Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
HES inşaatlarında 60 işçi öldü
 

HES inşaatlarında 60 işçi öldü

Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan HES fuarına tepki

13 Şubat 2014 Perşembe 23:53
Yazdır

 

Derelere de hidro elektrik santrallerinin kurulmasına tepkiler devam ederken ‘baraj, HES yapım işletim, otomasyon, teknoloji ve ekipmanları’ fuarının açılması hem çevrecileri hem de yöre halkını çileden çıkardı.

 

İstanbul’da olaylı bir şekilde açılan Barajlar ve HES Fuarı’na bir tepki de yöre halkını temsilen Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan geldi.

 

Platform’un Kurucu başkanı ve HES’lere karşı açılan davalardan tanıdığımız Av. Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada Türkiye’de ve dünyada en büyük tehlikenin su sorunu olduğunu söyledi.

Devlet yetkililerinin yaklaşan bu tehlikeye karşı ciddi önlemler almak yerine doğal hayatı yok eden HES fuarlarının açılışına katılmayı tercih ettiğini belirten Av. Remzi Kazmaz, Türkiye’de böyle bir fuarın açılmış olmasının bile HES destekçilerinin cesaretini göstermesi açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

 

Aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köylüsü olan Av. Remzi Kazmaz, açıklamasında şöyle dedi:

 

“DEMOS Fuarcılık, uzmanlık alanı olmadığı bir konuda kamuoyunu nasıl bilgilendirecek? Bu bilgilendirme tek taraflı olacaktır. Neden çevre örgütlerinden hiç kimse çağırılmamıştır. Amacınız nedir?

 

Artık kamuoyunda herkes tarafından eleştirilen HES’lerle ilgili düzenleyeceğiniz bu fuarla HES’leri kamuoyunda faydalı, meşru ve yararlı işler diye mi anlatacaksınız. Yoksa bu konuda farklı çıkarların peşinden koşanların ve çevre katliamı yapanların avukatlığını mı üstlendiniz?

 

Artık hükümet yetkilileri tarafından bile HES’ler konusunda yapılan eksik ve yanlış işler kabul edildiği bir ortamda bu eksik ve yanlışların düzeltilmesi konusu konuşulması gerekir. HES’lerin bu ülke ekonomisine hiçbir katkısı yoktur, olamaz da.

 

HES’LERİN KURULDUĞU VADİLERDEKİ İNSANLARI DİNLEDİNİZ Mİ?

 

Bakın Dünya kuruyor, çölleşiyor. Bu fuar demokratik bir fuar olmayacaktır. HES’lerin kurulduğu vadilerdeki insanları dinlediniz mi? Kaynak sularının, içme uslarının bile kaybolduğu, yüzlerce, binlerce ağaç kesildi, dereler kurudu, halkın muhalefetine rağmen bu konuda neden bu kadar inat ediliyor?

 

Son yolsuzluk ve bu fuar, katliamı ve yolsuzluğu meşrulaştıran rüşvet olayında HES’ci şirketlerin patronlarının yaptıkları ortada. Bu nedenle yaşam alanlarımızı elimizden almaya çalışanlar bu çevre katliamını meşrulaştırmak ve kamuoyunu kandırmak için yapacakları bu fuar bir insanlık suçuna aracılık yapacaktır. Bu fuarın yapılmasına karşıyız.”

 

HES’LERDE 60 İŞÇİ ÖLDÜ

 

Remzi Kazmaz ayrıca, HES inşaatlarında bugüne kadar 60 işçinin öldüğünü, 100’den fazla işçinin de yaralandığını belirtti.

 

Kazmaz, açıklamasında son olarak DEMOS Fuarcılık yetkililerine “Bu suça ortak olmayın, bu katliamı meşrulaştırmayın” çağrısında bulundu.

 

Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde bugün olaylı bir şekilde açılan Barajlar ve HES Fuarı 15 Şubat’a kadar açık kalacak.

 

 

 

Ayrıntılı bilgi için:

 

Av. Remzi Kazmaz

 

0533- 448 34 57

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Derelerin, Kardeşliği, Platformu’ndan, HES, fuarına, tepki
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur