Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Ktü Farabi Hastanesi'ndeki Kemik İliği Nakli Ünitesi Yenilendi
 

Ktü Farabi Hastanesi'ndeki Kemik İliği Nakli Ünitesi Yenilendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Farabi Hastanesi'ndeki kemik iliği nakli ünitesi yenilendi.

5 Mart 2012 Pazartesi 20:16
Yazdır

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Farabi Hastanesi'ndeki kemik iliği nakli ünitesi yenilendi.

Ktü Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi yenilenen ünitesinin açılışına Ktü Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Yeni ünitenin Sağlık Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış üniteler arasında yer aldığını belirten Ktü Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 1999 yılından itibaren 2 yatak kapasitesiyle 12 yılda 175 kemik iliği nakli yapılan ünitenin TTSO'nun katkılarıyla yeniden yapılandırılarak 8 yatak kapasitesine çıkarıldığını söyledi. Yeni konseptte hasta odalarının gerektiğinde yoğun bakım ünitesine dönüştürülebildiğini belirten Özlü, "Bilindiği gibi kemik iliği nakli yapılan hastalar enfeksiyonlara çok duyarlı hale geliyorlar. Hastaları enfeksiyonlardan korumak amacıyla ünite tümüylü saatte 12 hava değişimi yapabilen 3 mikrometre partikül tutucu yüzde 99.97 etkinlikte hepa fitler sistemiyle donatıldı" dedi.

Yaklaşık 6 il ve ortalama 6-7 milyon nüfusa hitap eden ünitede bulunan tek kişilik odalarda gerektiğinde refakatçi kalabileceğini ve hastaların görüntülü ziyaretine de olanak sağlayacak şekilde düzenlendiğini vurgulayan Özlü, "Hasta yakınlarının destekleriyle tüm odalar televizyon ve kamera sistemleriyle desteklenirken, aynı zamanda ek olarak servisteki ayaktan tedavi ünitesi, mutfak ve aferez birimleri de yeniden yapılandırıldı. Ünitemiz, bölge insanımıza bugünden itibaren yenilenmiş ve genişletilmiş imkanlarıyla daha fazla yararlı olabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Ünitemizin yenilenmesine katık veren başta TTSO, Tıp Fakültesi Vakfı ile bağışçı hasta ve hasta yakınlarımıza ve ünitemize yıllardır özveriyle hizmet veren deneyimli ekibimize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy bölge insanına hizmet verecek olan yatırımın büyük önem taşıdığını ifade ederken, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ise kendilerine bu yönde bir talep geldiğinde destek kararını severek aldıklarını söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, "Burada yapılan uygulama hocalarımıza sadece bir destektir. Fiziki mekanın hazırlanmasında, burasının uluslar arası standartlara getirilmesinde bizim sadece bir katkımız oldu, ancak esas katkı hocalarımızındır. Böyle bir imkanın bölge insanına şehrimizde sunulması bizleri son derece mutlu etmiştir. Biz bu tür hizmetlerde bundan sonra da varız. Biz sosyal sorumluluğumuzu biliyoruz. Bu sosyal sorumluluk kapsamında da bu tür hizmetlere TTSO olarak katkıda bulunduk, bundan sonra da bulunacağımız anlamını taşır. Bu fiziki mekanları biz daha önce de gördük, başka şehirlerde VIP olarak tanımlanan salonları da gördük. Şunu açıkça söyleyebiliriz ki bu standartlar Türkiye'de yok diyebiliriz. Böyle bir imkanı şehre kazandırdıkları için de hocalarımızı kutluyoruz. Bundan sonra uygulamaya dönük bir hastamızı dahi geriye getirebilirsek bize yeterli olur. Ancak arzumuz odur ki buraya gelen herkes şifa bulsun" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: Karadeniz, Teknik, Üniversitesi, (Ktü), Farabi, Hastanesi'ndeki, kemik, iliği, nakli, ünitesi, yenilendi ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur