Orta Mahalle Muhtarı Muzaffer Güner Yıkılan Mekteple İlgili Açıklamada Bulundu.
Güner Şu Açıklamayı Yaptı; Akçaabat ilcesine bağlı merkez orta mahallede bulunan 1800 lü yıllarda yapılmış merkez orta mahalle camiinin yenileme çalışmalarına başlanmıştır.
Ancak caminin yanında bulunan tek katlı ahşap mektep diye adlandırdığımız kışın soğuk havalarda mahalle halkı ve yaşlı insanların oturup namaz vakitlerini beklediği cenazesi olan insanların yağmurdan korunmak amacıyla sığındığı ve mahallemizin önemli konularını görüşülüp mahalle halkının bilgilendirmesi açısından burası çok önem arz etmektedir .
Ayrıca mahallemiz tarihi açıdan çok önemli bir yere sahip olması sebebiyle burada 1800 lü yıllarda yapılmış olan mektebin kapatılması turizme de darbe vuracaktır.
Gerek Akçaabat gerekse mahalle halkının bu konuda hassasiyetlerini dile getirerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve yıkılan mektepin tekrar aslına uygun olarak yapılması gerekiyor,ileride telafi edilemeyecek mağduriyetlere sebep vermemek için yetkililer tarafından gereğinin yapılmasını arz ederim.
Muzaffer Güner
Ortamahalle Muhtarı