Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU TRABZON’DA EFSANELER EMİR YUŞA ATICI İÇİN SAHAYA ÇIKTI Başkan Aksoy: Kamyonetlerin kantara girmesi can çekişen arıcılığın sonu olacaktır Trabzon’da Denizde Meydana Gelen Patlama Paniğe Neden Oldu ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİNDEN; KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE IRAP KAPSAMINDA KURUMSAL VE BİLİMSEL YAKLAŞIM ÖNERİSİ!... AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YAVUZ ŞANVER ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI GELİR TARİFESİ, OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Değerli basın mensupları, AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR Hıdırnebi Yaylası'nda ağaç budayan baba ve oğul uçurumdan yuvarlandı TÜRSAB'IN YENİ BAŞKANI TUNA OLDU! İlker Akıncı CHP Trabzon İl Başkanlığına Resmen Aday BAŞKAN GENÇ: “HER KÖŞEYE DOKUNAN PROJELERLE TRABZON’U YENİLİYORUZ” BAŞKAN KAYA: “ÖZEL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMA SORUMLULUĞUMUZ VAR” KENT KONSEYİ TOPLANAMADI Canbakkal’dan çağrı: “Hayal et, projene 300 bin TL kazan!” BAŞKAN GENÇ ANKARA'DA PROJELERİ GÖRÜŞTÜ ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARININ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI BELEDİYE 4 YENİ HİZMET ARACI ALACAK
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
 
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
 
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Gönül Elçileri Toplandı
 

Gönül Elçileri Toplandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığının geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı organizesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısının bir ayağı da Akçaabat’ta gerçekleştirildi.

19 Ocak 2013 Cumartesi 19:42
Yazdır

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy’un eşi Bağnu Ulusoy’un himayelerinde gerçekleştirilen toplantıya Bayan Ulusoy’un yanı sıra Mahalli İdareler Müdürü Yıldız Bulut, Akçaabat Jandarma Komutanı Yüzbaşı Celal Bozkurt'un eşi Mukaddes Bozkurt, Akçaabat Emniyet Müdürü Yahya Aslan'ın eşi Ayşegül Aslan, Müftü Ramazan Tekin’in eşi Hatice Tekin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse’nin eşi Nevin Köse, Akçaabat Belediye Meclisi Üyesi Melike Turhan ve Adalet ve kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Değirmenci katıldı.

 

 

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bağnu Ulusoy, atılımcılara projeyle ilgili olarak bilgi verdi. “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi”nin, toplumda “gönüllülük” kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini belirten Bağnu Ulusoy, projenin “Koruyucu Aile”, “Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum”, “Engelli Hizmetlerine Erişim”, “Aile ve Yoksulluk”, “Kadın ve Güçlenme” aşamalarından oluşacağını söyledi.

 

Gönüllülüğün dünyadaki her toplumda görülen bir olgu olduğunu belirten Bayan Ulusoy, şunları söyledi:

 

“Köklü ve tarihi geleneklerden doğan, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularına dayanan gönüllülük, insan davranışının en temel ifadelerinden biridir. Gönüllülüğün olduğu yerde sosyal bağlılık ve güven duygularını pekişmektedir. Gönül Elçiliği tanımı insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan derin anlamlı bir ifadedir. İfadenin derinliği, yapılan işin içinde; akıl, düşünce, deneyim, beceri ve profesyonel uzmanlıklar kadar inanç, değerler ve insan sevgisinin bulunmasından gelmektedir. Proje kapsamında tanımlanan Gönül Elçileri; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalarına katkı sağlayan kişidir. Projenin hedef kitlesini başta mülki idare amir eşleri olmak üzere, karar mercilerindeki kişiler ve eşleri (kamu, üniversite, özel sektör), sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları, emekliler, gençler ve öğrenciler vb. gruplar oluşturmaktadır. Proje kapsamında her ilde Vali eşlerinin başkanlığında ‘Gönül Elçileri Çalışma Ekibi’ oluşturulacaktır. Söz konusu ekip, vali eşlerinin liderliğinde proje kapsamında öngörülen alt proje alanlarında gönüllülük esasının yaygınlaştırılması, daha erişilebilir gönüllülük faaliyetlerinin duyurulması, gönüllü olmak isteyenlerin toplum hizmetlerine entegrasyonunun sağlanmasına yönelik hizmet verecektir. Hz. Mevlana’nın dediği gibi yeni şeyler söylemek lazım cancağızım. El ele verelim bu projeden yüz akıyla çıkalım. Gönüllere dokunalım.”

 

Toplantıda bakanlık tarafından hazırlanan sunumla kimlerin gönül elçisi olabileceği anlatılırken, bu konuda açıklayıcı bilgileri temin etmek isteyenlerin www.gonulelcileri.gov.tr internet adresinden de yararlanabileceği ifade edildi.

 

Anahtar Kelimeler: Aile, ve, Sosyal, Politikalar, Bakanlığı, tarafından;, toplumda, gönüllülük, kavramına, yönelik, farkındalığının, geliştirilmesi, toplumsal, kalkınmaya, katkı, sağlayacak, gönüllü, sayısının, arttırılması, insan, kaynağı, ihtiyacının, güçlendirilmesi, ve, gönüllü, çalışmanın, yaygınlaştırılması, amacıyla, Başbakan, Recep, Tayyip, Erdoğan’ın, eşi, Emine, Erdoğan’ın, himayesinde, ve, Aile, ve, Sosyal, Politikalar, Bakanlığı, organizesinde, gerçekleştirilen, Gönül, Elçileri, Projesi, tanıtım, toplantısının, bir, ayağı, da, Akçaabat’ta, gerçekleştirildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1571 Hıristiyan birleşik donanması ile İnebahtı'da karşılaşan Osmanlı donanması yenildi.
1737 Yüksekliği 13 m'yi bulan dalgalar, Bengal'de (Hindistan) 300,000 kişinin ölümüne yol açtı.
1769 İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zelanda'yı keşfetti.
1806 Karbon kağıdı keşfedildi.
1908 Osmanlı yönetimine başkaldıran Girit adası Yunanistan ile birleşti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur