Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU TRABZON’DA EFSANELER EMİR YUŞA ATICI İÇİN SAHAYA ÇIKTI Başkan Aksoy: Kamyonetlerin kantara girmesi can çekişen arıcılığın sonu olacaktır Trabzon’da Denizde Meydana Gelen Patlama Paniğe Neden Oldu ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİNDEN; KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE IRAP KAPSAMINDA KURUMSAL VE BİLİMSEL YAKLAŞIM ÖNERİSİ!... AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YAVUZ ŞANVER ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI GELİR TARİFESİ, OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Değerli basın mensupları, AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR Hıdırnebi Yaylası'nda ağaç budayan baba ve oğul uçurumdan yuvarlandı TÜRSAB'IN YENİ BAŞKANI TUNA OLDU! İlker Akıncı CHP Trabzon İl Başkanlığına Resmen Aday BAŞKAN GENÇ: “HER KÖŞEYE DOKUNAN PROJELERLE TRABZON’U YENİLİYORUZ” BAŞKAN KAYA: “ÖZEL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMA SORUMLULUĞUMUZ VAR” KENT KONSEYİ TOPLANAMADI Canbakkal’dan çağrı: “Hayal et, projene 300 bin TL kazan!” BAŞKAN GENÇ ANKARA'DA PROJELERİ GÖRÜŞTÜ ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARININ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI BELEDİYE 4 YENİ HİZMET ARACI ALACAK
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
 
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
 
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Nizamettin Bekar Yazdı!
 

Nizamettin Bekar Yazdı!

Acınacak Halimize Gülüyoruz

25 Eylül 2023 Pazartesi 18:52
Yazdır

 

Özel bir televizyon İstanbul’da üç ilçede vatandaşlarımıza “ Peygamberimizin anne ve babasının ismini” sordu. Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan verilen cevaplar. Yüzde yetmiş kadar vatandaşımız ya isimlerini bilmiyor yada yanlış biliyor.

İlk emri “ oku “ olan bir dinin üyeleri böylemi olmalı. Okumayan bir millet olduk çıktık. Daha çok magazin kültürü ile yetişen bir milletten daha ne beklenir ki.

Televizyonla yatıp televizyonla kalkan ve seyrettiği programlar her daim magazin ve dizi olan bir millet daha başka ne bilecek ki.

Seyrettiği dizilerde her daim ahlaksızlık ve inançsızlık pompalanan , her daim aşırı zenginlik mesajı verilen bu dizi ve programlar insanımızın hem ahlaksız hem inançsız hem de cahil bırakmaktadır.

Okumayan düşünmeyen bir milletten daha ne beklenir ki.

Bu ülkede bu dizilerin tahrifatı o boyutlardadır ki gayri meşru çocukların sayısı azımsanmayacak kadar fazladır.

Tek çare sistemi İslam nizamına döndürmemiz kaçınılmaz bir gerekliliktir. İslam nizamının haricinde her yol çıkmaz sokaktır.

Bakınız dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılar zamanında İslam nizamı sayesinde dünyaya nizam veriyorduk. O dönemlerde insanımız okumuşundan okumayana kadar herkes bilge insandı. Bir örnek vereyim ne demek istediğim daha güzel anlaşılacaktır. Bir beldeye yüz delille Allah’ın varlığını anlatan bir alim gelir. Herkes onu dinlemek için yanına koşmaya başlamış. Yaşlı bir ninemize de bu alimden bahsederek onunda faydalanmasını sağlamak amacıyla onu da çağırmışlar. Yaşlı kadın benim şüphem yokki alimi dinleyeyim demiş. Görüyorsunuz değil mi okumuşuda alim okumayanıda alim. O dönemlerde herkes kendi çapında alimdi.

Günümüzde insanımız bir tuhaf. Ülkemin yüzde doksanı Müslüman diyorlar ama bu tez biraz tartışmaya açık gibidir. Bu ülkede benim anladığım halkımızın yüzde beşi Müslüman. Diğerleri ne idüğü belli olmayan bir inanca sahip. Bunu eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. D. Ali Bardakoğlu’da ifade etmektedir.

Osmanlılar zamanında her ilde bir iki milyon kitaba sahip kütüphaneler varken bugün illerimizde en fazla yüz yüz elli binlik kitaba sahip oda okunmayan kütüphanelere sahibiz.

Yapacağımız ilk iş okumuşundan okumamışına yaşlıdan gencine kitap okuma saatleri koyarak kitap okumalıyız. Burada sadece biz erkekler değil kadınlarımızda kitap okuma saatleri koyup kitap okumalı ve önceleri İslami eserleri daha sonraları ise dünya klasikleri okunmalıdır.

Bakınız şunuda unutmayalım ki kitaptan başka beyni geliştiren başka bir materyal da olmadığını bilmenizi isterim.

Okuyalım akletmeye çalışalım. Biraz ahireti aklımıza getirelim. Yoksa tarih sahnesinden düşüp kaybolacağız diye korkuyorum.

Tarih sahnesinden ayaklarımızın kaymaması için İslam nizamına ve her şeyden önemlisi sevgi medeniyetini kurmamız elzemdir.

Sevgi medeniyetimiz sevgi akıl ve bilim saçayakları üzerinde yükselmelidir.

Daha düşmemek temennisiyle...

 

Anahtar Kelimeler: Acınacak, Halimize, Gülüyoruz
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1571 Hıristiyan birleşik donanması ile İnebahtı'da karşılaşan Osmanlı donanması yenildi.
1737 Yüksekliği 13 m'yi bulan dalgalar, Bengal'de (Hindistan) 300,000 kişinin ölümüne yol açtı.
1769 İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zelanda'yı keşfetti.
1806 Karbon kağıdı keşfedildi.
1908 Osmanlı yönetimine başkaldıran Girit adası Yunanistan ile birleşti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur