DEMELİ KOALİSYONDAN UMUTLU
HDP’NİN henüz Türkiye partisi olamadığını ve İmralı’dan yönetildiğini kaydeden Demeli, “Diğer koalisyon seçenekleri önümüzdeki süreç içerisinde şekillenecektir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na görev vermesiyle süreç başlayacaktır. Görüşmeler sonucunda ortaya bir koalisyon çıkacaktır.” dedi.
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli koalisyon için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği CHP-MHP-HDP koalisyonun mümkün olmadığını söyledi. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’un da söz konusu üçlü koalisyonun kurulmasının en doğru seçenek olduğu yönündeki açıklamalarının da Uzun’un kendisini bağladığını ifade eden Demeli, “CHP bu fikrini açıklamadan önce de bizim duruşumuz belliydi. HDP’nin yer alacağı ya da isminin geçecek olduğu siyasi oluşumlarda bizim olmamız mümkün değildir. Biz seçmenimizin karşısına çıktığımızda bazı sözler verdik. HDP’nin kesinlikle Türkiye partisi olduk şeklinde söyledikleri sözlerinin hiçbirini samimi bulmuyoruz. Seçimden sonra HDP yetkilileri ‘İmralı ile görüşüp yol haritamızı ona göre çizeceğiz’ dedi. ‘İmralı ile görüşüp yol haritamızı ona göre belirleyeceğiz’ diyen insanlarla hiçbir projenin içinde olmamız mümkün değildir” şeklinde konuştu.
CHP-MHP-HDP KOALİSYONU MÜMKÜN DEĞİL
CHP-MHP-HDP koalisyon seçeneğine ilişkin partilerinin tavrını Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin çok açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Demeli, “Biz de MHP teşkilatları olarak Sayın Genel Başkanımızın söylemlerinin arkasındayız ve kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Tavrımız bellidir. HDP’nin içinde olacağı ya da dışardan destekleyeceği koalisyon projesine evet dememiz mümkün değildir. CHP kanadından gelen bu yöndeki açıklamalar onların kendi tasarrufudur, MHP’yi bağlamaz. Biz bu ülkenin bekası ve üniter yapısı için söylemlerine dikkat etmeyen, samimi olmayan HDP ile aynı fikirde olmamız mümkün değildir. İnsanlar Sana Türkiye Partisi olmalısın diyerek oy verdi. Ama sen 80 vekili çıkardığının ertesi gün İmralı ile görüşeceğiz dediğin an benim seninle olan ilişkim biter. Biz zaten bunların samimi olmadığını söylüyorduk HDP de söylemleriyle bunu teyit etti. Onlarla bir olmamız, bir projede yer almamız mümkün değildir. Diğer koalisyon seçenekleri ise önümüzdeki süreç içerisinde şekillenecektir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na görev vermesiyle süreç başlayacaktır. Şu iyi bilinmelidir ki Türkiye ucu bucağı olmayan bir yönde değildir. Nihayetinde görüşmeler sonucunda ortaya bir koalisyon çıkacaktır. Bu koalisyonun milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. HDP dışında ortaya çıkan her duruma da saygı duyarız” dedi.