Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Ali Şentürk’ten Ziyaret BARÜ’de Geleneksel Kariyer Günleri heyecanı yaşandı Başkan Kara: Esnaf ve sanatkara yönelik faiz oranlarının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz ERDEM AKBAY, AKÇAABAT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ'NDE ÇAY ÜRETİCİLERİNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA! Çebi: Hani parti rozetini çıkarmıştınız? AKÇAABAT YAYLACIK AİLE SAĞLIĞI KOMPLEKSİ AÇILDI AKÇAABAT’TA MÜZELER GÜNÜ KUTLANDI TRABZON ÜNİVERSİTESİ 6 YAŞINDA EMRE ŞAHİN KÖROĞLU MESAJ YAYINLADI CHP AKÇAABAT İLE BAŞKANI DA FAİZ KARARINA TEPKİLİ Dr.Mustafa Çankaya’dan 19 Mayıs Mesajı MUSTAFA CUMUR DUALARLA ANILDI BAŞKAN EKİM’DEN 19 MAYIS MESAJI TARIMSAL BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR KIZILAY'DAN EKİM'E ZİYARET ÇEBİ: DEVLET HESABI GÖRMÜŞTÜR Cumur Anılıyor 1461 Trabzon Galip Geleceğin mucitlerinden bilim fuarı
AKÇAABAT YAYLACIK AİLE SAĞLIĞI KOMPLEKSİ AÇILDI
AKÇAABAT YAYLACIK AİLE SAĞLIĞI KOMPLEKSİ AÇILDI
 
ERDEM AKBAY, AKÇAABAT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ'NDE
ERDEM AKBAY, AKÇAABAT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ'NDE
 
CHP AKÇAABAT İLE BAŞKANI DA FAİZ KARARINA TEPKİLİ
CHP AKÇAABAT İLE BAŞKANI DA FAİZ KARARINA TEPKİLİ
Koray Aydın, Bahçeliyi sağdan vuracak
 

Koray Aydın, Bahçeliyi sağdan vuracak

Kurultaya giden MHP’de “radikallerin” ve “eski tüfek”lerin desteğini alan Koray Aydın, 15 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Bahçeli’yi zorlayacak.

29 Ekim 2012 Pazartesi 13:25
Yazdır

Onuncu Olağan Büyük Kurultay’ına hazırlanan MHP’de Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı yaşanacak. Kurultay’da, 15 yıldır partinin başında bulunan Devlet Bahçeli’nin karşısına güçlü şekilde çıkmaya hazırlanan eski bakanlardan ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın şansı oldukça yüksek görünüyor. MHP’de yarışa “Değişim ve Şimdi” sloganı ile katılacak olan ve uzun bir süredir genel başkan adaylığı için hazırlanan Aydın, AKP ve CHP tabanındaki milliyetçi oyları da hedefliyor. Yüce Divan’da beraat etmesinin ardından 12 Haziran seçimlerinde Trabzon’dan Meclis’e giren Aydın, Bahçeli ve ekibini, partiyi milliyetçi çizgisinden uzaklaştırmak ve AKP’nin yedeğine düşmekle eleştiriyor. Başkent’teki MHP kulsilerinde, partinin önümüzdeki pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştireceği kurultayda genel başkanlık için aday olacak diğer isimlerin pek çoğunun yarıştan çekileceği beklentisi ağır basıyor. Bu durumda Devlet Bahçeli karşısında Koray Aydın tek rakip olarak beliriyor.

 

MHP geleneği arkasında

 

MHP tabanı üzerinde etkisi olan Ümit Özdağ, Aydın’a desteğini açıkça sunan isimlerden. Bunun yanı sıra eski bakanlardan Hüsnü Yusuf Gökalap, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış ile ülkücülerin manevi liderlerinden Ozan Arif de Koray Aydın’ın genel başkan adaylığını destekliyor. Ayrıca, MHP”nin kurucularından Avukat Faruk Evirgen’in “Kurucular Kurulu olarak 4 Kasım’da yapılacak olan kongrede Koray Aydın’a tam destek vereceklerini” açıklaması da, ibreleri değiştiren önemli bir gelişme olarak görülüyor. Kulislerde, partinin Edirne, Kütahya, Muğla, Sakarya, Antalya, Çankırı, Rize gibi pek çok il başkanlığının Koray Aydın’ı desteklediği belirtilirken, MHP seçmenin takip ettiği Yeniçağ ve çeşitli internet siteleri de tavrını “değişim şimdi” sloganından yana koymuş durumda. Taraf’a konuşan bazı MHP milletvekileri de Aydın’a destek vermelerine rağmen, “Genel Merkez’e karşı bayrak açıyor görüntüsü vermek doğru olmaz” diyerek suskun kalmayı tercih ettiler.

 

Anketlerde şansı yüksek

 

Siyasal İletişim Ofisi’nin (SİLO) geçtiğimiz günlerde yayınladığı ankette, Seçmene MHP’ye oy verebilmesi için ne olması gerektiği sorulduğunda, %40 oranında Genel Başkanının değişmesi, %20,7 yeni projeler üretilmesi, %18,2 fikrineideolojisine sahip çıkması gerektiği ifade edilmişti. Ankete göre, MHP seçmeninin yüzde 43,5’i Koray Aydın’ı, yüzde 29,1’i ise Devlet Bahçeli’yi genel başkanlık koltuğunda görmek istiyor.

 

MHP Genel Merkezi ve milletvekilleri ise basın önünde tartışmaya girmemeye özen gösteriyorlar. Bu durumu, Taraf’a konuşan bir MHP milletvekilinin “Genel Merkez kurultaya aşırı anlam yüklenilmemesini istiyor. Bu bir devam kurultayıdır vurgusu ön plana çıkartılıyor” sözleri de açıkça ortaya koyuyor. Ancak Bahçeli yönetimi elbette boş durmuyor. Aydın’ın cemaat ilişkisi ve mal varlığıyla ilgili iddiaların yanı sıra, “Aydın’ın Bahçeli’nin elinden tuttuğu bir isim olduğu” vurgusunun bizzat Bahçeli ekibi tarafından tartışmaya açıldiğı belirtiliyor.

 

“Dünyanın tüm Türkleri birleşin” kurultayı...

 

Pazar günkü kurultayı “parti içi çekişme” ekseninden çıkartıp “milliyetçiliğin kalesi, iktidar hedefine yönelmiş bir MHP” vurgusuyla kotarmayı hedefleyen Genel Merkez hazırlıklarına devam ediyor. Parti, Kürdistan Federal Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yi kongresine davet eden AKP’ye tepki olarak Türk dünyasından önemli isimleri davetliler listesine aldı. MHP’nin Dış Politikadan ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş başkanlığındaki ekibin kurultaya getirmek için çalıştığı listede, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Bulgaristan, Romanya, Kırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ahıska Türkleri, Moldova, Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek, Yunanistan, Irak, İran, Suriye, Almanya, Belçika, Karadağ ve Sırbistan gibi pek çok ülkede yaşayan Türklerin temsilcileri ve devlet başkanları yer alıyor. MHP’nin kongresini boykot ettiği AKP, kurultaya genel başkan yardımcısı düzeyinde katılacak

Anahtar Kelimeler: Kurultaya, giden, MHP’de, “radikallerin”, ve, “eski, tüfek”lerin, desteğini, alan, Koray, Aydın, 15, yıldır, başkanlık, koltuğunda, oturan, Bahçeli’yi, zorlayacak
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
·
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1847 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (Defterhane-iş Amire Kalemi) kuruldu.
1864 Kuzey Kafkasyalılar-Çerkesler'in anavatanları olan Kuzey Kafkasya'dan Ruslar tarafından Osmanlı topraklarına sürgün edilmesi
1881 Amerikan Kızılhaçı Clara Barton tarafından kuruldu.
1904 FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) Paris'te kuruldu.
1927 ABD'li havacı Charles Lindbergh, 'Sprit of St. Louis' adlı uçağıyla New York'tan Paris'e uçarak, Atlas Okyanusu'nu geçen ilk pilot oldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur