Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
DİL MESELESİ
 

DİL MESELESİ

Ülkemizde ne hikmetse bir türlü yabancı dil öğretemiyoruz.

18 Kasım 2019 Pazartesi 10:31
Yazdır

Çocuklarımıza yaklaşık yirmi yıl yabancı dil okuturuz da ne hikmetse bir türlü bir kelimeyi kendilerine kavratamayız. Çocuk ortaokulda yabancı dil öğrenmeye başlar üniversite de devam eder okumaya da bir türlü yabancı dili okuyup konuşamaz.

Öncelikle yabancı dil Öğretmenlerimize saygılarımı sunmak isterim. İyi ki varlar. Fakat bugün sizlerle yabancı dil meselesini konuşmak isterim. Ne yapılabilir?! Bugüne kadar edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak isterim.

Konuma tam bir Anadolu kadını olan İkbal GÜRPINAR’IN bir sohbetiyle başlamak isterim. İkbal Hanım çocuğu dünyaya geldikten sonra bir Eğitim Pedagoguna gider.  Kendisine Allah Teala bir çocukta dil ne zaman öğrenilmeye başlanıyor diye sorar. Pedagog kendisine Allah Teala bir çocukta dil öğrenme yaşı olarak ilk üç yaş olduğunu seçtiğini söyler. İkbal Hanım çocuğu üç yaşına geldiğinde bir yabancı dil Hocası tutar. Çocuk bir müddet sonra ana dili gibi İngilizce okuyup yazmaya başlamıştır. Demem o ki yabancı dil öğrenme yaşı nasıl olur bilmem ama üç yaş olarak başlatmamız lazım gelmektedir. Şöyle bir beyin fırtınası yaparsak çocuklarımıza ana okullarında yabancı dil dersleri verilebilir.

Kreşlerde de yabancı dil dersleri verilmesi çocuğun yabancı dili yaratılışa uygun olan bir yaş aralığı olduğundan çocuklarımızın daha kolay yabancı dil öğrenmesi sağlanabilir. Tabi bu konuda üniversitelimizin İngilizce Hocalarımızdan destek de alınması konuyu hayata geçirmemiz açısından daha sağlıklı olacağını düşünmekteyim. Bilim bu konuda ne diyor ona bakmamız lazım gelmektedir. Fakat zannımca konuyu İngilizce Hocalarına da sorsak her hal aynı cevabı alacağımızı düşünmekteyim. Öyle ise vakit geçirmeden okullarımızda en erken yaş aralığı olan üç dört yaş aralığında yabancı dil dersleri koymamız bu sıkıntılı sorunu çözecektir inşaallah. Öğretmenler açısından bir sıkıntı teşkil etmeyecektir.  Eğer yabancı dil dersleri ana okulu yada kreşlere konulursa o durumda yabancı dil Hocalarımızı ana okula yada kreşe  tayinlerini yaparsak  bu durumda bu İngilizce sorunu kökten çözülebilir.

Yabancı dil Hocalarımızla yaptığım sohbetlerde yabancı dil öğrenilmesi yaş aralığı kadar önemli olan maruz kalma yani çocuk dili her fırsatta konuşması çocuğun yabancı dili iyi bir şekilde okuyup yazmasını sağlayacaktır. Bu noktada çocuklarımızı okullarımızda yabancı dil derslerinde tahtaya kalk ayakkabını bağla kitap oku gibi İngilizce konuşup çocuğun yabancı dil konuşup yazması sağlanabilir.

Ayrıca yabancı dil öğrenme konusuyla ilgili olarak çocuk çok erken yaşlarda yukarıda yazdım teknolojik araçlarla yani radyo ve bilgisayar gibi araçlarla yabancı dili dinleyip okuması ve yazması sağlanmalıdır.

Biraz anladığım bizlerin genlerinde pranga yok galiba.  İslam ülkeleri sömürge oldukları dilleri en mükemmel okuyup konuşup yazmakta olması bizlerin bu işi becerememiş olması bende birazda bizlerin genlerinde sömürge kabul etmemek olduğunu hissettirmektedir. Bakını mesela bir Suriyeli kardeşimiz ana dili gibi İngilizceyi okuyup yazması bende bu duyguları hissettirdi.

Ben bu kadar beyin fırtınası yaptım. Daha güzelini bilim insanları yapsın…

Anahtar Kelimeler: Ülkemizde, ne, hikmetse, bir, türlü, yabancı, dil, öğretemiyoruz,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur