Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Hurma Tezgahları Süslüyor
 

Hurma Tezgahları Süslüyor

Trabzon’da Ramazan’ın gelmesiyle hurma tezgahlardaki yerini aldı.

18 Haziran 2015 Perşembe 10:50
Yazdır
Trabzon’un Moloz mevkiinde satılan ve her bütçeye göre mevcut olan hurmaya vatandaşlar tarafından talep gösteriliyor. Tezgahlarda sarıballı hurma 10 TL’den satılırken, Medine Hurması 35 TL, Medjul Hurması 40 TL’den satılıyor.

İFTAR VE SAHURLARIN VAZGEÇİLMEZ ŞİFA KAYNAĞI: ‘HURMA’
Hurmanın sağlık açısından son derece faydalı bir meyve olduğu belirtildi.
Yapılan araştırmalara göre, hurma, hafızayı geliştiriyor, kolesterolü düşürüyor, kanser önleyici antioksidanları ihtiva ediyor, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor, ülsere ve böbrek yetmezliğine fayda sağlıyor, sindirim sistemini düzenliyor. Ramazanlarda oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, faydalarının saymakla bitmeyeceğini söylüyor. Hurmalar, bağırsakta bir A türü olan retinal'e dönüşen 15,6 mg B-karoten ihtiva ediyor. Yapılan bir araştırmada, lifli yiyeceklerle beslenmenin kolon, göğüs ve rahim kanseri ihtimalini düşürdüğü bildirildi.

Yüksek besin değerinin yanında hurmaların, antioksidan hususiyetine sahip olduğu biliniyor. Antioksidanların kanser, damar tıkanıklığı ve yaşlanmanın önlenmesinde faydalı olduğu biliniyor. Depolanırken bozulmaya meyilli diğer meyvelerin aksine, hurmaların soğukta muhafazasında antioksidanların yoğunluğu artıyor. Hurmanın ayrıca çağın hastalığı damar sertliği ve kolesterol için faydalı olduğu belirtiliyor.

KAN YAPICI
Hurmanın ihtiva ettiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati ehemmiyet taşıyan kandaki alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynadığı belirtiliyor. Çok fazla demir sebebiyle, bir insanın günde 15 hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabildiği ifade ediliyor. Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfor ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok mühim elementlerdir. Hurma, ihtiva ettiği fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi koruyup bu hastalıkların azalmasına yardım ettiği öğrenildi.

BÖBREK HARABİYETİNE MANİ OLUYOR
2008'de yapılan bir çalışmada, hurmaların meyvesi ve çekirdeklerinden elde edilen özün, bir antibiyotik (gentamiçin) sebep olduğu böbrek hasarını azaltmadaki tesiri araştırıldı. Özün böbreklerin korunmasında tesirli olduğu ortaya çıktı. Bilim adamları, hurmalardaki antioksidan (E vitamini, askorbik asit ve melatonin) bileşiklerin bu korumayı sağladığını öne sürdü.

LOHUSA GIDASI
Yapılan araştırmalar sonucu, hurmanın antiseptik olduğu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğu, süt artırdığı, bebeği beslediği, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğu kaydediliyor. Hurmada potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesini, gürbüzleşmesini, hasta olmamasını sağladığı ifade ediliyor. 2003'te yapılan bir çalışmada hurmaların glisemi (kandaki şeker oranı) endeksinin düşük olduğunun tesbit edildiği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: Trabzon’da, Ramazan’ın, gelmesiyle, hurma, tezgahlardaki, yerini, aldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur