Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
İşte Trabzonlu teyzenin 'Sarayı'
 

İşte Trabzonlu teyzenin "Sarayı"

CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma ile tüm Türkiye tarafından tanınan Hatice Köse, “Sarayım” dediği evinde açıklamalar yaptı.

3 Nisan 2013 Çarşamba 22:07
Yazdır

Trabzonlu teyze CHP kürsüsünde! Ankara’ya gidiş öyküsünü anlatan Köse, “Pazar günü Beykoz’da düzenlenen 2B konulu mitingde ‘konuşmak isteyen gelsin’ dediler, ben de çıkıp konuştum. Sonra konuşmam beğenilmiş. Herkes bana teşekkür etti. Komşularım illa ‘Bizi Ankara’da temsil et’ dedi. Sonra gençlik kollarından bir arkadaş gelip, ‘Ankara’ya gider misin’ dedi. Komşularım ‘Hatice abla git, bizim sesimiz ol’ deyince gitmeye karar verdim. Beykoz’da konuşuyorum sesim duyulmuyor, gidip Ankara’da konuştum” dedi.

1959 yılından beri aynı mahallede, 45 yıldır da aynı evde oturduğunu dile getiren Köse, çok düşük bir gelir sahibi olduğunu vurgulayarak, “İstenilen meblağ çok büyük. Ben alamayacağım için ben nereye giderim. Ben apartmandan korkuyorum. Ben şehirden korkuyorum. Çünkü ben burada yaşamaya alışmışım. Benim ayağım bu toprağa değmezse ben patlarım” şeklinde konuştu.

Eşinin oturdukları evi zamanının parasıyla 11 bin liraya aldığını ifade eden Köse, “Benim rahmetli eşim o parayı ödeyebilmek için 24 saatte üç mesai yaparak çalıştı. Ben burayı işgal etmedim, eşim parasıyla aldı. Gecekondulaşmanın çoğu önceki hükümetler döneminde, koalisyon hükümetleri zamanında, seçim zamanında oldu. Herkes müsaade etti. Gecekondulardan çıkan oylarla herkes bir yerlere geldi” dedi.

CHP kürsüsünde söylediği “Beni kanser ettiler” sözlerine de açıklık getiren Hatice Köse, “Gecekondum sarayım. Benim gecekonduma kimse kanser diyemez. Bunun için, bu 2B için ben kanser oldum. Ben bunu söyledim orada. Gece uyku uyuyamıyorum. Bahçeme giriyorum, bir şey yapasım gelmiyor. Bak bu çiçekleri çekirdekten ektim. 2 yılda bu hale geldi. Ben ağladım. Çünkü ‘Acaba bu çiçekler kime nasip olacak. Ben bunu dikiyorum ama acaba yerinde büyüyecek mi’ diye düşünür oldum” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 30 yıl önce oturdukları eve tapu tasdik belgesi verildiğini belirten Köse, bunun da daha sonra iptal edildiğini söyledi. Hatice Köse, 2B sorununun çözümü için, “Bu vatandaşın ne aylık aldığını hükümet biliyor. Bana 700 liramı veriyor? Benim yerimin metrekaresi de 10 lira olacak, 7 buçuk lira olacak, 6 lira olacak, 4 lira olacak. Hiç parasız olmaz. Burada binlerce insan var. Bu yekuna tutulursa, Türkiye’nin bayağı bir işi görülür. Bana 700 lira maaş verip de, benden metrekareye 800 lira isteyene ben hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Komşuları da Ankara’da konuşan Köse’yi tebrik etmek için evine geldi.

Anahtar Kelimeler: , CHP, Grup, Toplantısı'nda, yaptığı, konuşma, ile, tüm, Türkiye, tarafından, tanınan, Hatice, Köse, “Sarayım”, dediği, evinde, açıklamalar, yaptı ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur