Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ eğitim semineri verildi
 

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ eğitim semineri verildi

Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ kapsamında bir eğitim semineri gerçekleştirildi.

29 Kasım 2019 Cuma 15:04
Yazdır

Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen eğitim semineri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ilk olarak  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezinden Çağla Yılmaz tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddet’ başlığında bilgiler verildi.

Yılmaz, İstanbul Sözleşmesine göre kadına yönelik şiddetin tanımına yer vererek, “İster kamu ister özel yaşamda meydana gelsin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar veren yada verebilecek olan toplumsal cinsiyete dayalı her türlü eylem kadına şiddet olarak ifade edilmektedir. Bu eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakmak suçtur.” dedi.

‘Kadın’ terimi 18 yaşın altındaki çocukları kapsadığına da vurgu yapan Yılmaz, “Kadın Erkek (Fırsat) Eşitliği”, “Şiddetin Tanımları, Türleri ve Yaygınlığı”, “Flört Şiddeti”, “Kadına Yönelik Şiddet Konusunda Hizmet Veren Kurum ve Kuruluşlar” başlıklarında açıklamalar yaptı.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden Sabahattin Korkmaz ise kadına şiddet gibi adli durumlarda tam bir gizlilik protokolünün uygulandığını ifade ederek, “Kadına şiddet ruh dinginliğini, huzuru kaçıran her türlü baskı ve şiddet olarak tanımlanmaktadır. Bu doğrultuda suçu önlemede büyük gayret gösteren emniyet birimlerimize ulaşan olaylarda tam bir gizlilik durumu geçerlidir. Bilgiler mahkeme kararı olmadan paylaşılmamaktadır.” diye konuştu.

Şiddet uygulanan kişi hakkında alınabilecek tedbirler hakkında bilgiler veren Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Kenan Solak ise “Şiddete maruz kalanlar alo 112,155 ve 156 acil çağrı hatlarını arayabilirler. Polis merkezi amirlikleri, jandarma karakolları, valilik ya da kaymakamlıklara gidebilirler. Aile mahkemeleri, cumhuriyet savcılıkları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerine (ŞÖNİM) başvuru yapabilirler. Ayrıca belediyelerin ya da baroların kadın danışma merkezileri, yardım kuruluşları ve kadın sivil toplum kuruluşları da şiddete maruz kalanlara destek olmaktadır.” diye konuştu.

Karşılıklı soru ve cevapların alındığı seminerde, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 24 Mart 2018 tarihinde hayata geçirilen, şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği Kadın Acil Destek Uygulamasının (KADES) tanıtımı da yapıldı.

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinin, ev, sahipliğinde, ‘Kadına, Yönelik, Şiddetle, Mücadele, Günü’, kapsamında, bir, eğitim, semineri, gerçekleştirildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur