Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
CHP’li Kaya, Erzincan -Trabzon Demiryolunu Meclise Taşıdı
 

CHP’li Kaya, Erzincan -Trabzon Demiryolunu Meclise Taşıdı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı’yla ilgili iddiaları soru önergesiyle Meclis’e taşıdı.

9 Eylül 2020 Çarşamba 16:17
Yazdır
Kaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Erzincan-Kelkit-Gümüşhane-Torul-Maçka-Trabzon Demiryolu Hattı Projesinin son durumu nedir? Bu projenin Rize’nin İyidere İlçesine kaydırıldığı iddiaları doğru mudur? Erzincan- Trabzon demiryolu hattının Rize’nin İyidere İlçesine kaydırıldığı iddiaları doğru ise bu değişikliğin sebebi ve gerekçesi nedir? Ve arkasında kim vardır?" diye sordu.

Trabzon’un bir asırdır beklediği Erzincan – Trabzon Demiryolu hattının Rize’nin İyidere İlçesine kaydırıldığı haberlerine AKP hükümeti kanadından net bir açıklama gelmedi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un en merak edilen konusu haline gelen Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı Projesi’ni TBMM’ye taşıdı.  Demiryolu hattı projesinin akıbetini soran Kaya, şunları söyledi:

"HAYIRLI OLSUN, MÜJDE" SÖZLERİNİZ YALAN MIYDI?

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1924’te Trabzon ziyaretinde söylediği; “Trabzon'umuzu az zamanda dâhile demir yoluyla birleştirmek nuhbei amalimdir” sözlerinin üzerinden 96 yıl geçti. Trabzon şehri bir asırdır demiryolunu bekliyordu. Önceki Başbakanlarımızdan Sn. Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu, AKP Trabzon Milletvekilleri, önceki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AKP Trabzon İl Başkanı Sn. Haydar Revi açıklamalar yaptılar. Yaptıkları açıklamalarda “Erzincan – Trabzon” demiryolu hattı ile ilgili güzergâh tartışmalarının artık son bulduğunu ve hattın Erzincan-Kelkit-Gümüşhane-Torul-Maçka-Trabzon olarak kesinleştiğini, haritasının dahi çizildiğini müjdelediler. Hayırlı olmasını temennilerini defaatle kamuoyuyla paylaştılar. Bu sözler yalan mıydı?”

İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

“Günlerdir Erzincan-Trabzon Demiryolunun başka bir yere kaydırıldığı iddialarını konuşuyoruz fakat asıl konuşması gerekenler, bu iddialara cevap vermesi gerekenler Trabzon'a ve Gümüşhane'ye demiryolu sözü veren AKP’liler nedense susuyor, sesleri solukları çıkmıyor, bu hayra alamet değil! Trabzon için büyük öneme sahip olan bu demiryolu projesi sorunu çözülene kadar bu işin peşini bırakmayacağım. 2018’de milletvekili seçildiğim ilk gün söylediğim bir şey vardı. “Türkiye’nin her bölgesinde var olan demiryolunun Doğu Karadeniz bölgemize ve Trabzon’umuza gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağım.” Bu sözümün arkasındayım. Trabzon’un 4 bakanı ve milletvekilleri bu işi az sahiplense, bu meseleyi hep birlikte ve kolaylıkla çözeriz. Trabzon’a demiryolunun gelmesi demek, şehirlerarası taşımacılığın ucuzlaması, Trabzon’a gelen ürünlerin çok daha ucuza mal edilmesi demektir. Trabzon'un en önemli eksiklerinden biri demiryoludur.”

KAYA, ULAŞTIRMA BAKANINA SORDU

Kaya’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na sunduğu sorular ise şöyle:

1- Erzincan-Kelkit-Gümüşhane-Torul-Maçka-Trabzon Demiryolu Hattı Projesinin son durumu nedir?   Bu projenin Rize’nin İyidere İlçesine kaydırıldığı iddiaları doğru mudur?

2- Erzincan- Trabzon demiryolu hattının Rize’nin İyidere İlçesine kaydırıldığı iddiaları doğru ise bu değişikliğin sebebi ve gerekçesi nedir?

3- Erzincan- Trabzon demiryolu hattı başka bir ile kaydırılmış ise, AKP’li siyasetçiler ve siz Sayın Bakan, Trabzonlu ve Gümüşhaneli vatandaşlarımıza Erzincan-Trabzon demiryolu hattı konusunda “hayırlı olsun” ve “müjde” sözlerini neden ve neye göre verdiniz?

4- 2013 yılında Trabzon Çamburnu'nda yapılması planlanan lojistik merkezi de daha sonra başka bir ile kaydırılmıştı. Erzincan- Trabzon demiryolunun başka bir ile kaydırıldığı iddiaları doğru ise; Trabzon’a yapılan projelerin başka illere kaydırılması Trabzon’a karşı yapılmış büyük bir haksızlık değil midir? Bu haksızlıkların arkasında kim vardır?

5- Trabzon Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin olarak kurum görüşü bildirmiş midir? Bildirmiş ise kurum görüşü nedir?

Anahtar Kelimeler: CHP, Trabzon, Milletvekili, Ahmet, Kaya, Erzincan-Trabzon, Demiryolu, Hattı’yla, ilgili, iddiaları, soru, önergesiyle, Meclis’e, taşıdı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur