Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
ESNAF ODASI BAŞKANI KONUŞTU
 

ESNAF ODASI BAŞKANI KONUŞTU

Akçaabat Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya Önemli Açıklamalarda Bulundu.

20 Haziran 2019 Perşembe 22:33
Yazdır

ONLAR BİZDEN BİRİ

Turizm Akçaabat’ımız için son zamanlarda önemli bir gelir kaynağı olmuştur. Özellikle Esnaf Odası olarak  bizler turizm konusunda çok hassas davranmaktayız. Elimizden geldiğince esnafımızı bu konularda bilinçlendirmenin gayreti içindeyiz ve bu güne kadar da Akçaabat’ımıza gelen başta Araplar ,Körfez ülkeleri ve diğer ülkelerden gelen turistlerden odamıza ve yetkili mercilere  önemli bir şikâyet söz konusu olmamıştır. Esnaflarımızın da Ahilik geleneğinden gelen kültürle Akçaabat’ımıza gelen misafirleri en iyi şekilde ağırladığını görmekteyiz. Çünkü bu misafirlerin ekonomimize ciddi bir katkısı olmaktadır. Ekonomimize böyle ciddi bir katkı sağlayan bir toplumu da baş tacı yapıp asla küstürmemeliyiz. Akçaabat’ımızda turizmin ömrü kısalmasın turizmi uzun vadeli düşünelim.

Turizm hareketi son zamanlarda sıkıntıda olan esnafımızın bir nebzede olsa rahat nefes almasını sağlıyor. Bu nedenle turistlerin şehrimizden ilçemizden memnun ayrılması için her kesim üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalıdır. Şehrimizde sokaklarımızı canlandıran ve esnaflarımızın yüzünü güldüren şehrimize renk katan güzellik katan turistlere çok iyi davranmalıyız. Onları içimizden biri olarak görmeliyiz.

Turizm sezonu nedeni ile Ticaret Bakanlığı Belediyeler Trabzon ve Esnaf odaları birliği tarafından işyerlerinde tarife her üründe etiket ve tarife ile uyumlu menü denetimleri yapılmaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımızın cezai yaptırımlarla karşılaşarak mağduriyet yaşamaması için Esnaflarımızın tarifelerini iş yerlerine asmaları tüm ürünlere ayrı ayrı etiket koymaları özellikle yiyecek içecek sektöründeki esnaflarımızın çok çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Odamızın vermiş olduğu tarife ile esnafımızın masa üstüne koyduğu tarife birbirinin aynısı olmalıdır.

ESNAF ZORDA

Esnaf zorda mahalle bakkalı ve mahalle kültürü yok olmasın Sivrikaya yaptığı açıklamada marketler yasası bir an önce çıkmalı hükümetimizden acil olarak bu yasanın çıkarılmasını bekliyoruz. Küçük esnafın korunup kollanması gerekmektedir. Çünkü esnaf bir memleketin temel taşı omurgasını teşkil eder. Esnafımıza değer verilmeli ve sahip çıkılmalıdır. Marketler etrafımızı örümcek ağı gibi sardı Akçaabat’ta boş olan bırakmadılar utanmasalar denizin üstüne de market açacaklar Esnaflarımız bunlarla rekabet etmekte çok zorlanmakta zor durumda kalmaktadır. Esnaf kültürünü hep beraber yaşatmalıyız. Bu kültür Osmanlıdan beri vardır. Var olmaya da devam edecektir. Zincir mağazalar ve marketlerde bu kültür yoktur. Esnaf kültüründe olan peşin para ile alınan bir malın hiç tereddüt etmeden dar zamanda dahi olsa müşterilerine malı veresiye vermekten asla çekinmez. Oysa zincir marketlerin gerçek yüzünü yakın zamanda ki ekonomik krizde hep beraber gördük. Esnafımız bir yandan zincir marketlerle ölümüne rekabet yaparken öbür yandan da bağ- kur ve SSK primlerinin yüksek oluşundan mustarip BAĞ-KUR lu bir esnaf ve sanatkârımız aylık 800-850 TL arasında sigorta pirimi ödüyor.

Esnaf ve sanatkârımız BAĞ-KUR ve SSK primlerini ödemekte büyük güçlük çekiyor. Hem kendi primi hem de yanında çalıştırdığı işçinin sigorta priminin rakamının yüksek oluşu esnafımızı zora sokuyor. Acilen esnafımıza bu konuda kolaylık sağlanmalı işçi ve işveren üzerinde ki sigorta yükü bir an önce hafifletilmelidir. Oda olarak bu sıkıntılara yetkililere her zaman iletmekteyiz. İletmeye de devam edeceğiz.

O YOL AKÇAABATIN SONU OLUR

O yol Akçaabat’ın sonu olur. Akçaabat’ın yıldızlı Söğütlü ve Yaylacık sahillerinden dolgu ile yapılmak istenen yol Akçaabat’ın sonu olur. Akçaabat’ta sıkışan trafik yoğunluğunu rahatlatacak proje olarak gizliden gizliye yapılması planlanan bu yol sahili yerle bir edeceği gibi tabi dengeyi de bozar. Akçaabat ile Trabzon arasındaki yol sorununun Güney çevre yolunun yapılmasıyla çözüleceğini deniz dolgusu bu işin kolayı bu yolla bu işin çözüm olmadığını hepimiz görmekteyiz. Bunun için tüm Akçaabat bu konuda tek yürek olmalı demokratik haklarımız neyse sonuna kadar tepkimizi ortaya koymalıyız. Sahilden yapılmak istenen yola müsaade etmemeliyiz.  Tepkimizi ortaya koymalıyız. Gelecek nesillere Akçaabat’ımızda çok bir şey bırakamadık hiç değilse sahilimizi onlara bırakalım.

DOĞALGAZ GELSİN ARTIK

Akçaabat’ımızda kışın hava kirliliği had safhada bunun da çözümü doğalgazdır. Neden Akçaabat’ımızda hep beraber temiz havayı solumayalım. Kışın kömür dumanından zehirleniyoruz. Nefes alamıyoruz. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Hayatı yaşamayı kolaylaştırmak varken neden zorlaştırıyoruz. Geçlerimiz yaşlılarımız hepimiz bundan böyle kömür tozlu havayı değil de Akçaabat’ımızın temiz havasını soluyalım yetkililerden ricamız bizler Akçaabat sevdalısıyız Akçaabat’ımız için her daim yanlarında ve yardımcılarıyız bunu böyle bilsinler.

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, , Esnaf, Ve, Sanatkarlar, Odası, Başkanı, Yaşar, Sivrikaya, Önemli, Açıklamalarda, Bulundu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur