Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
KUDÜS DAVAMIZ
 

KUDÜS DAVAMIZ

Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Akçaabat İlçe Temsilciliği her hafta geleneksel olarak düzenlediği şuur sohbetlerine devam ediyor.

28 Ocak 2023 Cumartesi 19:22
Yazdır

Dernek merkezinde pazartesi günleri düzenlenen şuur sohbetlerini bu haftaki konuşmacısı Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Genel Sekreteri Kadir ÖZTÜRK oldu.

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir


Öztürk, dünyada bulunan 8 milyar insanın 2 milyarının Müslüman olduğunu ve bu durumun büyük bir nimet olduğundan bahsetti.

Kudüs’ün önemini belirtirken de sahabe efendilerimizin in ilk mescitleri sormaları üzerine Efendimiz (SAV): “Yeryüzünde ilk inşa edilen mescidin Kabe, ikincisinin ise  Mescid-i Aksa” olduğunu belirtmiştir.

 

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Kadir Öztürk konuşmasının devamında Mescid-i Aksa’nın öneminin Müslümanların ilk kıblesi olması ve Hz Peygamberin İsra ve Miraç mucizesinde oraya gitmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kudüs’ün ilk kez 638 yılında İslam orduları tarafından Halife Hz. Ömer zamanında kuşatılarak anlaşma yolu ile fethedildiğini, sonrasında büyük bir Müslüman kıyımı yapılarak 1099 yılında Haçlı orduları tarafından işgal edildiğini, sonradan Eyyûbî komutanı Selahattin Eyyubi komutasındaki Müslümanlarca 1187’de  yeniden fethedildiğini belirtti. Bundan sonra 1517’den 1917’ye 400 yıl kadar süren Osmanlı hâkimiyetinde Kudüs’ün huzur ve sükunet içinde yaşadığını belirtti.


Ayrıca Kadir Öztürk, Kudüs ne zaman Müslümanların elinde olmuşsa başta bölge olmak üzere bütün dünyanın huzura kavuştuğunu ama ne zaman ki Haçlıların veya Yahudilerin eline geçmişse kan ve gözyaşının hiç dinmediğini belirtti.

Devamında bugün Mescid-i Aksa’nın içindeki tüm eserlerin yıkılıp yerine Yahudi tapınağını üçüncü defa yapmak istiyorlar. Çünkü inançlarında bu tapınakta ibadet etmeleri gerektiğine inanıyorlar. Ayrıca iddia ettikleri Arz-ı Mev’ud (vaat edilmiş topraklar) inançları gereği Nil ile Fırat nehirleri arasındaki bütün topraklara sahip olayı amaçladıklarını belirtti. Rahmetli siyasilerimizden Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bu konuda İslam ümmetini uyararak tehlikeye dikkat çektiğini belirtti.

Konuşmasının son bölümünde Yahudilerin yeryüzündeki  toplam sayısının 20 milyonu geçmediği halde büyük İsrail’i kurmak için hedeflerine adım adım ilerlediklerini belirtti.

Ve son olarak yeryüzündeki  2 milyar Müslümanın birlik içerisinde olarak Mescid-i Aksa’sına, Kudüs’üne, Filistin’ine sahip çıkmasının hem dini, hem tarihi, hem vicdani sorumluluğu olduğunu belirtti.

 

Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Anahtar Kelimeler: Anadolu, Gençlik, Derneği, Trabzon, Akçaabat, İlçe, Temsilciliği, her, hafta, geleneksel, olarak, düzenlediği, şuur, sohbetlerine, devam, ediyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur