Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
Erol Tuna Vakfı Resim Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!
 

Erol Tuna Vakfı Resim Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!

Erol Tuna Vakfı Düzenlediği Resim Yarışması ile İlkokul Öğrencilerinin Hayallerini Resimlere Dönüştürdü!

9 Mayıs 2025 Cuma 20:33
Yazdır

 

 

Kuruluşu 1918 yılına dayanan Tunalar Topluluğu, sosyal sorumluluk projeleriyle insanların hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tunalar Topluluğu’nun 13 yıldır düzenlediği Resim Yarışması, bu yıl Erol Tuna Vakfı’nın himayesinde büyük bir katılımla gerçekleşti. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gözetiminde gerçekleştirilen ve her yıl ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilen yarışma, çocukların sanatsal hayal gücünü geliştirmeyi ve yaratıcı yönlerini desteklemeyi amaçlıyor. Yarışmaya bu yıl da artan bir ilgi olduğunu söyleyen Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Tosun, “Bu da bize gösteriyor ki; sanat, çocuklarımızın iç dünyasını ifade edebildikleri en güçlü yollardan biri. Bu yıl da yüzlerce başvuru arasında birbirinden etkileyici eserlerle karşılaştık. Her biri, ayrı bir bakış açısı, ayrı bir umut ve ayrı bir hayal gücüyle doluydu. Unutmayalım ki, bu yarışmanın asıl kazananı; hayallerini resimlere döken her bir öğrencimizdir. Erol Tuna Vakfı olarak, sanata, eğitime ve çocuklarımızın gelişimine katkı sunmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

 

Türkiye’nin köklü kuruluşlarından Tunalar Topluluğu, bir yandan gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle insanların hayatına dokunurken diğer taraftan da eğitim alanındaki güçlü desteğine devam ediyor. 1918 yılından bu yana otomotiv, turizm, inşaat, perakende ve bilişim gibi alanlardaki yatırımlarıyla Türkiye çapında faaliyetlerini sürdüren Tunalar Topluluğu’nun sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve bu yıl Erol Tuna Vakfı tarafından 13’üncüsü düzenlenen Resim Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Trabzon DoubleTree by Hilton’da düzenlenen törenle takdim edildi. Tören, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Tosun ve çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Asıl kazanan hayallerini resimlere döken öğrencilerimizdir!

Her yıl olduğu gibi 2025’te de büyük ilgiyle karşılanan ve her yıl ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilen yarışma, çocukların sanatsal hayal gücünü geliştirmeyi ve yaratıcı yönlerini desteklemeyi amaçlıyor. Trabzon il merkezi ve ilçelerindeki okullardan yoğun katılımın gerçekleştiği yarışmanın değerlendirme süreci, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oluşturduğu seçici kurul tarafından tamamlandı. Konu hakkında bir değerlendirme yapan Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Tosun, “Vakıf olarak ‘81 İl 81 Anaokulu Projesi’ne hız kesmeden devam ediyoruz. Öğrencilerin erken yaştan itibaren doğru pedagojik eğitim alabilmeleri ve bilimsel, çağdaş bireyler olarak geleceğe hazırlanmaları için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Tam 13 yıldır düzenlediğimiz Resim Yarışmamız, her geçen yıl daha da büyüyen bir ilgiyle karşılanıyor. Bu da bize gösteriyor ki; sanat, çocuklarımızın iç dünyasını ifade edebildikleri en güçlü yollardan biri. Bu yıl da yüzlerce başvuru arasından birbirinden etkileyici eserlerle karşılaştık. Her biri, ayrı bir bakış açısı, ayrı bir umut ve ayrı bir hayal gücüyle doluydu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tam 105 yıl önce çocuklarımıza olan inancını 23 Nisan’ı onlara armağan ederek göstermiştir. Bizler de bu mirasın sorumluluğuyla, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Atatürk’ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözü, bugün gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin de temel ilham kaynağıdır. Bugün burada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederken, yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı da yürekten alkışlıyoruz. Unutmayalım ki, bu yarışmanın asıl kazananı; hayallerini resimlere döken her bir öğrencimizdir. Erol Tuna Vakfı olarak, sanata, eğitime ve çocuklarımızın gelişimine katkı sunmaya tüm gücümüzle devam edeceğimiz” dedi.

 

Öğrencilerin çizimleri sergiye dönüştürüldü!

 

Yapılan değerlendirme sonucunda; Araklı Bilim ve Sanat Merkezi’nden Ali Zeyd Akçay birincilik, Araklı Bilim ve Sanat Merkezi’nden Elif Efnan Marap ikincilik ve Cumhuriyet İlkokulu’ndan Muhammed Asaf Peker de üçüncülük ödülüne layık görüldü. Törenin ardından, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin eserlerinden oluşan özel bir sergi ziyarete açıldı. Ayrıca tüm katılımcılara “Oz Büyücüsü” ve “Alice Harikalar Diyarında” kitapları hediye edildi.

 

 

Tunalar Topluluğu Hakkında

 

1918 yılında ticari hayatına başlayan ve bugün otomotiv, turizm, inşaat, perakende ve bilişim gibi alanlardaki yatırımlarıyla Türkiye çapında faaliyetlerini sürdüren Tunalar Topluluğu bayilikleri ile Ford, Ford Trucks, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Volvo, Kia, Jaecoo, Polaris, Varta, Castrol, Double Tree by Hilton ve Beko gibi uluslararası ve ulusal markaları temsil etmektedir. Bunlara ilaveten Rent Go, Otomobilen, Biwatt, Wattarya, opuqo ve e-tunalar.com, Tunalar Sigorta ve MNB Yapı gibi, Mnb Tur, %100 yerli sermaye ile kurulan Türkiye çapında tanınan kendi markalarına sahiptir. Halihazırda 20’den fazla şehirde 60’tan fazla noktada faaliyet gösteren Topluluğun çatısı altında 1000’e yakın istihdam sağlanırken, dolaylı olarak sağlanan istihdam 1500’ ü bulmaktadır.

 

Erol Tuna Vakfı Hakkında


1988 yılında Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna ve ailesinin, başta eğitim bursları olmak üzere birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmesiyle başlayan sosyal sorumluluk faaliyetlerinin kurumsal yapıya kavuşması, planlı ve sürdürülebilir bir çerçevede ileriki nesillere aktarılması amacıyla Erol Tuna Vakfı kurulmuştur. 2 Eylül 2021 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başlayan Erol Tuna Vakfı’nın ana ekseninde eğitim alanında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmek ve bununla birlikte ihtiyaç sahiplerine kaynak oluşturmak yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler: Erol, Tuna, Vakfı, Düzenlediği, Resim, Yarışması, ile, İlkokul, Öğrencilerinin, Hayallerini, Resimlere, Dönüştürdü
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur