Bel, boyun ve kas iskelet sisteminin hastalıklarının tedavisinde uygulanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri hastalara umut oluyor. Trabzon’daki tek geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama merkezi olan Natural Clinic Trabzon Hekimlerinden Dr İlhan GÜNAYDIN bu yöntemlerinin kas ve iskelet sistemi ağrıları ile bel ve boyun fıtığı yaşayan hastalarda olumlu sonuçlar verdiğini bildirdi.
Nöralterapi de Procain adlı lokal anestezik ile doku sinir sisteminin uyarıldığını, proloterapide yüksek doz glukoz ile bağların güçlendirildiğini, hastanın kendi kanından elde edilen CGF kök hücre uygulamaları ile hücrelerin yenilendiğini ve manuelterapi yöntemi ile de bağlara, kaslara, ekleme hareket ve esneklik sağlandığını belirtti.İlaç, fizik tedavi ve cerrahi işlemlerden fayda göremeyen hastaların bu uygulamalardan memnun kaldığını söyledi.
Günaydın, kendilerine başvuran hastaların ağırlıklı olarak bir çok modern tıp yöntemlerini deneyen ve diz, boyun, omuz, sırt, el, dirsek, ayak ile bel ve boyun fıtıklarına çare bulamayan hastaların geldiğini aktardı.
Günaydın , kliniklerine müracaat eden hastaları öncelikle ReviQuant & Bioscan cihazı ile test ettiklerini sonra fizik muayene uygulanacak tedavi yöntemlerini belirlediklerini söyledi. Genellikle öncelikle AK Kinesioloji ile beraber Nöralterapi, Proloterapi ve Manuelterapi uygulandığını sonra CGF kök hücre gerektiğinde de ilave olarak Ozon, Hacamat, Sülük, Kinesiotape gibi tedavi yöntemlerini ilave ettiklerini söyledi. Tedavi seansları ortalama 4 -6 arasında olup kişinin iyileşme kapasitesine göre değişmektedir.
Günaydın , Sağlık Bakanlığı onaylı olan bu tedavi yöntemlerinin hemen hemen hiç yan etkilerinin olmadığı ve başarı oranlarının da %90 dan fazla olduğunu, bel, boyun, diz, omuz, dirsek gibi ameliyatlardan önce muhakkak bu tedavi yöntemlerinin denenmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıntılı bilgi için 04626669999 http://www.naturalclinictrabzon.com/