Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil A PARTİ BASINI AĞIRLADI HAYATİ YAZICI, SİYASİ TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM” ’İMAR KOMİSYONU OLARAK KAMUOYU AÇIKLAMAMIZDIR’’ AKÇAABATLI GENCİN ACI SONU! Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum ARTIK İKLİMDEN DAHA HIZLI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ. AKÇAABAT’TA ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BÜYÜYOR AK Parti Kadın Kolları Türkiye 3’üncüsü oldu ASYA MARKET 11.ŞUBESİ AÇILIYOR AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ BAŞARIYA DOYMUYOR. Trabzon heyeti Buhara’daki yatırım olanaklarını inceledi AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN NİSAN AYI İÇİN UYARI !
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
 
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
 
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
Feshane’de 2. Günü Resmi Açılışla Devam Ediyor.
 

Feshane’de 2. Günü Resmi Açılışla Devam Ediyor.

“Trabzon’un Fethi’nin 553. Yıl Dönümü Kutlamaları” ve “Trabzon Tanıtım Günleri”

25 Ekim 2014 Cumartesi 17:06
Yazdır

Etkinlikleri Resmi Açılışı Resmi açılışı 24.10.2014 Cuma saat 15.oo’te yapıldı KKTC-Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve bakanlarının da katılımıyla yapıldı.

 

TDF - TRABZON TANITIM GÜNLERİ İKİNİ GÜNÜNDE NEFESLERİ KESTİ

Trabzon Dernekleri Federasyonunun geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiğiTrabzon’un Fethi’nin Yıl Dönümü Kutlamaları” ve “Trabzon Tanıtım Günleri” Trabzon'dan gelen Valilik, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları ile KKTC-Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve bakanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği Trabzon’un Fethi’nin 553. Yıl dönümü kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği’nin resmi açılışı dün yapıldı. Eyüp Sultan Camii’nde kılınan Cuma namazından sonra Feshane’ye kadar yapılan Fetih yürüyüşüne son bölümde Mehteran takımı da eşlik etti.

 

Temsili Fatih Sultan Mehmet figürü ve askerleri de kortejin önü sıra salona girdi.

 

Saat 15.00’te başlayan açılış törenine çok sayıda devlet yetkilisi ve STK temsilcisi katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek,

ve beraberinde bakanlar,

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu,

AK Parti İstanbul milletvekili Oktay Saral,

CHP Milletvekilleri Volkan Canalioğlu, Hüseyin Bürge,

Faik Tunay, Süleyman Çelebi, Umut Oran,

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay,

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz,

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik,

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,

Ayrıca Sürmene Kaymakamı şevket Atlı,

Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez ve

Düzköy kaymakamı Hüseyin Baş,

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,

Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu,

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın,

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

STK Başkanı Hasan Ekşi ve

Diğer STK temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kur’an okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını TDF Başkanı Mustafa Demir yaptı.

Mustafa Demir, Trabzon’un Kurtuluşu’nun uzun yıllardan beri kutlandığını ancak fetih kutlamaları yapılmadığını, Gençlik Kolları’nın küçük çaplı anma ve kutlama törenleri yaptığını, son iki yıldır da federasyon olarak bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi. Demir şöyle devam etti. “Biz Trabzon’da doğduk sonra buralara geldik. Burada doğan gençlerimizle birlikte bu kutlamaları yaparak onların da memleketlerinden ve kültürlerinden kopmamaları için gayret ediyoruz. İlerleyen yıllarda bu kutlamaları diğer illerde de bulunan Trabzonlu hemşerilerimizi de dâhil etmek, Amerika’daki Türk yürüyüşüne Trabzon olarak katılmayı istiyoruz”

Açılışa biraz gecikmeli gelen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, protokolde oturmayarak konuşmalar devam ederken stantları gezmeyi tercih etti.

Mustafa Demir’den sonra konuşan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, etkinliği düzenleyen TDF Başkan ve yönetimine teşekkür ederek Hicri Yılbaşına da değinerek, “Trabzon gelişiyor, ilerliyor, bir dünya kenti olma yolunda ilerliyor. Bu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın da katkılarıyla oluyor. Hepinizi Trabzon’a davet ediyorum” dedi.

Vali Abdilcelil Öz de kısa bir konuşma yaparak “Trabzon kadim bir tarih ve kültür şehridir. İpek Yolu’nun izleri şehirde devam etmektedir. Bir süre göçle gelen bir durgunluktan sonra yine eski sosyal ve ekonomik canlılığına kavuşmaktadır” diyerek o da Gümrükçüoğlu gibi insanları Trabzon’a davet etti.

Daha sonra siyasi parti temsilcileri söz aldı ve CHP adına Volkan Canalioğlu, MHP adına Hüseyin Örs, AK Parti adına da Oktay Saral konuşarak organizasyon için TDF yönetimine teşekkür ettiler.

Son olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da bir konuşma yaparak nazik davetlerinden dolayı TDF yönetimine teşekkür etti. Trabzonluların vatan, millet ve bayrak konularındaki hassasiyetlerini her zaman takdir ettiğini söyleyen Eroğlu, Trabzonlu göçmenlerin Kıbrıs’ta da bulunduğunu ve örnek insanlar olduklarını söyledi.

Daha sonra yemek salonuna geçilerek topluca yemek yenildi. Feshane etkinlikleri daha sonra konserler ve çeşitli eğlence organizasyonlarıyla 23.oo’e kadar devam etti.

 

Feshane’deki Trabzon etkinlikleri bugün de devam edecek ve yarın yapılacak final programlarıyla sona erecek.

Anahtar Kelimeler: “Trabzon’un, Fethi’nin, 553, Yıl, Dönümü, Kutlamaları”, ve, “Trabzon, Tanıtım, Günleri”
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1912 2340 yolcusuyla ilk yolculuğuna çıkan Titanik transatlantiği, Newfoundland'ın güneyinde bir buzdağına çarparak battı, olayda 1.513 kişi öldü.
1918 Ağrı'nın kurtuluşu.
1921 İsyancı Ahmet Anzavur, Biga yakınlarında öldürüldü.
1920 Sacco ve Vanzetti adlarındaki iki İtalyan göçmeni, Massachusetts'te cinayet ve gasp suçlarıyla tutuklandılar. Yedi yıl sonra suçlulukları konusunda derin şüpheler mevcutken idam edilmeleri Amerikan adalet sisteminin bir ayıbı olarak kalmıştır.
1922 Kanadalı bilim adamları Frederick G. Banting ve Charles H. Best, şeker hastalığına karşı kullanılan insülini buldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur