Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
İhsanoğlu’nu bekliyorlar
 

İhsanoğlu’nu bekliyorlar

Cumhurbaşkanlığı Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Trabzon programıyla ilgili dün 3 partinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi

1 Temmuz 2014 Salı 16:03
Yazdır

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Demokratik Sol Parti’nin katılımıyla dün düzenlenen basın toplantısında İhsanoğlu’nun Trabzon programı ile ilgili bilgi de verildi.

 


4 Haziran Cuma günü Trabzon’a geleceği belirtilen Çatı Aday İhsanoğlu’nun Cuma namazını İskenderpaşa camiinde kılacağı, Uzunsokak’ta dolaşarak vatandaşla beraber olacağı kaydedildi. Aynı gün saat 16.00’da Trabzon’daki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle  bir araya gelecek olan İhsanoğlu, günün akşamında da 3 bin kişinin katılımıyla düzenlenecek  iftar yemeğine katılacağı ifade edildi. İhsanoğlu’nun Trabzon’da bir gece konakladıktan sonra ertesi gün Trabzon’dan ayrılacağı öğrenildi.

 


AK PARTİ’NİN DIŞ POLİTİKASI ELEŞTİRİLDİ

 

Basın toplantısında ilk olarak konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Türkiye’nin İslam dünyasının dünyaya ve Avrupa’ya açılan tek penceresi olma misyonunu AK Parti’den sonra kaybettiğini söyledi.  AK Parti’nin dış politikasına eleştirilerde bulunan Karan, “Komşularıyla sıfır sorun politikaları güdenler on iki yılın sonunda sıfır komşuyla karşı karşıya kalmışlardır. Orta Doğu’da arabulucu olan ülkemiz uygulanan yanlış politikalar sonucu komşularının iç işlerine müdahale etmek zorunda kalmıştır ve bu bizi yalnızlaştırmıştır. Eskiden devletleri muhatap alan ülkemiz artık muhatap olarak aşırı kinci terör örgütleriyle masaya oturmaya başlamıştır. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde alışık olmadığımız olaylar yaşanıyor. Suriye uçağımızı düşürüyor, İsrail gemimizi bombalıyor, insanlarımızı öldürüyor. Hükümet tarafından desteklenen terör örgütleri konsolosluklarımızı basıyor, yurttaşlarımızı rehin alıyor. Bu da yetmiyormuş gibi ülkemiz sınırları içerisinde bayrağımızı indirmek sıradan bir olay halini alıyor” dedi.

 

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALIDIR

 

Çıkarılan büyükşehir yasası ve yarı başkanlık sisteminin hayata geçirilerek ülkenin bölünmesi sürecinde bir adım daha öteye gidildiğinin iddia eden Karan açıklamasına şöyle devam etti: “Bu şartlar ve koşullar altında CHP ve MHP’nin ortak girişimiyle birlikte Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu çatı adayı olarak toplumumuzun değerlendirilmesine sunulmuştur. Bu girişme Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti ve Büyük Birlik Partisi destek vermiş bulunmakta ve önümüzdeki günlerde diğer muhalefet partilerinin de destek vereceğine inanıyoruz. Türk siyaset tarihinde büyük bir uzlaşım olarak geçecek olan bu tarihi adım takdire şayandır.  Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, cumhurbaşkanı herkesin başkanı olmalı, cumhurbaşkanı anayasaya bağlı, güçler ayrılığı ilkesini benimsemiş ve doğrudan tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olmalı ve anayasanın üstünlüğünü kabul etmiş olmalıdır. Cumhurbaşkanı toplumu ötekileştirmeyen ve dürüst namuslu olmalıdır. Bu yüzden çatı adayımız olarak muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’dur.”

 

TÜRKİYE’Yİ HAKKIYLA TEMSİL EDEBİLMELİ

 

CHP İl Başkanı Yavuz Karan’dan sonra konuşma yapan MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, CHP ve MHP genel başkanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Neden İhsanoğlu diye soracak olursanız, bizim cumhurbaşkanımız, Ne Mutlu Türk’üm diyene, diyebilen ve ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ anlayışını benimseyen bir başkan olmalıdır. Şuan sıfır sorunla devrettiğimiz dış politikada birçok ülkeyle ve komşumuzla sorun içerisindeyiz. Biz böyle bir cumhurbaşkanı istemiyoruz. Cumhurbaşkanı bizi zor durumda bırakmamalıdır. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin birliği ve berberliği için mücadele eden, bu konuda bilgi ve becerisi olan ve Türkiye’yi hakkıyla temsil edebilecek bir başkan olmalıdır. Biz böyle bir başkan istiyoruz. Bu yüzden adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu’dur.” dedi.

 

Toplantıda son olarak konuşan DSP İl Başkanı Hadiye Solmaz ise bu girişimin Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğuna değinerek, “CHP ve MHP il başkanlarının söylediklerine biz de katılmakla birlikte, ülkemiz için bu girişimin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 


Öte yandan CHP İl Başkanı Karan’ın  bu girişime CHP, MHP, DSP’nin yanı sıra Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi’nin destek verdiğini söylese de, DP ve BBP’den toplantıya temsilcinin katılmaması dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler: Cumhurbaşkanlığı, Çatı, Adayı, Ekmeleddin, İhsanoğlu’nun, Trabzon, programıyla, ilgili, dün, 3, partinin, katılımıyla, basın, toplantısı, düzenlendi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur