Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR” BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME TESOB heyetinden Başkan Genç’e hayırlı olsun ziyareti BAŞKAN EKİM’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI TESOB kursiyerleri Konya ve Ankara’da hediyelik eşya sektörünü inceledi 108. YIL DÖNÜMÜ KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KUTLU OLSUN Başkan Kaya: “Ortahisar’da bozuk ve kullanışsız yol kalmayacak” TATSO’nun 20. Yılı Berlin’de kutlandı, törene Başkan Çelebi de katıldı "AKÇAABAT İLÇEMİZDE “ İMECE” TOPLANTILARI START VERDİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı.. Genç öğretmen adayları duayenleri ile buluştu Fatih Erbakan'dan Pulat'a başarı beratı! Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: "Düzköy MYO İçin Müjde Verdi" TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı KAYSERİ VE İZMİR DEVLET TİTATROLARI AKÇAABAT’TA Zorlu, yüksek su faturalarına dikkat çekti FINDIKTA MÜCADELE ZAMANI SEBAT GENÇLİK MAĞLUP OLDU
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
 
BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME
BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME
 
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Genç, Geleneksel Yayla Şenliği’ne katılmak için KKTC’ye gitti
 

Genç, Geleneksel Yayla Şenliği’ne katılmak için KKTC’ye gitti

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Kültür Derneği ile birlikte Girne’de organize edilen Geleneksel Yayla Şenliği’ne katılmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti.

17 Eylül 2023 Pazar 09:39
Yazdır

GENÇ, CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR İLE BULUŞTU

Başkan Genç, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek’i ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başkan Genç’i ve beraberindeki heyeti kabulünde şu anda Kıbrıs’ta yürütülen iki devletli çözüm siyasetinin en büyük destekçisinin Türkiye Cumhuriyeti olduğuna vurgu yaptı.

“AB, BİZİM EGEMENLİK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZI GÖLGELEMEKTEDİR”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleriyle KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak varlığını uluslar arası arenada güçlendirdiğine dikkati çeken Tatar, şöyle konuştu: “Kıbrıs meselesinde bizim şu anda yürütmüş olduğumuz milli siyasetin tamamen Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenmesi çok önemli ve değerli bir olaydır. Şu anda yürüttüğümüz siyaset iki devletli bir siyaset. Kıbrıs’ta eğer bir anlaşma olacaksa bu iki devletin işbirliğiyle kalıcı ve esaslı bir anlaşma olabilir. Bunun esasında diplomatik iki önemli mesajı vardır. Artık Kıbrıs’ta Türk varlığının devam etmesi için çok önemli bir siyaset geliştirmiştir. Ve bu siyasetin arkasında anavatan Türkiye vardır. Daha iki sene öncesine kadar hep federal devletli bir anlaşma, iki devletli değil, tek egemenlikli bir merkezi hükümetin, devletin çatısı altında Avrupa Birliği içerisinde yaşayacak olan iki halk değil, iki toplum olacaktı. Kıbrıs Türk halkı da zaman içerisinde AB içinde özgürlükler bağlamında serbest dolaşım, serbest yerleşim, serbest sermaye hareketlerinden yararlanacaktı. Ve özellikle bizlerin anavatandan bağlarımızın kopartılmasına neden olacaktı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti AB içinde değildir. AB’ye ne zaman gireceği de meçhuldür. Annan Planı’ndan sonra Rum Kesimi’ni AB’ye alarak bize çok büyük haksızlıklar yapıldı. AB bizi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir alt yönetimi olarak görmekte ve bizim egemenlik haklarımızı, bağımsızlığımızı hep gölgelemektedir. Dolayısıyla bu milli siyasette Türkiye’nin tam anlamıyla bize destek çıkması çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimiyle Türk Devletleri Teşkilatında KKTC’nin gözlemci üye olarak yer alması aşama aşama konumumuzu güçlendirmektedir.”

TRABZON’U ZİYARET EDECEK

Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak için düzenlenen etkinliğin çok değerli olduğunu ifade eden Tatar, “Karadeniz Kültür Derneği’nin bu etkinliğini tebrik ediyorum. Çok başarılı faaliyetler oluyor. Sürekli olarak bizlerin öz vatanımız olan Karadeniz ve Trabzon ile özdeşleşmesi için yapılan bu çalışmaları değerli buluyorum. KKTC’nin bir kültürel zenginliği olarak, bir bütün olarak hep birlikte buradaki Türk varlığını yaşatmak için yapılan bu çalışmaları bir kez daha tebrik ediyorum. Sizleri de heyetinizle birlikte KKTC’de görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Ve en kısa zamanda Trabzon’u ziyaretten etmek dolayı duyacağım mutluluğu şimdiden Trabzon’a duyuruyorum. Hepinize selâm olsun.” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ABD’ye gidecek olmasından dolayı Karadeniz Kültür Derneği’nin düzenlediği Geleneksel Yayla Şenliği’ne bu yıl katılamayacağını dile getirdi.

“TÜRK MİLLETİ KIBRIS DAVASINI HAFIZASINA NAKŞETMİŞTİR”

Başkan Genç ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a kendilerini kabul etmesinden dolayı şükranlarını arz etti. Türkiye’nin ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın Kıbrıs davasını sonuna kadar desteklediğine vurgu yapan Genç, KKTC’de yapılan kültür ve sanat etkinliklerinin uluslar arası platformlara aynı zamanda bir mesaj niteliği taşıdığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanım bizi kabulünüzden dolayı sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Sizlere bütün hemşehrilerimizin selâmlarını getirdik. Sizlerin de ifade ettiği üzere Kuzey Kıbrıs bizim milli davamızdır. 1960’lardan, 1974’lerden bugünlere gelen süreci Türk milleti hafızasına çok ciddi bir şekilde nakşetmiştir. Ve ilelebet de bu davayı milli bir dava olarak görecektir. Türkiye ve Türk milleti, merhûm Fazıl Küçük’ün, merhûm Rauf Denktaş’ın ondan sonraki selefleriniz kıymetli cumhurbaşkanlarımızın ve sizlerin bu milli davadaki savunmanızı gayet iyi bilmekte ve sonuna kadar desteklemektedir. Artık, 74 ve 83’ten sonra KKTC bağımsız bir devlet olarak uluslararası platformda hayatını sürdürecektir. Türkiye ve Türk devletleri de bir teşkilat ve siyasi güç olarak bu mücadelenin arkasında sonuna kadar duracaktır. Ben bu manada KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olmasını, yanı sıra kardeş Azerbaycan’ın, Rusya’nın, kardeş Pakistan’ın bu konudaki girişimlerinin yavaş yavaş somut adımlara dönecek olmasının mutluluğunu, heyecanını taşıyorum. Biz de esasında Türkiye’den yapılacak her çalışmanın bu mücadeleye destek olacağı anlayışıyla hareket ediyoruz. Yarın ifa edeceğimiz bu etkinliğin aynı zamanda kültürel bir program olmakla beraber bu minvalde milli mücadeleye de bir katkı mesajının uluslararası arenada bir mesaj niteliğinde olduğunun bilincinde olarak hareket ediyoruz.” diye konuştu.

“TRABZONLULARA VERDİĞİNİZ DEĞER ŞEHRİMİZE YANSIYOR”

Başkan Genç, konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Trabzon’da ağırlamaktan son derece mutlu olacağını kaydederek, “Burada Trabzonlulara verdiğiniz değer hemen Trabzon’a yansıyor ve bizi çok çok mutlu ediyor. Ve gurur duyuyoruz bundan. Sizleri Trabzon’umuzda görmekten, ağırlamaktan şeref duyacağımızı da bir kez daha ifade ediyorum ve teşekkür ediyorum. Burada bize ev sahipliği yapan belediye başkanım, dernek başkanım ve sizlere de ayrıca da bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, buluşmada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Trabzonspor forması, Ersin Tatar da Genç’e plaket takdim etti. Genç, Ersin Tatar ile buluşmasından sonra Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ile birlikte Salamis Harabeleri’ni ve belediye plajını ziyaret etti. Genç, Başkan Demir’e Trabzonspor forması, Demir ise Genç’e plaket takdim etti. Genç, 17 Eylül’de Girne’de düzenlenecek olan Geleneksel Yayla Şenliği’ne katılacak.

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediye, Başkanı, Ahmet, Metin, Genç, Karadeniz, Kültür, Derneği, ile, birlikte, Girne’de, organize, edilen, Geleneksel, Yayla, Şenliği’ne, katılmak, için, Kuzey, Kıbrıs, Türk, Cumhuriyeti’ne, (KKTC), gitti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur