Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
HDP adayı koruma istedi
 

HDP adayı koruma istedi

HDP'NİN Rize 2. Sıra Milletvekili Adayı Selda Karafazlı Kurşun, basın toplantısı düzenleyerek kendisi ve ailesini hedef gösterdiğini iddia ettiği bazı akrabaları hakkında suç duyurusunda bulunarak koruma talebinde bulundu.

30 Nisan 2015 Perşembe 15:09
Yazdır
Bilindiği gibi Rize'de Selda Karafazlı Kurşun'un HDP'den 2. sıra milletvekili adaylığının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen bazı yakınları, tepki gösterdiği Kurşun'u akrabalıktan çıkardıklarını açıklamıştı.

HDP'DEN  Rize 2. Sıra Milletvekili Adayı Selda Karafazlı Kurşun, bazı akrabalarının basın toplantısı düzenleyerek kendisi ve ailesini hedef gösterdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Babası Gençağa Karafazlı'yla Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen Kurşun,  hazırladığı suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu. Savcılıktan koruma talebinde de bulunan Kurşun, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adaylık sürecine başladığı dönemden itibaren sosyal medya ve telefonuna gelen tehditler olduğunu belirterek, bunları çok ciddiye almadıklarını söyledi. Geri adım atmalarının söz konusu olmadığını belirten Kurşun, "HDP yasal bir parti ve ben de 2. sıra milletvekili adayıyım. Yasal bir partiyi terör örgütü gibi gösteren ve beni de terör örgütü üyesi gibi göstermeye çalışan, aynı soyadı taşıdığım bir kaç kişinin açıklaması beni derinden yaraladı. Maalesef süreç bu konuma geldi. Bizi korumakla görevli emniyet mensuplarının bu işin içerisinde olduğunu düşünmek bile iç karartıcı. Umarım her şey yakında aydınlığa kavuşturulur." ifadelerini kullandı.

 

Selda Karafazlı Kurşun'un babası Gençağa Karafazlı da söz konusu basın toplantısında hedef gösterme ve tahrikin söz konusu olduğunu belirterek, sosyal medya üzerinden de çeşitli tehditlerin sürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketinde bazı kesimlerin "provokasyon girişimi" yapmaya çalıştığını savunan Karafazlı, "Açıklama yapan kişilerin bir araya gelerek böyle cümle kurma ve açıklama yapma yetenekleri yok. Gelinen nokta bir provokasyon olduğunu gösteriyor. Sosyal medyadaki tepkiler, provokasyon olduğunu ortaya koyuyor. Cumhuriyet savcılığına gelerek suç duyurusunda bulunduk ve aile olarak koruma talep ettik." diye konuştu. Baba Karafazlı, bazı polis memurlarının yapılan basın açıklamasının arkasında olduğunu iddia ederek, bu konuyu Rize Emniyet Müdürü’ne de ilettiklerini ifade etti. Rize'de Selda Karafazlı Kurşun'un HDP'den Rize 2. sıra milletvekili adaylığının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen bazı yakınları, tepki gösterdiği Kurşun'u akrabalıktan çıkardıklarını açıklamıştı.

Anahtar Kelimeler: HDP'NİN, Rize, 2, Sıra, Milletvekili, Adayı, Selda, Karafazlı, Kurşun, basın, toplantısı, düzenleyerek, kendisi, ve, ailesini, hedef, gösterdiğini, iddia, ettiği, bazı, akrabaları, hakkında, suç, duyurusunda, bulunarak, koruma, talebinde, bulundu,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur