Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT’TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ GÖKHAN GEDİKLİ'DEN KUTLAMA MESAJI Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı Anıyoruz BAŞKAN GENÇ, ŞAPAZARI’NDA MEVLİDE KATILDI, VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI BAŞKAN GENÇ, TRABZON HALKINI BAYRAMLAŞMAYA DAVET ETTİ Cemil Kalkışım'dan Net Mesaj BÜYÜKŞEHİR ON BİNLERCE ÇOCUĞA TRAFİK EĞİTİMİ VERDİ TESOB camiası bayramlaştı ANAHTAR PARTİ AKÇAABAT İLÇE BAŞKANLIĞINDAN KUTLAMA MESAJI BAŞKAN TİRGİL'DEN BAYRAM KUTLAMA MESAJI ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI HÜSEYİN KARA'DAN BAYRAM KUTLAMASI İYİ BAYRAMLAR TALAT ÇAMKTAN BAYRAM İLANI ESKİ MUHTARDAN BAYRAM KUTLAMASI AKÇAABAT AK PARTİ'DEN BAYRAM KUTLAMASI AKPINAR MAH MUHTARI MESAJ YAYINLADI ÖMER HACISALİHOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI AKMESTEK'TEN YOĞUN İŞ BİRLİĞİ BÜYÜKŞEHİR’DEN BAYRAM DENETİMİ
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
 
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
 
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
Bayraktar:Trabzon turizm kenti olacak
 

Bayraktar:Trabzon turizm kenti olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon için turizm alanında atılımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

13 Mart 2013 Çarşamba 21:52
Yazdır

 

Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un turizm potansiyelini en verimli biçimde kullanmaya çalıştıklarını belirterek, "Turizm kenti Trabzon diyoruz. Trabzon'da turizm alanında da atılımlar yapıyoruz. Trabzon'u hem iç hem de dış turizm açısından geliştirmek için uğraşıyoruz. Trabzon'un marka değeri yükselsin, itibarı artsın diye çalışıyoruz" dedi.

 

Trabzon'a gelen yerli veya yabancı misafirler sayesinde gelirin artması ve esnafın yüzünün gülmesi için turizmin önemli olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:

 

"2011'de 11 bin 547 olan Trabzon Müzesi'nin ziyaretçi sayısı, 13 bin 260'a çıktı. Yine Ayasofya Müzesi'nin ziyaretçi sayısı 116 bin 179'du, 2012'de bu rakam 128 bin 192 oldu. Sümela Örenyeri'nin ziyaretçi sayısı ise 295 bin 704 idi, 339 bin 24 oldu. Bu sayıların daha da artması için çalışıyoruz. Trabzon için her alanda kaynak ve hizmet üretiyoruz. Laf üretmekle vakit kaybetmiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalıyla 2011-2012 döneminde bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla birlikte Trabzon'a toplam 7 milyon 914 bin 556 lira kaynak tahsis edilmesini sağladık. Bu kapsamda, Sümela Örenyeri Çevre Düzenlemesi Projesi'ne 2011 yılına kadar 434 bin 618 lira harcanmıştı. 2012 yılı ödeneği olarak 3 milyon 556 bin 854 lira ayrıldı. Sümela Manastırı yol yapımı için 349 bin lira ödenek ayrılmasını sağladık."

 

-"İlçelerde de yatırım aralıksız sürüyor"-

 

Bakan Bayraktar, Trabzon'un ilçelerinde de yatırımın aralıksız sürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 

"Maçka Çakırgöl Kayak Merkezi için 250 bin lira kaynak aktarıldı. Akçaabat Orta Mahalle Sokak Sağlıklaştırma Projesi için 750 bin lira ödenek sağlandı. Trabzon Müzeleri Bakım Onarım Projesi için 116 bin 958 lira, Trabzon Ortahisar Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projelerinin yapımı için 180 bin lira, Doğu Karadeniz Master Planı Altyapı Uygulamaları Projesi kapsamında Arsin-Yanbolu-Santa grup yolu çalışmalarına 1 milyon lira, ayrıca 2011 yılında ilave 600 bin lira, Trabzon Kültür Merkezi Projesi bakım ve onarım işi için 70 bin 829 lira, Uzungöl Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel tasarım Projelerinin yapımı için 160 bin liralık ödeneğin İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılmasını sağladık."

 

Trabzon'a son iki yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyla 11 milyon 127 bin lira kaynak gelmesini sağladıklarını ifade eden Bakan Bayraktar, şunları ifade etti:

 

"2 bin 855 kapasiteli yeni yurt inşa edilmesini sağladık. Söğütlü Atletizm Sahası'nı bütünüyle yeniledik. Beşirli Tenis Kortları ve Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu'nu yaptık. Türkiye'nin ilk müstakil jimnastik salonu olan 2 bin 500 seyirci kapasiteli Yomra Jimnastik Salonu'nu hizmete açtık. Beşikdüzü'ndeki bin kişilik spor salonu, Şalpazarı Spor Salonu ve Düzköy Spor Salonu ile ilgili çalışmaları biz yaptık. Yoğun çalışmalarımız sayesinde Trabzon uluslararası spor müsabakalarının ve uluslararası kongrelerin yapıldığı bir şehir oldu. Trabzon'da yapılan bu tarz organizasyonları ve gelen turist sayısını daha da artırmak istiyoruz. Trabzon'un tarihi ve doğal değerleriyle büyük bir turizm potansiyeli taşıdığını hepimiz bilmekteyiz. Bu potansiyeli daha da verimli kullanmak Trabzon'un ve Trabzonluların gelirini artırmak istiyoruz. Tüm gayretimiz Trabzon'a daha çok kaynak ve hizmet gelsin, hemşehrilerimizin yüzü daha çok gülsün gayesiyledir."

Anahtar Kelimeler: Çevre, ve, Şehircilik, Bakanı, Erdoğan, Bayraktar, Trabzon, için, turizm, alanında, atılımlar, yaptıklarını, ve, yapmaya, devam, edeceklerini, bildirdi ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1727 Isaac Newton'un ölümü
1854 Amerikan Bağımsızlık Savaşı: Büyük Britanya hükümeti Boston, Massachusetts limanını kapattı.
1866 İspanyol donanması Şili'nin Valparaiso limanını bombaladı.
1848 Margaret ve Kate Fox adlı iki kız kardeş, ruhlar dünyasıyla ilişki kurduklarını iddia ederek, ilk profesyonel medyumlar oldu.
1889 Paris'te, 1789 Fransız Devrimi'nin 100'üncü yıldönümü için, Gustav Eiffel tarafından yapılan Eiffel Kulesi açıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur