Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
Eğitim-Bir-Senden Basın Açıklaması
 

Eğitim-Bir-Senden Basın Açıklaması

Değerli Akçaabat Sevdalıları, Türkiye'nin en büyük konfederasyonu ve onun en büyük paydaşı Eğitim-Bir-Senimizin gönül erleri, basınımızın kıymetli mensupları hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

9 Haziran 2021 Çarşamba 16:18
Yazdır

Hepimizin malumu olduğu üzere yıllardır hayalini kurduğumuz, ha bugün ha yarın diye özlemle beklediğimiz Akçaabatımıza bir üniversite kurulması dileklerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan ’ın  2018 yılında “Üniversitemiz Akçaabata ” hayırlı olsun ifadeleriyle gerçeğe dönüşmüş oldu.

18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 7141 sayılı kanun ile Trabzon Üniversitesi şu anda önümde bulunduğumuz eski Fatih Eğitim Fak. Söğütlü Kampüsü’nün olduğu yerde kuruldu.

Trabzon Merkez ilçe Ortahisar ’dan sonra en büyük ilçesi olan ve 130 bin nüfuslu Akçaabatımıza üniversitenin kurulması elbette ki çok önemli. En az üniversitenin kurulması kadar önemli olan diğer bir hususta bu kuruma sahip çıkmak, ilçemizin ve bölgemizin parlayan yıldızı haline dönüştürmektedir. Ya bu dava sahiplenecek ve kısa sürede hak ettiği konuma gelecek ya da sürüncemede kalacak!

Kuruluşundan bu yana 3 yıl geçmesine rağmen gerekli adımlarının atılmamış olması spekülasyonlara zemin hazırlamaktadır.

Değerli Akçaabat Sevdalıları

Yılların özlemine kavuşmuşken kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan “Trabzon Üniversitesi” taşınacak algısına; Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü ve 1 milyondan fazla üyesi olan Memur-Sen ailesinin 350 bin üye ile en büyük parçası olan Eğitim-Bir-Sen kayıtsız kalmazdı.

 

Değerli Akçaabatlılar

Günümüz algılar üzerinden toplumlar yönlendiriliyor maalesef. Ülkemizde de maalesef algılarla ve bu aziz millete “deli gömleği” giydirilmeye çalışılmış, milletimiz de her seferinde ferasetiyle bu “deli gömleğini” yırtıp atmıştır. Bunu son 25 yıla bakarak çok net görebiliriz. İşte bizler Eğitim-Bir-Sen Akçaabat ilçe yönetimi olarak yaptığımız istişareler sonucunda son zamanlarda gündemi meşgul eden ve halkımızı tedirgin eden “Trabzon Üniversitesi”nin taşınacağı söylentilerine ve oluşturulmaya çalışılan algıya karşılık “ÜNİVERSİTEMİZE DOKUNMA” diye buradan kamuoyuna haykırıyoruz. Üniversitemizin tüm birimleriyle bu bölgede kalmasını da yine en gür bir şekilde ifade ediyoruz.

Artık algılarla geçit vermeyeceğimizi de buradan ilan ediyoruz.

Üniversitelere salt ekonomik kaygılarla yaklaşmayı da doğru bulmadığımızı ifade ediyor, bu kurumların kuruldukları yerlerin sosyal, kültürel, sanatsal, spor ve eğitim alanlarında da gelişimine, değişimine katkı sunan, sunması gereken eğitim-bilim-kültür yuvaları olarak bakılmasınıda  önemsiyoruz.

Bir toplumu olumlu ve istendik yönde değiştirmek geliştirmek ancak ve ancak eğitimle mümkün olur. Bununda son aşaması üniversitelerde. Onun için son kez buradan hep beraber haykırıyoruz “ÜNİVERSİTEMİZE DOKUNMAYIN”, “ALGILARINIZA GEÇİT YOK”.

Trabzon Üniversitesi Kampüs İnşaatının zaman kaybetmeden Akçaabat İlçemizde başlamasını istiyor ve bekliyoruz.

Bu anlamda sayın Trabzon Milletvekillerimiz ve Sayın Rektörümüzün ’de gerekli adımları biran önce atmalarını bekliyoruz.

Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

 

09.06.2021

Hacı İsmail BAYRAM

Akçaabat Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı

Anahtar Kelimeler: Değerli, Akçaabat, Sevdalıları, Türkiye'nin, en, büyük, konfederasyonu, ve, onun, en, büyük, paydaşı, Eğitim-Bir-Senimizin, gönül, erleri, basınımızın, kıymetli, mensupları, hepinizi, saygı, ve, hürmetle, selamlıyorum
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur