Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN 'ÇÖP DÖKME' İDDİALARINA YANIT
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN 'ÇÖP DÖKME' İDDİALARINA YANIT

PROJE ALANINA ÇÖP DEĞİL HAFRİYAT DÖKÜLDÜ

30 Eylül 2024 Pazartesi 18:59
Yazdır

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 1 Nolu Bostancı Mahallesi’ndeki dolgu alanına çöp döküldüğü yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

https://youtube.com/shorts/eU5OiMonbsw?si=zLzhH80ouwphgqSE


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar İlçesi 1 Nolu Bostancı Mahallesi’ndeki dolgu alanına kamyonlarla çöp döküldüğü iddialarının asılsız olduğunu duyurdu. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “1 Nolu Bostancı Mahallesi’nde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesine göre uygulama yapılarak 17 bin 650 metrekarelik alan park alanı olarak düzenlenmiştir. Söz konusu alanda; Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığımızın ihtiyacı olan fidanlık sahası, fidan depolama alanı, sera alanı, fidan satış birimi, sosyal tesis alanı, oyun alanı vb. rekreasyon alanlarını içeren 'Fidanlık Park Projesi' nin yapılması planlanmaktadır. Söz konusu proje alanının çukur bir topografyaya sahip olması nedeniyle burada yapılması düşünülen proje için dolguya ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle bu alan hafriyat döküm sahası olmayıp proje dolgu alanıdır. Şikayete konu alana 29 Eylül 2024 Pazar günü saat 11:00 civarında çöp döküldüğü iddiası gerçek dışıdır. Ancak söz konusu tarih ve saatte alana Pazarkapı çalışma alanından gelen hafriyatın dökümü esnasında hafriyat toprağıyla karışık farklı atıkların olduğunun fark edilmesi üzerine, bu döküme müsaade edilmemiş olup, döküm derhal durdurularak alandan uzaklaştırılmıştır. Alana çöp dökülmemiştir. İddialar kesinlikle doğru değildir.”

DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açıklamanın devamında ise, “Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın da üyesi bulunduğu Trabzon ve Rize İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) tarafından ilimizde sistematik olarak toplanan evsel katı atıklar ve tıbbi atıklar, Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi’nde bulunan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde bertaraf edilmektedir. Bu bağlamda; şikâyete konu alana Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından çöp dökülmesi söz konusu değildir. Mevcut durumda sahada devam eden hafriyat çalışmaları, sahaya ait dolgu ve yol genişletme çalışmaları için kot yükseltilmesi amacıyla yapılmaktadır. Dolayısıyla mevcut alana hafriyat malzemesi dışında gündem olan çöp vb. atıklar kabul edilmemektedir. Şikayete istinaden 30 Eylül 2024 Pazartesi günü Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca mahallinde yapılan denetimde de alanda iddia edildiği gibi çöp ve benzeri atıkların bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.

Anahtar Kelimeler: PROJE, ALANINA, ÇÖP, DEĞİL, HAFRİYAT, DÖKÜLDÜ
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur