Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI BAŞKAN GENÇ: KENDİNİZİ GELECEĞE DONANIMLI HAZIRLAYIN DERECİK BELDE YA DA İLÇE OLUR MU? Trabzon Üniversitesi’nden Büyük Atılım: İki Yeni Fakülte Kuruldu! PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI “Turizm Fakültesinin sektöre büyük katkı sunacağına inanıyoruz” İLÇE BAŞKANLARI ANKARA DA BAŞKAN VEKİLİ GÜLAY, TEMSİLİ ASKERLİK TÖRENİNE KATILDI CHP Akçaabat Kadın Kolları Eczacılar Gününü Kutladı. AKTAŞ’TAN SİVRİKAYA’YA ZİYARET TİCARET ÖZGÜNEŞ’LE BEREKETLENDİ SGK İl Müdürü Akbay'dan TESOB’a ziyaret AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 100 BİN ÇİÇEKLİ PEYZAJ HAMLESİ Çakırgöl’de dört mevsim turizm için master plan çalışmaları devam ediyor SGK İLÇE MÜDÜRÜ HASAN AKTAŞ ALİ ŞENTÜRK'Ü ZİYARET ETTİ YARIN BEKLİYORUZ SEBAT GENÇLİK’İN İNANCI TAM, HEDEF 2. LİG BARÜ’de düzenlenen ‘Öğretmenim Şenliği’ ile hem eğlendiler hem öğrendiler Şinik OSB'deki sanayicilerin talepleri TTSO'da görüşüldü AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN ÖNEMLİ UYARI.
HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL
HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL
 
FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI
FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI
 
HALİL BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
HALİL BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
İstiklal Marşı bizlere yol gösteriyor
 

İstiklal Marşı bizlere yol gösteriyor

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı bizlere yol göstermeye devam ediyor” dedi.

30 Aralık 2016 Cuma 17:56
Yazdır

İstiklal Marşı yazarı, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. yıldönümü nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama Programı düzenledi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Necmettin Alkan katılımcılara Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Konferans öncesinde katılımcılara hitap eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, özellikle gençlerden Mehmet Akif Ersoy’u tam olarak anlamalarını ve hayatlarını bu idealler çerçevesinde şekillendirmelerini istedi. “Burada İstiklal Marşı şairimiz, İslam mücahidi, milletin yeniden dirilişi olan istiklal savaşının en büyük katılımcılarından birisi olan rahmetli Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 80. Yılında, onu anlamak, muhterem hocamızdan onu dinlemek için toplandık” diyerek sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu konuşmasında özetle şunları kaydetti:

 

ÖĞRENDİKLERİNİZİ ETRAFINIZA İLETİNİZ

Benim sizden ricam, ben bu akşam hocamı dikkatle dinleyeceğim, ‘öğrenmenin yaşı yok’ diye not alacağım, sizlerinde böyle yapmanızı istiyorum. Bu akşam burada olan gençlerimiz etrafını aydınlatır, öğrendiklerini etrafına iletir. Hayatını o idealler üzere düzenlemeye gayret eder.

 

İSTİKLAL HARBİNİN

EN BÜYÜK VAİZİ

Cennet mekân Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873’te İstanbul’da doğuyor, 27 Aralık 1936’da yine İstanbul’da vefat ediyor. Öyle bir hayatı var ki; o bir şair, bu Allah (c.c.) vergisi bir yetenek. Ekonomik sıkıntılar münasebetiyle o zamanın zamanında mülki idare okurken okulu bırakmak zorunda kalıp veteriner hekimlik okuyor ve veteriner hekim oluyor. Aynı zamanda öğretmen. Onun yanı sıra vaiz, camilerin kürsülerinden İstiklal Harbinin en büyük vaizlerinden birisi. Babası bir din âlimi, Mehmet Akif Ersoy aynı zamanda hafız, Kur’an-ı Kerim’i tamamen ezbere biliyor. Kur’an mütercimi, meali manayı anlatan birisi ve siyasetçi. Siyasette memlekete hizmet etme yolu. İyisini yaparsanız hizmet etmiş olursunuz, iyisini yapamazsanız o bir kayıp olur. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy bu mücadeleyi ömür boyu sürdürmüştür.

 

İSTİKLAL MARŞI BİZLERE YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

Milletvekilliği yapmış, istiklal mücadelesine Mustafa kemal Atatürk tarafından çağrıldığında hemen iştirak etmiş. O günkü şartlarda İstiklal Marşını önce yazmamış, çünkü ödül verileceği için bunu kabullenememiş. Soğuk Ankara kışlarında palto alacak parası bile olmayan Mehmet Akif Ersoy İstiklal Mücadelesi için her hangi bir mükâfatı kabul etmemiş, onun için marş yazmamış, bunun öğrenilmesi ve kendisinden tekraren rica edilmesi üzerine istiklal Marşını yazmış. Bugün aynı İstiklal Marşıyla bu aziz millet Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Bosna Hersek’te, nerede bir zulüm varsa orada şahadet yolunda yine evlatlarıyla birlikte yürüyor. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı bizlere yol göstermeye devam ediyor.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: İstiklal, Marşı, Şairi, Mehmet, Akif, Ersoy’un, vefatının, 80, yıldönümü, nedeniyle, düzenlenen, programda, konuşan, Trabzon, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Dr, Orhan, Fevzi, Gümrükçüoğlu, “Mehmet, Akif, Ersoy’un, İstiklal, Marşı, bizlere, yol, göstermeye, devam, ediyor”, dedi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1277 Karamanoğlu Mehmet Bey, Konya şehrini Karamanoğulları topraklarına kattı ve Türkçe'yi resmi dil ilan etti.
1846 ABD Kongresi, sınır devriyelerine baskın yapılmasını gerekçe göstererek Meksika'ya savaş ilan etti.
1915 Çanakkale'de, Binbaşı Ahmet Bey komutasındaki Muaveneti Milliye muhribi, Golyath zırhlısını torpilleyerek batırdı.
1919 İzmir'in işgal edileceğine ilişkin Venizelos'un beyannamesi, Aya Fotini Kilisesi'nde Yunan Albay Mavrudis tarafından yerli Rumlara okundu.
1920 9-13 Mayıs arasında yapılan 217 üye ile toplanan ve bölge ile ilgili net kararların alındığı Trakya Kongresi (Edirne Kongresi) yapıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur