Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
İlgili ve Yetkililerin Dikkatine.
 

İlgili ve Yetkililerin Dikkatine.

Bu yanlış ve haksızlık mağduriyetine emekli olurken uğrayanlardan biri de benim.

7 Ağustos 2015 Cuma 17:56
Yazdır
Tam on sekiz(18) çeşit okulda,aralıksız yirmi beş yıl iki ay(25 yıl 2 ay)  aralıklı 1968-1999 (yani  29 yıl)çalışarak ,hem de tam elli bin öğrenci yetiştirerek 1999’da emekli olmuş bir  öğretmenim.Fakat gel gör ki 1999 yılında  almam gereken maaşın tamamı değil%30’ u kesilerek  kalanı 2015 yılına kadar bana ödenmektedir.Halbuki kesilen kazanılmış hakkımdır.Şimdi devletin emeklilere ilâve ettiği %2,%,3,%4.7 v.s.lik yeni haklar bu kazanılmışın üstüne gelmelidir.Halbuki :Devlet %30 kesti.en son %4.7 verdi. Ne anladık..Kazanılmış hak kesilip de üzerine böyle cüz’isinin verilmesi ne işe yarar?SSK-BAĞKUR ve İŞÇİ emeklilerinde  bu yanlış ve haksızlık yok.

Bu nedenle asıl diyeceğim:BU YANLIŞ VE HAKSIZLIK  ÂCİLEN DÜZELTİLMELİDİR..Çünkü:Hukuk devletine,demokrasiye ve de Personel kanununa hiç yakışmıyor. MEMURLARIN EMEKLİ OLUŞ TARİHLERİNDEN BERİ KESİLEN BU HAKLAR DERHEL KENDİLERİNE ÖDEDENEREK BÜYÜK SİR SOSYAL HUKKUK DEVRİMİ YAPILMALIDIR.Aksi Halde 2013 -2014 ve 2015yıllarında çıkartılan yasalarda verilenle bir toz hükmünde,bir damla su hükmünde kaldığından büyük zulümlere de sebep olmaktadır.Fakat düzeltilmesi Yüce devletimizi daha Yüce yapacaktır.Bu memur hakları cüceliğinden de kurtaracaktır.

Bu konuda yerden göğe kadar haklıyız.Çünkü:Kazanılmış hak kesilmektedir.İşçi,SSK’lı,Bağkurlu  kesilmeyen     maaşının üzerine yenileri almaktadır.Memurlar ise kesilenin üzerine..Bu aynı zamanda mahkemelik bir konudur.Çünkü:Suç duyurusudur.Araştırdık ki memurların bu mağduriyeti Özal ve  Demirel zamanında olmuştur.Bunlar devlet adamıdır.Hz.Ömer de devlet adamıydı.Fakat kadınların evlenmelerinde kendilerine tanınan Mehir hakkının çeşitli nedenlerle çok az olduğunu ,arttırılması gerektiğini söyleyen bir kadına toplumun huzurunda:”BU KADIN DOĞRU SÖYLÜYOR.ÖMER YANILDI.GEÇMİŞTEKİ MEHİR HAKKI  KORUTMAZ” Böylece arttırıldı.Bizim devlet adamlarımızız neden Özal,Demirel veya kendileri için”YANILDIK” demiyorlar.Parlamenterler çift maaş aldığı gibi onlardan kesin bakalım,ne yapıyorlar.

 

MEMURLARA YAPILAN BU EMEKLİ KESİNTİSİ YÜCE ALLAHA REVA MI?

Şimdi de sonuca gelelim:Memur emeklilerin bu haklarını TÜED ve ŞUBE’leri ile;İLGİLİ MAHKEMELER TAKİP ETMELİDİR.HAKLARI HAK SAHİPLERİNE İADE EDİLMELİDİR.MESELÂ BENİM EMEKLİ OLDUĞUM 1999 TARİHİNDEN BERİ OLAN O % 30’LARIM TARANARAK,LİSTESİ ÇIKARTILARAK BANA TANZİMAT OLARAK BİLE ÖDENMELİR.ÇÜNKÜ:DEVLETİMİZ 3 AĞUSTOSTA  BU İŞLERİ YENİDEN ELE ALMIŞTIR.ANAYASA MAHKEMESİ  DE,İDARE MAHKEMESİ DE DURUMLARA ŞAHİTTİR. YENİ KARARLAR 7 OCAKTA RESMÎ GAZETEDE 4 AĞUSTOS’A KADAR DA ULUSAL VE YEREL BASINDA  DA YAYINLANMIŞTIR.DÜZELTMELER DEVAM ETMEKTEDİR. BİLHASSA MEMUR EMEKLİLERİ ÇOK MAĞDURDUR.Benim 1999’dan 2015’ kadar olan kesintilerim(16 senelik)tarafıma topluca ödenmelidir.Otuz yıl barajını da emeklilerden yasa kaldırdığına göre;bu konuda çok haklıyız.Devletimizi de uyarmamız adalet gereğidir.Aksi halde  Anayasal Hukuk yolumuzda haklarımızı müdafaya haklarımızı alıncaya kadar devam edeeğiz.Gereğini –âcilen ele alınıp halledilmek üzere-ilgili ve yetkililerin dikkatlerin arz ederiz.

MEMUR EMEKLİLERİNDE ASIL DÜZELTİLMESİ GEREKEN YANLIŞ VE HAKSIZLlK

MUSTAFA YAZICI

(K.T.Ü.den emekli Öğretim Görevlisi

Ve Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı)

 

Anahtar Kelimeler: Bu, yanlış, ve, haksızlık, mağduriyetine, emekli, olurken, uğrayanlardan, biri, de, benim
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur