlerine talimat vermişler. ‘Gidin şehrin muhtelif yerlerinde gördüğünüz çöpleri fotoğraflayın, ‘Sen önce buraları temizle de sonra oraya git’ diyelim. Ortahisar Belediyesi'ne bir zarar vermeye çalışalım’ çabası içine girmişler. Evet, orası bizim sorumluluk alanımız da değil, ancak aylardır çöpler orada duruyor ve bizi arayan insanlar her yeri aradıklarını fakat bir çözüm bulamadıklarını söylüyor ve bizden yardım istiyorlar. Biz de bu talebe karşılık iyi niyetimizle orayı temizliyoruz. Trabzon adına bir inisiyatif almışız. Aranmışız ve bir sorumluluk üstlenmişiz. Kimseyi eleştirmiyoruz, kimseye de bir haksızlık yapmıyoruz, sadece bize iletilen bir ricayı yerine getirmişiz. Bunun nesi kötü? Bir derde derman olmuşuz. Az laf, çok iş. Bizim anlayışımız budur. İnanın bu meselenin gündem olması bile çok utanç verici” şeklinde konuştu.

“BİZİM HİZMET ANLAYIŞIMIZ BİR DERDE DERMAN OLMAK”

Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline teşekkür eden Başkan Kaya, “Aylardır temizlenmeyen turizm alanımızı mis gibi yaptılar. Temizlik İşleri personelimize çok teşekkür ediyorum. Onlar sadece kentte değil, yurtdışında da gönüllü projelere imza atıyorlar. Temizlik İşleri personelimiz harikalar yaratıyor. Afrika Mali'de suya ulaşma sıkıntısı çeken insanlar için aralarında para topladılar, dayanışmayla bir bütçe oluşturdular. Bir su kuyusu açtırdılar. Oradan içilebilir tertemiz su fışkırdı ve suya ulaşma sıkıntısı olan insanlar suya kavuştu. Bölgedeki insanlardan dua aldılar. İşte böyle bir hizmet anlayışı bu. Bir derde derman olmak. Bizim hizmet anlayışımız bu” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ HAKLININ, DOĞRUNUN YANINDA DURUYOR”

“Asıl tartışılması gereken konu ‘Sümela Manastırı çevresinin nasıl bu hale geldiği’ olmalıydı” diyen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aslında toplumun burada tartışması gereken ya da bizi hedef yapmaya çalışanların tartışması gereken konu, ‘bölgenin nasıl bu kadar kirletildiği’ olmalıdır. Onlar, biraz insan olsalar meseleye bu eksende bakarlar ve derler ki ‘Burası nasıl bu kadar kirlendi? İnsanlarımız bu güzelim yere, bu güzelim doğaya, bu çöpleri nasıl atabildi?

Bu insanlarımıza bunu yapmamalarını öğretelim. Ya da yapmamaları konusunda tedbir alalım.’ Bunu konuşmak gerekirken vay efendim ‘Sen niye burayı temizledin’ diye bizi akıllarınca hedef yapmaya, zarar vermeye çalışıyorlar. Ama çok şükür görüyorum; vatandaşlarımız neyin ne olduğunu biliyor, haklının, doğrunun yanında duruyor” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: HİZMETE, TEŞEKKÜR, EDİLİR
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1571 Hıristiyan birleşik donanması ile İnebahtı'da karşılaşan Osmanlı donanması yenildi.
1737 Yüksekliği 13 m'yi bulan dalgalar, Bengal'de (Hindistan) 300,000 kişinin ölümüne yol açtı.
1769 İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zelanda'yı keşfetti.
1806 Karbon kağıdı keşfedildi.
1908 Osmanlı yönetimine başkaldıran Girit adası Yunanistan ile birleşti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur