Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Ölen Askerlere Trabzon'da Tören Düzenlendi
 

Ölen Askerlere Trabzon'da Tören Düzenlendi

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 26 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol asker için bir anma töreni düzenlendi.

26 Mayıs 2013 Pazar 17:34
Yazdır

 

Maçka ilçesinin Pilav Dağı'nda, Afganistan'da Barış Gücü'nde görev yapan İspanyol askerlerini taşıyan Ukrayna uçağı, 26 Mayıs 2003 tarihinde düşmüş ve 62 İspanyol askeri ve Ukraynalı 12 mürettebat hayatını kaybetmişti. Kazanın 10. yıl dönümünde uçağın düştüğü Pilav Dağı ve Maçka ilçesinde bir anma töreni düzenlendi.

 

 

Kazada ölenler için ilk tören Pilav Dağı'nda yapıldı. İspanyol askerlerin anısına yapılan anıttaki törene, İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado, İzmir Nato Landcom Kurmay Başkanı Tuğgeneral Andres Freire Garcia, İspanya Savunma Ateşesi Albay Julian de Pablo Martin, İspanya Jandarma Ateşesi Albay Eduardo Fernandez, İzmir Nato Lancom Albay Angel Gomez Talavera, İzmir Nato Lancom Albay Gabriel de Dieogo Coppen, İspanya Savunma Ateşe Yardımcısı Faustino Morone, İzmir Nato Landcom Ricardo Romero, İzmir Nato Lancom Romon Lopez Martin ile Trabzon 48’inci İç Güvenlik Tugay Komutan Vekili Albay İlhami Ulu, Trabzon Merkez Komutanı Albay Turgay Aras, Maçka Kaymakamı Murat Çavuldak, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse katıldı.

 

 

Törende Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Atasu Belde Belediye Başkanı Mustafa Köse ve imam Sait Topçu’ya İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado tarafından liyakat nişanı verildi.

 

Kazanın meydana geldiği yerde bulunan Türk-İspanyol Dostluk Anıtı’ndaki tören öncesinde, Maçka Belediyesi'nde İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado tarafından, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse'ye Sivil Liyakat nişanı ve İzmir Nato Landcom Kurmay Başkanı Tuğgeneral Andres Freire Garcia tarafından da beyaz kurdeleli Jandarma Liyakat nişanı takıldı.

 

Törende, kaza bölgesine giderek kurtulan olup olmadığını araştıran, daha sonra kaza yerine gelen Türk askerlere yardım ederek, kaza bölgesinde bulduğu askerlere ait eşyaları da İspanyadaki ailelerine gönderen Konaklar Mahallesi’nde Kıran Cami imamı Sait Topçu'ya da İspanya Jandarma Ateşesi Albay Eduardo Fernandez tarafından beyaz kurdeleli jandarma Liyakat Nişanı verildi. Törende Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ile İspanya Krallığı ve Savunma Bakanlığı tarafından her iki anıtın bakımları için 2 bin 600 Euro’luk bağış anlaşması imzalandı.

 

Tören sırasında konuşan İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado, duygu yüklü bir konuşma yaparak “Bizlere sunduğunuz fevkalade işbirliğinden ötürü takdirlerimizi sunuyorum. Bizim minnettarlığımız her ne kadar sözlerle anlatılmayacak kadar olsa da bunun bir ifadesi olarak sizlere liyakat nişanı takdim etmek istedik. Bu nişan İspanya Kralı tarafından onaylandı. Herkese burada katkılarından dolayı sizler vasıtasıyla minnetlerimizi iletmenizi istiyorum. Her yıl burada olmak büyük bir mutluluk kaynağı. Bizim minnettarlığımız çok derindir ve çok büyüktür” dedi.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse'de yaptıkları konuşmada her zaman yardım ve işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

İlk tören kazanın meydana geldiği yer olan Türk- İspanyol Dostluk Anıtı’na çelenk bırakıldı ardından saygı duruşunda bulunuldu. İspanyol heyet burada dostluk anıtında incelemelerde bulunduktan sonra daha sonra Maçka İlçesi'ne geldi.

İspanyol heyet burada önce kazada hayatını kaybeden Ukraynalı uçak mürettebatı için yaptırılan anıta çiçek bıraktı ardından Türk - İspanyol Dostluk Anıtı'nın önünde yapılan törene katıldı. Anıta çelenk konulması ve saygı duruşundan sonra İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado anıt şeref defterini imzalarken tören Şehitler Marşı'nın çalınmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler: Trabzon'un, Maçka, ilçesinde, 26, Mayıs, 2003, tarihinde, meydana, gelen, uçak, kazasında, hayatını, kaybeden, 62, İspanyol, asker, için, bir, anma, töreni, düzenlendi, ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur