Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil A PARTİ BASINI AĞIRLADI HAYATİ YAZICI, SİYASİ TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM” ’İMAR KOMİSYONU OLARAK KAMUOYU AÇIKLAMAMIZDIR’’ AKÇAABATLI GENCİN ACI SONU! Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum ARTIK İKLİMDEN DAHA HIZLI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ. AKÇAABAT’TA ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BÜYÜYOR AK Parti Kadın Kolları Türkiye 3’üncüsü oldu ASYA MARKET 11.ŞUBESİ AÇILIYOR AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ BAŞARIYA DOYMUYOR. Trabzon heyeti Buhara’daki yatırım olanaklarını inceledi AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN NİSAN AYI İÇİN UYARI !
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
 
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
 
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
FISTIK ÇAMI TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU
 

FISTIK ÇAMI TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Yenilebilir ve ticari değeri yüksek olan Çam Fıstığının bölgemizde yetiştirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni kuracağımız bahçe için gerekli olan fidanı kendimiz üreteceğiz.

17 Mart 2021 Çarşamba 17:32
Yazdır

Muğla İlinden getirttiğimiz Fıstık Çamı tohumlarını toprak ile buluşturarak ilk adımı atmış bulunuyoruz. Tohumların bir kısmını açık alana diğer kısmını da saksılara dikerek takibini yapacağız. Ayrıca  bölgemizde var olan Fıstık Çamı ormanlarını rehabilite ederek hem bölge hem de ülke ekonomisine kazandırmak için  uzman bir ekip oluşturuyoruz. Fıstık Çamı ağaçları Akdeniz havzasında ılıman iklim sahalarında yaygın olarak dağılım göstermektedir. Bu ağaç şemsiye görünümünde olup 20 metreye kadar boylanan geniş tepeli bir çam türüdür. Akçabaat ilçemizde mikroklimal iklimin etkisiyle Galanima vadisinde de yetişmektedir. Ticari değeri yüksek olan bu ürün Türkiye’de ekonomik değeri yüksek ve önemli bir ihracat ürünüdür. Yapısında bulundurduğu besin maddeleri bu gıda maddesini önemli  kılmaktadır. Bazı faydalı özelliklerini şöyle sıralayabiliriz. Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur ve tansiyonu dengeler. Kolesterolü düşürür.

Antioksidan özellikleri ile vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Anne sütünün artmasını da destekleyen çam fıstığı, sağlıklı diş ve kemik gelişimi için de önemli bir besindir.


Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU üreticilerimizin gelirlerini artırmak adına elinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bu tür çalışmalara ilave olarak  Fıstık Çamı ormanları oluşturarak ürün çeşitliliğini çoğaltacaklarını  belirtti.

İlçemizde yıllardır var olan ancak ekonomik anlamda üretimi yapılamayan, ilçemizde  yaklaşık 15-20 bin  civarında Fıstık Çamı ağacı doğal olarak yetişmiş  bir bölümü üreticilerimiz tarafından dikilmiş ancak kendi kaderine terk edilmiş bu ağaçların bakımları yapılarak meyvelerini ekonomiye kazandırmayı amaçlıyoruz. Bir ağaçtan yaklaşık 100-200 adet kozalak elde edilebildiği ve her bir kozalağın bugünkü değerinin 3-5 TL arasında olduğunu dikkate aldığımızda  birim alandan getirisi birçok üründen daha fazla olacağı aşikardır.

Bu Fıstık Çamı  ağaçlarından elde edilen hem içinden çıkartılan  fıstıkların   hem de kozalaklarının para etmesi ilçe halkımıza ayrı bir gelir kapısı olacaktır. Daha önce Muğla İlinden gelen Fıstık Çamı yetiştiriciliği konusunda  uzman ekibin incelemeleri doğrultusunda  Galanima Vadisi dediğimiz bölgede yer alan  Fıstıklı, Yeşiltepe, Alsancak, Bozdoğan, Zaferli ve Şinik mahallelerimizde uzman ekip ile gerekli hazırlıkları yaparak rehabilite çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

Bir çim görseli olabilir

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

Bir açık hava görseli olabilir

Bir açık hava görseli olabilir

Bir yiyecek görseli olabilir

Anahtar Kelimeler: Yenilebilir, ve, ticari, değeri, yüksek, olan, , Çam, Fıstığının, bölgemizde, yetiştirilmesi, için, çalışmalarımız, devam, ediyor, Yeni, kuracağımız, bahçe, için, gerekli, olan, fidanı, , kendimiz, üreteceğiz, ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1912 2340 yolcusuyla ilk yolculuğuna çıkan Titanik transatlantiği, Newfoundland'ın güneyinde bir buzdağına çarparak battı, olayda 1.513 kişi öldü.
1918 Ağrı'nın kurtuluşu.
1921 İsyancı Ahmet Anzavur, Biga yakınlarında öldürüldü.
1920 Sacco ve Vanzetti adlarındaki iki İtalyan göçmeni, Massachusetts'te cinayet ve gasp suçlarıyla tutuklandılar. Yedi yıl sonra suçlulukları konusunda derin şüpheler mevcutken idam edilmeleri Amerikan adalet sisteminin bir ayıbı olarak kalmıştır.
1922 Kanadalı bilim adamları Frederick G. Banting ve Charles H. Best, şeker hastalığına karşı kullanılan insülini buldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur