Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
CHP İL BAŞKANI BAK’TAN, TURİZM TOPLANTISINA SERT ELEŞTİRİLER
 

CHP İL BAŞKANI BAK’TAN, TURİZM TOPLANTISINA SERT ELEŞTİRİLER

“TURİZM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANININ DAVET EDİLMEYEŞİNİN GEREKÇESİ NEDİR?“BU KAFA YAPISININ TRABZON’A DERTTEN VE SIKINTIDAN BAŞKA VERECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

10 Ocak 2026 Cumartesi 20:19
Yazdır


CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Trabzon turizminin konuşulduğu ‘2025 Yılı Turizm Değerlendirme Toplantısı’na Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın davet edilmeyişine sert sözlerle tepki gösterdi. Kamu kurumları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldığı söylenen toplantıda AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun hangi sıfatla yer aldığını soran Bak, “Atanmış AKP İl Başkanı toplantıya davet ediliyor ama Trabzon’un merkezini yöneten, on binlerce seçmenin iradesini temsil eden Ortahisar Belediye Başkanı davet edilmiyor! Acaba CHP’li değil de AKP’li bir Belediye Başkanı olsaydı, davet edilecek miydi? Trabzon, işte bu ayrımcı, ötekileştirici, farklı fikirlere tahammülü olmayan kafa yapısı yüzünden sürekli kan kaybediyor. Muhalefeti değil, bizzat Trabzon’u, Trabzonluları cezalandıran bu kafa yapısının, Trabzon’a dertten ve sıkıntıdan başka vereceği hiçbir şey yoktur” dedi.

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu başkanlığında dün yapılan ‘2025 Yılı Turizm Değerlendirme Toplantısı’ ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Toplantıya Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve muhalefet temsilcilerinin neden davet edilmediğini soran Bak, bu durumun kasıtlı olarak yapıldığının altını çizerek şu açıklamalarda bulundu:

“ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BU TOPLANTIYA KASITLI OLARAK DAVET EDİLMEMİŞTİR”

“Trabzon turizminin konuşulduğu, gelecek planlamalarının yapıldığı söylenen toplantıya Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın davet edilmeyişi, kasıtlıdır ve bilinçli bir tercihtir. Bu durum daha önce de yaşanmıştır. Trabzon’da sel olmuştur, yapılan toplantıya AKP’li siyasetçiler katılırken Ortahisar Belediye Başkanı davet edilmemiştir. Trabzon’u ilgilendiren toplantı ve etkinliklere, Ortahisar Belediye Başkanı davet edilmemiştir. Buradan toplantıyı düzenleyenlere soruyorum; ‘Trabzon turizminin konuşulduğu bu toplantıya Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın davet edilmeyişinin gerekçesi nedir? Bunun sebebi gayet açıktır; AKP’li siyasetçilerin farklı fikirlere, bakış açılarına, eleştiriye tahammülleri yoktur!”

“AKP İL BAŞKANI, BU TOPLANTIYA HANGİ SIFATLA KATILDI?”

“Kamu kurumları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldığı söylenen bu toplantıya, AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu hangi sıfatla katılmıştır? AKP İl Başkanı hangi kamu kurumunun, hangi sektörün, hangi turizm derneğinin temsilcisidir? Atanmış AKP İl Başkanı toplantıya davet ediliyor ama Trabzon’un merkezini yöneten, on binlerce seçmenin iradesini temsil eden Ortahisar Belediye Başkanı davet edilmiyor! Acaba CHP’li değil de AKP’li bir Belediye Başkanı olsaydı, davet edilecek miydi? Bu durum, halkın iradesine, şehre saygısızlıktan başka bir şey değildir. Maalesef Trabzon turizmi, Trabzon’un geleceği, kompleksli birtakım insanların egolarına kurban edilmektedir! Bu durum kabul edilemez.”

“TRABZON, BU KAFA YAPISI YÜZÜNDEN SÜREKLİ KAN KAYBEDİYOR”

“Trabzon, AKP iktidarında sürekli kan kaybetmekte ve gerilemektedir. Bunun nedeni, AKP’li siyasetçilerin ‘Her şeyi biz biliriz’ anlayışıdır. Farklı fikirlere, bakış açılarına ve muhalefete olan tahammülsüzlüğüdür. Eleştiriye açık olmayışlarıdır. Trabzon, işte bu ayrımcı, ötekileştirici kafa yüzünden kaybediyor ve sürekli geriliyor. Bu kafa yapısının Trabzon’a dertten ve sıkıntıdan başka vereceği hiçbir şey yoktur.

Burada cezalandırılan, muhalefet değildir, Ahmet Kaya’ya oy veren on binlerce seçmendir, Trabzon turizmidir, Trabzon insanıdır, Trabzon’dur. Trabzon bu hastalıklı kafa yapısından bir an önce kurtulmalıdır.”

Anahtar Kelimeler: “TURİZM, DEĞERLENDİRME, TOPLANTISINA, ORTAHİSAR, BELEDİYE, BAŞKANININ, DAVET, EDİLMEYEŞİNİN, GEREKÇESİ, NEDİR“BU, KAFA, YAPISININ, TRABZON’A, DERTTEN, VE, SIKINTIDAN, BAŞKA, VERECEĞİ, HİÇBİR, ŞEY, YOKTUR”
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur