Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TRABZON’DA MUAY THAİ HEYECANI MİNİK KALPLERİN PERDESİ AKÇAABAT’TA ARALANIYOR ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ Bak'a sosyal medyadan siber saldırı. DOĞADAN SOFRAYA, AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ ZAMANI ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil A PARTİ BASINI AĞIRLADI HAYATİ YAZICI, SİYASİ TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM” ’İMAR KOMİSYONU OLARAK KAMUOYU AÇIKLAMAMIZDIR’’ AKÇAABATLI GENCİN ACI SONU! Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum ARTIK İKLİMDEN DAHA HIZLI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ.
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
 
Bak'a sosyal medyadan siber saldırı.
Bak'a sosyal medyadan siber saldırı.
 
MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ
MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ
Kara:Turizm şehrine yakışmıyor
 

Kara:Turizm şehrine yakışmıyor

TESOB denetimlerinde Trabzon’da esnafın üçte ikisinin tarifesiz çalıştığı ortaya çıktı

7 Ocak 2017 Cumartesi 07:49
Yazdır
17 Noktaya Şikâyet Kutusu Koydu

TURİZME yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken ve büyük takdir toplayan TESOB, geçtiğimiz günlerde 4 ilçede tarifeye yönelik denetim yaptı. Şalpazarı, Tonya, Düzköy ve Çarşıbaşı’nda 23 gün boyunca denetim yapılırken esnafın çoğunda tarife çıkmadı. 4 ilçede 766 esnaf denetlenirken bunların sadece 252’sinde tarife çıktı. TESOB ayrıca şehirde 17 noktaya koyduğu şikâyet kutularını açarak şikâyet ve önerileri aldı.

Turist Gelirse Esnaf Kazanır

TESOB Başkanı Metin Kara, “Turizm bizim tek çıkışımız. Başka çaremiz yok. TESOB olarak esnafımızı yaz sezonuna kadar turizme hazır hâle getirmek için bu denetimleri daha da sıklaştıracağız. Sezona kadar ara vermeden denetim yapacağız. Esnafa turizm eleştirisi gelmesini istemiyoruz. Turist gelirse esnaf kazanır. Esnaf kazanırsa Trabzon kazanır. Bu bizim elimizde olan bir şey. Bu bilinci oluşturmalıyız.” dedi.

 

TURİZME yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken ve büyük takdir toplayan TESOB, geçtiğimiz günlerde 4 ilçede tarifeye yönelik denetim yaptı. Şalpazarı, Tonya, Düzköy ve Çarşıbaşı’nda 23 gün boyunca denetim yapılırken esnafın çoğunda tarife çıkmadı. 4 ilçede 766 esnaf denetlenirken bunların sadece 252’sinde tarife çıktı. Geriye kalanların 294’ünde tarife bulunmadığı 220’sinin ise çeşitli sorunlarının olduğu ortaya çıktı. TESOB Başkanı Metin Kara, “Turizm bizim tek çıkışımız. Başka çaremiz yok. TESOB olarak esnafımızı yaz sezonuna kadar turizme hazır hale getirmek için bu denetimleri daha da sıklaştıracağız.” dedi. Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (TESOB) geçtiğimiz aylarda bünyesine kattığı araçlarla birlikte uygulamaya koyduğu Mobil Denetim Ekibiyle, turizm odaklı çalışmalarını yoğunlaştırdı. Denetimlerin yanı sıra şehrin 17 ayrı noktasına şikayet kutusu da koyan ve vatandaşların şikayet ve önerilerini alan TESOB, ilçelerde de esnafa tarifeye yönelik denetime başladı. İlk etapta şehrin batısındaki 4 ayrı ilçede denetim yaptıklarını kaydeden TESOB Başkanı Metin Kara, “Mobil Denetim Ekibimiz, 14 Kasım- 7 Aralık 2016 tarihleri arasında 23 gün boyunca tarifeye dayalı denetim yaptı. Tarifeye tabi 766 esnaf ve sanatkarımız denetlendi. Denetim yapılan 766 esnaftan sadece 252 esnafta tarife mevcut. 294 esnafımızda tarife yoktu. 220 esnafımızın ise çeşitli sorunları ve eksiklikleri vardı. Tarifesi olmayan ve diğer sorunları bulunan esnafımıza 15 günlük bir süre verdik. Bu süre içinde eksikliklerini tamamlayacak ve tarifelerini alacaklar. Turizm bizim tek çıkışımız. Başka çaremiz yok. TESOB olarak esnafımızı yaz sezonuna kadar turizme hazır hale getirmek için bu denetimleri daha da sıklaştıracağız.” dedi. Kara, 2017 Ocak ayı ile birlikte tarife dışındaki denetimleri de artıracaklarını belirterek, “Yine standart belge denetimi, ticari taşıt belge denetimi ve merdiven altı üretim yapanlara yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek. Trabzon’da artık turizm noktasında esnafımıza eleştiri gelmesini istemiyoruz. Turist gelirse esnaf kazanır. Esnaf kazanırsa Trabzon da kazanacak. Bu bizim elimizde olan bir şey. Bunun bilincinde olmalıyız” biçiminde konuştu.

Anahtar Kelimeler: TESOB, denetimlerinde, Trabzon’da, esnafın, üçte, ikisinin, tarifesiz, çalıştığı, ortaya, çıktı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1917 Bolşevik lider Lenin sürgünde bulunduğu İsviçre'den Rusya'ya döndü ve Sosyalist Devrim'in başlatılması çağrısında bulundu.
1925 Tanin gazetesi süresiz kapatıldı.
1941 II. Dünya Savaşı: 500 Alman uçağı Londra'yı bütün gece bombaladı.
1943 Dr. Albert Hofmann, LSD'nin psychedelic (sanrı yaratan, hayal gördüren) etkilerini keşfetti.
1946 Suriye, Fransız Mandasıyken bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur