Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Bayraktar Genel Kurulda Konuştu
 

Bayraktar Genel Kurulda Konuştu

2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı

17 Aralık 2012 Pazartesi 20:17
Yazdır

 

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -''8 bin 591 kilometre olan deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işlemi tamamlandı. 2014 sonuna kadar, tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacağız''

 

-''Asıl hedefimiz, riskli yapıların vatandaşlar tarafından dönüştürülmesi. Bu doğrultuda, imkanlar  ölçüsünde kira desteği, kredi faizlerini sübvanse  etmek gibi her türlü yardım yapılacaktır''

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işlemini tamamladıklarını belirterek, 2014 sonuna kadar tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacaklarını bildirdi.

 

Bayraktar, bakanlığının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 Yılı Bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de şehirleşmenin 20. yüzyılın ortalarında hız kazandığını, günümüzde yüzde 76 seviyesini aştığını söyledi.

 

Hızlı şehirleşmenin bir taraftan plansız ve çarpık yapılaşmaya sebep olduğunu, diğer taraftan da doğal kaynakların ölçüsüz kullanılmasına ve çevre kirliliğine yol açtığını belirten Bayraktar, bakanlığın, bu sorunların kalıcı biçimde çözümü için kurulduğunu anlattı.

 

Bayraktar, bakanlığın kuruluşundan itibaren yaptıkları çalışmalarla sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir yerleşim sağlamak, şehirlerin marka değerini artırmak ve ülke çapında kentsel dönüşümü başlatmak konusunda titiz bir yapı oluşturduklarını ifade etti.

 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu ile 35 ilde 3 bin 169 binayı yıkarak dönüşümü başlattıklarını anlatan Bayraktar, Türkiye genelinde yaklaşık 6,5 milyon konutun dönüştürülmesinin planlandığını kaydetti. Bayraktar, ''Kentsel dönüşümle sadece binalar yıkılıp, yenileri yapılmayacak, aynı zamanda teknik altyapı, şehir meydanları, parklar, yeşil alanlar ve modern hayatın gerektirdiği sosyal donatıların oluşmasıyla şehirlerimizin marka değeri artacaktır'' dedi.

 

Yasa ile ulaşılması düşünülen hedeflerin tek bir kurum tarafından gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Bayraktar, uygulamada başta yerel yönetimler olmak üzere kamu kuruluşları, sivil toplum, üniversitelerle işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti. Uygulamanın en önemli aktörlerinin yerel yönetimler olduğunun altını çizen Bayraktar, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Sakarya büyükşehir belediyeleriyle ilçe belediyelerine riskli yapı ve alan belirleme yetkisi verdiklerini anlattı.

 

-''ÇED için gerekli belge sayısını 16'ya düşürdük''-

 

Bayraktar, bakanlık, belediyeler ve TOKİ eliyle ülke genelinde 250 noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti.

 

Kentsel dönüşümde asıl hedeflerinin riskli yapıların vatandaşlar tarafından dönüştürülmesi olduğunu dile getiren Bayraktar, ''Bu doğrultuda vatandaşlarımıza imkanlar ölçüsünde kira desteği, kredi faizlerini sübvanse etmek gibi her türlü yardım yapılacaktır'' dedi.

 

Teknik ve mali desteklerle son yıllarda kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisiyle hizmet verilen belediyle nüfus oranının yüzde 70'in üzerine çıktığını belirten Bayraktar, 2023'te tüm belediyelerin atık su arıtma tesisine kavuşmasını hedeflediklerini vurguladı.

 

ÇED belgelerinin artık elektronik ortamda verildiğini, ÇED için istenen belge sayısını 199'dan 16'ya düşürdüklerini vurgulayan Bayraktar, çevre izin ve lisansa ilişkin süreçleri tek yönetmelik altında topladıklarını söyledi.

 

Bayraktar, 8 bin 591 kilometre olan deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işleminin tamamlandığını da anlatarak, ''Tüm bilgi ve belgelerin envanteri çıkarılarak, coğrafi bilgi sisteminde kullanılması için veri tabanı oluşturuyoruz. 2014 sonuna kadar tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacağız'' diye konuştu.

 

Şehirlerin marka değerini artırmak için özel projeler hazırladıklarını dile getiren Bayraktar, İstanbul Finans Merkezi projesinin bitirildiğini, Diyarbakır sur içinde tarihi yapıyı ortaya çıkarmak için dönüşüm çalışmalarının ilgili kurumlar ve valilikçe ortak yürütüldüğünü belirtti. Bayraktar, İstanbul'da üçüncü büyük havalimanını da kapsayacak yeni şehir için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile işbirliği içinde çalıştıklarını kaydetti.

 

 

Anahtar Kelimeler: 2013, Yılı, Bütçesi, TBMM, Genel, Kurulu'nda, konuşma, yaptı ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur