Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
MHK Başkanı: 'Onlarla dalaşmak' dedi ortalık karıştı
 

MHK Başkanı: "Onlarla dalaşmak" dedi ortalık karıştı

Trabzonspor Basketbol Kulübü, Basketbol Takımı'nın maruz kaldığı hakem hataları ve MHK Başkanı Metin Şahin'in yaptığı ilgili açıklama üzerine, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e bir yazı göndererek MHK Başkanı Metin Şahin'in istifası istedi.

17 Nisan 2012 Salı 15:56
Yazdır

... TS HEMEN AÇIKLAMA YAYIMLADI...

Trabzonspor Basketbol Kulübü, Basketbol Takımı'nın maruz kaldığı hakem hataları ve MHK Başkanı Metin Şahin'in yaptığı ilgili açıklama üzerine, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e bir yazı göndererek MHK Başkanı Metin Şahin'in istifası istedi.

Yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Basketbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin'in hürriyet.com.tr aracılığıyla kulübümüze karşı kullanmış olduğu ifadeler üzerine konunun aşağıdaki gibi tarafınıza bildirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

Öncelikle Trabzonspor Kulübü'ne yönelik "Onlarla dalaşmak bizim görevimiz değil" değerlendirmesini yapan Şahin'in kullanmış olduğu bu üslup bir hakem kurulu başkanına yakışmamaktadır.

Dalaşmak ifadesinin halk arasında hangi anlama geldiğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Bizler bu üslubu kendi üzerimize almıyoruz. Ancak Metin Şahin eğer bu tabiri kendisi için kullanıyorsa bunu da bilemeyiz. Ancak bu üslup ne MHK başkanına ne de eski bir bakana yakışan üsluptur.

Bizce hakem kuruluna düşen görev kulüplere laf yetiştirmek değil, bünyelerinde yer alan kişilerin müsabakaları oyun kuralları çerçevesinde yönetmelerini sağlamaktır.

MHK başkanı Metin Şahin'in en iyi hakemimiz dediği Murat Biricik takımımızın iki sezonda toplam 7 maçını yönetmiş ve ne tesadüftür ki bunların hepsi yenilgimizle sonuçlanmıştır. MHK başkanı oynadığımız son müsabakada yaşananları "Bandırma'nın çocukları Fenerbahçe'yi de yendiler" sözleriyle izah edemez. Bizim kulüp olarak Bandırma Kırmızı ekibiyle değil hakemin yönetim tarzı ve vermediği kararlarla ilgili sorunumuz vardır. Kaldı ki sportif yarış içerisinde olması kaydıyla her takımın birbirini yenmesinden doğal bir durum olamaz.

En çarpıcı olanı MHK başkanının seyirci ve yönetici baskısının salonlarda etkili olduğunu söyleyerek bir nevi yapılan hataların sebebini de gözler önüne sermesidir. Metin Şahin kullandığı bu ifadeyle hakemlerin atmosferden etkilendiğini ve yanlış düdükler çaldığını itiraf etmiştir. Şahin açıklamasında bunu "Bu atmosferler olmasa versin denilen düdükler belki çalınabilir" diyerek ortaya koymuştur. Hakem seminerlerinde söylendiği iddia edilen "Oyuna son bölümlerde müdahale etmeyin" cümlesini de anlamış değiliz, bu söylem bile başlı başına bir yanlıştır.

Böylesi bir yaklaşımlar sergileyen MHK başkanına düşen görev de kendi durumunu yeniden gözden geçirmek olduğu gibi sizin de Türk basketbolu en tepesindeki sorumlu kişi olarak gereken tavrı göstermenizi bekliyoruz. Ayrıca bu koşullar içeresinde MHK Başkanı Metin Şahin'e düşen görev istifa etmek olmalıdır"

Anahtar Kelimeler: Trabzonspor, Basketbol, Kulübü, Basketbol, Takımı'nın, maruz, kaldığı, hakem, hataları, ve, MHK, Başkanı, Metin, Şahin'in, yaptığı, ilgili, açıklama, üzerine, Türkiye, Basketbol, Federasyonu, Başkanı, Turgay, Demirel'e, bir, yazı, göndererek, MHK, Başkanı, Metin, Şahin'in, istifası, istedi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur