Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
Hacısalihoğlu: Saraya Gelince Para Var, Asgari Ücretliye mi Yok !
 

Hacısalihoğlu: Saraya Gelince Para Var, Asgari Ücretliye mi Yok !

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu asgari ücretin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerdiği gibi en az 3 bin 100 lira olarak belirlenmesi gerektiğini belirterek, “Salgın süreci, vatandaşın devletin gücünü en çok hissetmek istediği zamandır” dedi.

12 Aralık 2020 Cumartesi 21:11
Yazdır
Beştepe Sarayı’nın günlük masrafının 10 milyon lira olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, “Saraya her ay milyonlarca lirayı harcarken para var, dar gelirli asgari ücretli vatandaşa sıra gelince para yok anlayışı kabul edilemez. Devlet lüks ve israf dolu harcamalarını kısmalı ve asgari ücreti verebileceği en yüksek seviye olarak belirlemelidir” şeklinde konuştu.

 

3 BİN 100 TL BİLE YETERLİ DEĞİL !

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 3 bin 100 lira önerisi olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, “Vergi kesintisini de kaldıralım diyor. İnsanları rahatlatacak bir asgari ücret belirlenmesi gerekiyor. Dolar 8 lira. 3 bin 100 lira bile yeterli değil. 400 dolar ediyor. Avrupa’yla boy ölçüşen ekonomi var deniyor Avrupa’da asgari ücret 1500 dolar bu nasıl bir boy ölçüşmedir? Bu ekonomik buhranda çocukların yatağa aç girmesini önlemek için genel başkanımızın önerisini umarım kabul ederler” dedi.

 

YAZLIK AYRI KIŞLIK AYRI SARAYIN MASRAFLARINA PARA VAR AMA…

 

Mevcut asgari ücretin 300 dolar etmediğinin altını çizen Hacısalihoğlu, “300 dolarla mı dünya ekonomileriyle boy ölçüşeceğiz. Paramız varsa Tunus’a 5 milyon dolar göndermeyeceğiz. Suriyellilere 50 milyon dolar harcamayacağız. Önce kendi insanımızın refah seviyesine yükselteceğiz. Dışarıya onu verdim bunu verdim demenin anlamı yok. Yazlık saray kışlık sarayda keyif sürülürken insanlar çöpten ekmek topluyor. İsraf dinen de haramdır. Bu kabul edilemez” şeklinde konuştu.

 

İSTENİLİNCE OLUYORMUŞ !

Hacısalihoğlu, “3 bin100 lira bile yeterli değil ama bir nebze olsun vatandaşı rahatlatır. Konya’daki CHP’li asgari ücreti belediye 4 bin 500 lira yaptı. Konya’nın tek CHP’li belediyesi. Demek ki istenirse yapılabiliyor. Biraz da devlet kendinden tasarruf erecek. Lüks makam araçlarını kullanmayıp tasarruf edilip ortaya çıkan kaynak vatandaşla paylaşılacak, paylaşılmalı” diye konuştu.

 

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR O SARAYDA !

Beştepe sarayının günlük masrafının 10 milyon lira olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Hacısalihoğlu, “Yazık günahtır. Amerikan başkanının bile oturduğu Beyaz Saray bu lüks değil. 1100 odalı sarayda oturmanın ne alemi var? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var orada. Milli piyangoya KDV almayan devlet ekmekten vergi alıyor. Pırlantaya vergi yok ama temizlik malzemesine var. Sıfırla yapabilir misin? İstersen yaparsın, ama yapmıyorsun. İstanbul’da Ekrem Başkan ekmek vereyim dedi muhalefet eden meclis üyeleri iptal etti. Hizmetin partilisi olmaz ki. Herkes ucuz ekmek alacaktı. Anlaşılır gibi değil” dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: CHP, Trabzon, İl, Başkanı, Ömer, Hacısalihoğlu, asgari, ücretin, CHP, Genel, Başkanı, Kemal, Kılıçdaroğlu’nun, önerdiği, gibi, en, az, 3, bin, 100, lira, olarak, belirlenmesi, gerektiğini, belirterek, “Salgın, süreci, vatandaşın, devletin, gücünü, en, çok, hissetmek, istediği, zamandır”, dedi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur