Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT’TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ GÖKHAN GEDİKLİ'DEN KUTLAMA MESAJI Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı Anıyoruz BAŞKAN GENÇ, ŞAPAZARI’NDA MEVLİDE KATILDI, VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI BAŞKAN GENÇ, TRABZON HALKINI BAYRAMLAŞMAYA DAVET ETTİ Cemil Kalkışım'dan Net Mesaj BÜYÜKŞEHİR ON BİNLERCE ÇOCUĞA TRAFİK EĞİTİMİ VERDİ TESOB camiası bayramlaştı ANAHTAR PARTİ AKÇAABAT İLÇE BAŞKANLIĞINDAN KUTLAMA MESAJI BAŞKAN TİRGİL'DEN BAYRAM KUTLAMA MESAJI ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI HÜSEYİN KARA'DAN BAYRAM KUTLAMASI İYİ BAYRAMLAR TALAT ÇAMKTAN BAYRAM İLANI ESKİ MUHTARDAN BAYRAM KUTLAMASI AKÇAABAT AK PARTİ'DEN BAYRAM KUTLAMASI AKPINAR MAH MUHTARI MESAJ YAYINLADI ÖMER HACISALİHOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI AKMESTEK'TEN YOĞUN İŞ BİRLİĞİ BÜYÜKŞEHİR’DEN BAYRAM DENETİMİ
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
 
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
 
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
İttifak memnun muhalefet temkinli
 

İttifak memnun muhalefet temkinli

BAHÇELİ 26 AĞUSTOS DEMİŞTİ, ÖNE ÇEKİLDİ

19 Nisan 2018 Perşembe 17:39
Yazdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı erken seçim çağrısının ardından dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi. İkilinin Külliye’de bir araya gelmesinin ardından açıklamayı tek başına Erdoğan yaptı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı. Seçimin bu kadar öne çekilmesi büyük yankı buldu.

AK PARTİ VE CHP SEÇİME HAZIRIZ DEDİ

Kararın yereldeki yansımaları tartışma yarattı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: “Biz seçime hazırız. Teşkilât olarak kongrelerimizi tamamladık.” derken, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun: “24 Haziran’ın Türkiye’nin kurtuluş günü olacağını düşünüyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da CHP’nin örgütleri seçime hazırdır. 18 ilçemizle ayaktayız.” yorumunu yaptı.

MUHALEFET­ İL BAŞKANLARI TEMKİNLİ KONUŞTU

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci:  “İnşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur. Biz MHP olarak seçime hazırız.” dedi. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka: “Bu erken seçim kararı İYİ Partinin önünü tıkamak, kapatmak, iktidara geçmesini engellemek niyetiyle alınmıştır.” diye konuştu. Saadet Parti Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt: “Bu karar en çok Saadet Partisi teşkilâtlarını heyecanlandırmıştır.” dedi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı. "Bahçeli ile görüşmelerinde erken seçim talebini değerlendirdiklerini duyuran Erdoğan, "Seçimlerin 24 Haziran 2018 Haziran tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. YSK seçim hazırlıklarına başladı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, dün yaptığı erken 26 Ağustos’ta seçim çağrısı kulisleri hareketlendirdi. AK Parti'nin ne söyleyeceği merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 13.30'da MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüştü.  Görüşme sonrası Genel Merkez'e dönen MHP Lideri Devlet Bahçeli kurmayları ile toplantı yaptı. Zirve sonrası Başbakan Binali Yıldırım ve MYK üyeleri de Beştepe'ye geldi ve Erdoğan ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. 'Sayın Bahçeli ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik" diyen Erdoğan şunları dile getirdi:

"Değerli basın mensupları bugün, MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelerek iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alış verişinde bulunmuştuk. Bahçeli'nin TBMM'deki grup  konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene  alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette bir tarihtir. Milletimizin kahramanlığı unutulmayacaktır. 29 gece tutulan nöbetler sembol olmuştur. Yenikapı'da yaptığımız milyonlarca vatandaşın katıldığı mitingde verdiği mesajı çok net ortaya koymuştur. Nitekim 16 Nisan'da önümüzü açması ortaya çıkmıştır.

"ESKİ SİSTEMİN HASTALIKLARI KARŞIMIZA ÇIKABİLİYOR"

Bahçeli'nin ön açması ile yönetim değişikliğini hayata geçirme fırsatı bulduk. Türkiye hala 16 Nisan'dan sonra eski diye ifade ettiğimiz sistemle yönetilmektedir. Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumu sayesinde sorun yaşanmıyor gibi görünse de eski sistemin hastalıkları ortaya çıkıyor. 2019 Kasım seçimlerine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmaktaydı.

Gerek Suriye'de yürüttüğümüz sınır ötesi  operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi  önemdeki hadiseler Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale  getirmiştir. Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet göstermektedir.

24 HAZİRAN'DA SEÇİM YAPILACAK

Sayın Bahçeli'nin çağrısını yetkili kurullarla görüştük. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğıu sorunlar nedeniyle olumlu yaklaştık. Seçim konusunu ülkemizin gündeminde bir an önce çıkarmak şarttır. Seçimlerin 24 Haziran'da yapılmasına karar verdik. Konuyla ilgili yasal süreci hemen  başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun diyoruz."

DİKKAT ÇEKEN DETAY!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet başkanları dışında ikinci kez Külliye'deki salonda basın toplantısı düzenlemesi dikkat çekti. Daha önce de OHAL'in ilan edilmesi ile ilgili basın toplantısı düzenlemişti.

Berkant PARLAK

 

Anahtar Kelimeler: BAHÇELİ, 26, AĞUSTOS, DEMİŞTİ, ÖNE, ÇEKİLDİ
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1727 Isaac Newton'un ölümü
1854 Amerikan Bağımsızlık Savaşı: Büyük Britanya hükümeti Boston, Massachusetts limanını kapattı.
1866 İspanyol donanması Şili'nin Valparaiso limanını bombaladı.
1848 Margaret ve Kate Fox adlı iki kız kardeş, ruhlar dünyasıyla ilişki kurduklarını iddia ederek, ilk profesyonel medyumlar oldu.
1889 Paris'te, 1789 Fransız Devrimi'nin 100'üncü yıldönümü için, Gustav Eiffel tarafından yapılan Eiffel Kulesi açıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur