Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Genç, 3 Aralık Engelliler Günü'nü kutladı
 

Genç, 3 Aralık Engelliler Günü'nü kutladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

3 Aralık 2019 Salı 07:24
Yazdır

Başkan mesajında Genç, "Hayatın her alanını engelsiz kılmak için; bütün toplum olarak hepimize birtakım görevler düşmektedir. Bu engelli kardeşlerimize yönelik olarak yaptığımız bir lütuf değil, medeniyetimizin ve inancımızın bize yüklediği sorumluluktur. Ortahisar Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizi yaşamın gerektirdiği her alana taşımak ve buralarda varlık gösterebilmelerini temin etmek amacıyla istihdamdan, eğitime, meslek edindirmeden kültür ve sanata  kadar birçok alanda proje geliştiriyoruz." dedi.

"POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK"

Son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde farkındalık oluşturularak engellilerle ilgili algının değiştiğini ve engellilerin hayatın her alanında varlıklarını hissettirdiklerini dile getiren Başkan Genç, "Hepimiz bilmeliyiz ki, engellilik kendi irademizin dışında gelişen bir durumdur. İster yaratılış özelliği olsun, isterse sonradan çeşitli nedenlerden dolayı vuku bulsun, engelli kardeşlerimizi asla kendimizden farklı bireyler olarak görmemeliyiz. Hepimizin birer engelli adayı olduğunun bilincinde olmalıyız. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımızla ilgili her zaman empati yapmalıyız. Yerel yönetimler olarak biz de engelliler konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Hayatın her alanında engelli bireylerin var olması için spordan sanata, istihdamdan meslek edindirmeye kadar birçok farklı alanla ilgili projeler geliştiriyoruz. Özellikle belediye bünyemizde kurduğumuz Ampute Futbol Takımı ve İşitme Engelliler Futbol Takımı engelli bireylerin sportif faaliyetlere katılması açısından çok önemlidir. Hizmete soktuğumuz engelli otobüsü de bu kardeşlerimize günlük yaşamlarında ulaşım kolaylılığı sağlamaktadır.  Diğer yandan Pazarkapı'da inşa ettiğimiz belediye hizmet binası kompleksinde 17 engelli derneğimize pozitif ayrımcılık yaparak, yer tahsisi yaptık. Şehit aileleri dernekleri ile engelliler derneklerimiz yakın zaman içinde kendi ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma sahip mekanlara kavuşacaklar." ifadelerine yer verdi.

"MUHTAÇ OLMADAN YAŞAMLARINI SÜRDÜREBİLMELİLER"

Engellilerin ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak günlük yaşamlarını devam ettirebilmeleri için istihdama yönelik projeler geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Diğer yandan çok önemli olarak gördüğümüz engellilerin istihdamlarına katkıda bulunmak, ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak, onları kendi ayakları üzerinde durabilmelerine katkıda bulunmak için belediyemiz bünyesinde meslek edindirme ve sanat kursları düzenliyoruz.  Çok sayıda engelli kardeşimiz buradan sertifika alarak çeşitli iş kollarında istihdam imkânı buluyorlar. Meslek edindirme konusu engelli kardeşlerimizin yaşamlarını idame ettirebilmeleri ve  kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilmesi açısından çok önemli bir husustur. Bu anlamda istidam konusunun sadece ekonomik tarafıyla düşünülmemesi gerekir. Bu konu, aynı zamanda engelli kardeşlerimize fırsat eşitliğinin sağlanmasının ötesinde,  pozitif ayrımcılık yapılmasını da gerektirmektedir. " cümlelerine yer verdi.

"TOPLUMDAN SOYUTLAYAN ANLAYIŞI TERK ETTİLER"

Engellilerin yetenek ve istidatlarından istifade etmenin toplumsal başarıya büyük katkı sunacağına dikkat çeken Genç, "Engelliler konusunda son 15 yılda yaşanan en büyük değişim, özürlü olarak gördüğümüz ve evlere hapsettiğimiz engelli kardeşlerimizle ilgili algının değişmesidir. Bugün artık hiç kimse engellilere "özürlü" anlayışıyla bakmıyor. Engellilik bir özürlülük değil, yaratılış özelliğidir. Bu anlayışın değişmesinin yanında engelli vatandaşlarımız da içinde bulundukları özel durumdan dolayı kendilerini toplumdan soyutlayan anlayışı terk ederek, sosyal yaşamın her alanına hiç çekinmeden ve tereddüt etmeden katılabilmektedir.  Asıl sevindirici olan budur... Bugün, artık engelli kardeşlerimiz; özgüvenleri yüksek, kendileriyle barışık ve kendilerini farklı hissetmeyen, en önemlisi de ötekileştirilmeyen insanlar olarak toplumumuza değer katmaktadır. Onları hayatın her alanında; sporda, sanatta ve diğer iş kollarında başarılara imza attığını görmekten son derece mutluluk duyuyoruz. Dolayısıyla, engellilik asla bir dezavantajlılık olarak algılanmamalıdır. Bu anlamda engelli kardeşlerimizin yetenek ve istidatlarından istifade etmenin, toplumsal başarı ve huzur açısından da çok mühim bir konu olduğunun bilincinde olmalıyız. Bu vesilelerle bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelli Günü'nü tebrik ediyorum, kutluyorum." sözlerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediye, Başkanı, Ahmet, Metin, Genç, 3, Aralık, Dünya, Engelliler, Günü, dolayısıyla, bir, mesaj, yayınladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur