Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Melike Turhan:Meclisi yönetti
 

Melike Turhan:Meclisi yönetti

Büyükşehir Belediye Meclisini,Kadınlar Gününde kadın Başkan yönetti

8 Mart 2017 Çarşamba 18:45
Yazdır

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısı Belediye Başkan Vekili Melike Turhan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Vekili Turhan toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığını vekâleten kendilerine devreden ve Belediye Meclisini kadınların yönetmesini isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na kadınlar adına teşekkür etti.

 

Açıklamalarına 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü ilan edilmesi ve kadın haklarına ilişkin değerlendirmeleri ile devam eden Turhan, “Aslında bundan yüzyıllar önce Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) Veda Hutbesinde insanların bir birleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından tarihi anlamda resmi olarak bahsetmiş ve 1400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu. Yine 20. yüzyılın başında Ulu önder Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur” dedi.

 

UTANCIMIZ ORTADAN KALDIRILDI

Cumhuriyetle birlikte kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının sonrasında yaşanan gelişmelerle çok büyük bir eksikliği beraberinde getirdiğine dikkat çeken Belediye Başkan Vekili Turhan sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bugün özellikle altını çizmek istediğim bir başka husus ise Cumhuriyetle birlikte Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilirken sonrasında yaşanan gelişmelerle birlikte bu hak yıllardır hepimizin utancı haline gelen bir eksikliği de beraberinde taşıdı. Seçilen kadının inancından ötürü ötekileştirilmesi nedeniyle bu hak eksik uygulandı.  Başörtülü kadınlarımız seçti ancak seçilemedi. Bu gecikmiş hakkın verilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetlerimize tüm kadınlar adına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum… Birbirimize ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”

 

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Said Gürsoy tüm kadınların gününü kutladığını ifade ederken, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ile birlikte tüm Trabzonlu kadınlar adına Belediye Başkan Vekili Melike Turhan ve Belediye Meclisi Üyesi Havva Gümüş’e çiçek takdim etti.

 

Toplantıda; Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Buhran Cahit Erdem, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Belediye Meclisi üyeleri İsmail Hakkı Küçükali ve Musa Öztürk Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederken Büyükşehir Belediyesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Havva Gümüş Komisyonun çalışmaları ile ilgili olarak Meclisi bilgilendirdi.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısı Belediye başkan vekili Melike Turhan’ın başkanlığında ilgili gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Büyükşehir, Belediye, MeclisiniKadınlar, Gününde, kadın, Başkan, yönetti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur