Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
GELECEĞİN HUKUKÇULARI ADLİYE DE FUTBOL TURNUVASI COŞKU VE DOSTLUKLA TAMAMLANDI HAYDİ TRABZON, TAKIMIMIZA DESTEK VERELİM Yine MİLLİ GÖRÜŞ, yine MİLLİ DURUŞ YENİDEN REFAH İLE !!! Muratoğlu’ndan Çocuk Parkı Teşekkürü ULAŞIM ZAMLANIYOR NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI TRABZON’DA MUAY THAİ HEYECANI MİNİK KALPLERİN PERDESİ AKÇAABAT’TA ARALANIYOR ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ Bak'a sosyal medyadan siber saldırı. DOĞADAN SOFRAYA, AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ ZAMANI ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
ULAŞIM ZAMLANIYOR
ULAŞIM ZAMLANIYOR
 
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
 
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
Boğaçhan şenlendi
 

Boğaçhan şenlendi

Dedekorkut hikâyelerinden birincisi olan 1.Boğaçhan kültür ve sanat festivali 30 Haziran 2013 tarihinde Maçka ilçesi Üçgedik yaylasında büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

5 Temmuz 2013 Cuma 23:26
Yazdır

Dedekorkut Destanlarından birincisi olan Boğaçhan ve bu yayla ile ilgili tarihçe protokol ve katılımcılara araştırmacı yazar Mustafa YAZICI tarafından anlatılarak açılış konuşması Boğaçhan Dernek Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa DURMUŞ tarafından yapıldıktan sonra sunucular Ayşegül AKYÜZ ve Kemalettin KÖLEMENOĞLU protokol konuşmaları için AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye SEYMENOĞLU AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın BIYIKLIOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı O.F.GÜMRÜKÇÜOĞLU, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul GENÇ konuşarak ‘’ Boğaç yaylasında bugün Dedekorkut Destanı yazılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trabzon tarihi canlandırılıyor. 1400 yıl önce bu topraklardan dedekorkutlar gelip geçmiştir. Çok geç kalındı Trabzon tarihi unutulmaya yüz tutmuştur. Bugün bu tarihi canlandıran ve 2.400 metre rakımlı bu yaylada Trabzon tarihini yazmaya karar veren Sayın Durmuş, Sayın Kölemenoğlu dernek başkanlarına teşekkürlerimizi sunarken tam destek olarak yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz .’’ Sayın dernek başkanları sizleri canı gönülden tebrik ediyor, yolunuzun açık olmasını ve başarılarının daim olmasını diliyoruz. Katılımcılar adına emeğinize sağlık diyoruz ve Trabzon tarihini canlandırmak için kaleleri ve şehit mezarlarının yer aldığı bu yaylanın değerini tüm Trabzonluların bilmesini temenni ediyoruz.

 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı O.F.GÜMRÜKÇÜOĞLU Hakça y aylasından festival alanına kadar olan yolun yapısını üstlenerek ilgilileri talimat vermiştir. Festivale destek vermeye ve bunu bundan sonra Türkiye Cumhuriyetleri ile birlikte kutlamak için gereken desteğin dernek başkanlarına verileceğini vurguladı.

 

 

Konuşmalardan sonra sanatçıların katılımı ile saat 18.00’e kadar festival devam etmiştir.

 

 

 

Organizasyonda görevli üç dernek başkanı Mustafa DURMUŞ, Kemalettin KÖLEMENOĞLU ve Bayram BULMUŞ festivale katılan tüm devlet erkânına, protokol mensuplarına, Belediye Başkanlarına ve katılımcılara teşekkür ederek, bundan sonra festivalin 3 gün süreli ve çok daha kalabalık bir katılımla yapılacağını belirtmiştir.

 

 

 

 

Saat 18.00 kapanışı yapan sunucu ve dernek başkanı Kemalettin KÖLEMENOĞLU katılımcılara gelecek yıl Trabzon tarihini yaymaya ve Dedekorkut destanlarını canlandırmaya hepinizi daha çok katılımla bekliyoruz diyerek sevgi ve saygılarını iletmiştir. Ayrıca katılımcılar için teşekkür mesajı yayınlamışlardır.

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Dedekorkut, hikâyelerinden, birincisi, olan, 1Boğaçhan, kültür, ve, sanat, festivali, 30, Haziran, 2013, tarihinde, Maçka, ilçesi, Üçgedik, yaylasında, büyük, bir, katılımla, gerçekleştirildi ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1917 Bolşevik lider Lenin sürgünde bulunduğu İsviçre'den Rusya'ya döndü ve Sosyalist Devrim'in başlatılması çağrısında bulundu.
1925 Tanin gazetesi süresiz kapatıldı.
1941 II. Dünya Savaşı: 500 Alman uçağı Londra'yı bütün gece bombaladı.
1943 Dr. Albert Hofmann, LSD'nin psychedelic (sanrı yaratan, hayal gördüren) etkilerini keşfetti.
1946 Suriye, Fransız Mandasıyken bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur