Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
MECLİSTE 2023 YILININ HESABI GÖRÜŞÜLECEK MÜFTÜLÜK HİZMET BİNASI YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞTU Genç Ticaret Elçileri Eğitimleri Tamamlandı Başkan Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kutladı GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR” BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME TESOB heyetinden Başkan Genç’e hayırlı olsun ziyareti BAŞKAN EKİM’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI TESOB kursiyerleri Konya ve Ankara’da hediyelik eşya sektörünü inceledi 108. YIL DÖNÜMÜ KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KUTLU OLSUN Başkan Kaya: “Ortahisar’da bozuk ve kullanışsız yol kalmayacak” TATSO’nun 20. Yılı Berlin’de kutlandı, törene Başkan Çelebi de katıldı "AKÇAABAT İLÇEMİZDE “ İMECE” TOPLANTILARI START VERDİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı.. Genç öğretmen adayları duayenleri ile buluştu Fatih Erbakan'dan Pulat'a başarı beratı! Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: "Düzköy MYO İçin Müjde Verdi" TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
 
BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME
BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME
 
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Ömer Arslan Yazdı.
 

Ömer Arslan Yazdı.

FETO GRUBUNUN GELİR KAYNAKLARI…

6 Ocak 2017 Cuma 18:48
Yazdır

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de,  aşağı yukarı 10 kişilik bir grup, tanıdık bir inşaat  Mühendisinin ofisinde da buluştuk.Geçmişleri yad ettik. Sonun da iş siyasete, arkasından da Fetoşa dönünce,bir arkadaş lütfen beni dinler misiniz dedi.Ben size yaşanmış olayı anlatayım diyerek söze başladı.Anlattıkça anlattı. Bu olay benimde oldukça dikkatimi  çektiği için aklımda kalanları  yazarak sizinle paylaşmak istedim.İşte yaşanmış olayın  kısa sonuçları.Fetoşcu bir grup üst düzey yetkililer,İzmir’de oturan Halil Amcaya giderler.

Halil  amca. Senin Torbalı’da bulunan arsanı istiyoruz. Bu arsayı bize Satarmısın

Fiyatını bulunca satarım. Yeter ki fiyatta anlaşalım.

Halil amca siz bizi herhalde yanlış anladınız, biz arsayı satın almak istemiyoruz, sadece istiyoruz.

Halil amca ne yanı bedava mi ?demek i istiyorsunuz ?

Hayır hayır  Bedava değil, Allah rızası için. Yani cennet karşılığı, Rasulullah'a komşu olman mukabilinde.

Nasıl yani?

İzah edelim efendim. Öncelikle belirtelim ki, 'Muhterem Fetullah Gülen Hoca efendi Hazretleri'nin size selamı var. Üç gün önce Rasulullah'ı rüyasında görmüş. Peygamber efendimiz hocaefendimize demiş ki: Halile benden selam söyleyin. İzmir Torbalıda ki 20 dönümlük arsayı Allah rızası için, 'civanmert muhabbet fedailerinin yetiştirilmesi adına' cemaate bağışlasın ama hiç para almasın. Eğer bunu yaparsa cennette bana komşu olacak.'

HALİL AMCADAN  BEDAVA YA KAPATILAN  YERE  GİDİLİR ;

Halil amcanın 'Allah rızası için'  hoca efendiye bağışladığı Torbalı'daki arsaya okul yaptıracağız. Mahmut beye gidilir.Bu okulun kaba inşaatını yapmanızı istiyoruz.

Mahmut Bey! Nasıl yani? Karşılıksız mı?

Karşılıksız olur mu? Allah rızası için. Bundan büyük karşılık mı olur? Muhterem Fetullah Gülen Hoca efendi'nin size selamı var. Dün gece Rasulullah'ı rüyasında görmüş. Peygamber efendimiz ona demiş ki: Mahmut’a söyleyin , eğer cennette yer bulmak istiyorsa okulun kaba inşaatını bitirsin. Size teslim  etsin.

Okul için,Halil amca tarafından  arsa bağışlandı,Mahmut amca tarafından kaba inşaatı bitirdi, topal Muhittin dayı ince ustalıkları halletti, cemaatimize mensup ustalar boya ve alçı işlerini ücretsiz yaptılar, mobilyacı esnaflar ise tahta masa ve sıra ihtiyaçlarımızı karşılandı. Anlayacağınız herkes elinden geleni yaptı ve beş kuruş harcamadan okulu eğitim-öğretime hazır hale getirdik. Allah rızası için ücret almadan okulumuzu bu hale getiren 'civanmert' insanlarımızdan Allah bin kere razı olsun diyorum.

Sıra öğretmen alımlarına geldi. Hoş geldiniz muhterem öğretmen kardeşlerim!

Muhterem Öğretmen  arkadaşlar, şimdi sıra sizde. Bu okulda siz görev yapacaksınız. Ama fazla para beklemeyin.

Ailemizi geçindirebilir miyiz? Orasını bilemeyiz. Asgari ücretle çalışacaksınız.Belki geçim sıkıntısı çekersiniz ama,sonunda faydalanan siz olacaksınız. Çünkü  bu emeğinizde 'Allah rızası' var. Cennet var. Zorluk var ama Rasulullah'a komşu olmak var.

Nasıl yani? Şöyle izah edeyim çocuklar. Hocaefendi'nin sizlere selamı var. Dün gece rüyasında Rasulullah'ı görmüş. Peygamberimiz, Hocaefendi'ye demiş ki:  Okul inşaatı bitti ama mücadele asıl şimdi başlıyor.İmanlı ve mert delikanlılara söyleyin, sizden fazla ücret almasınlar. Ne kadar kanaat ederlerse bana o derece yakın olacaklar. Kim daha az ücret alırsa o bana cennette komşu olacaktır.'

SIRA ÖĞRENCİ KAYITLARINA GELİNİR…

Okulu bedava boyayan kişi öğrenci kaydı için okula gelir!  Okul yöneticileri Hoş geldiniz efendim der,

Hoş bulduk muhterem. Çocuğumu okulunuza kaydettireceğim de, yıllık ücretiniz ne kadar acaba?

25 bin TL efendim.

Bu ne kardeşim? İnin biraz.

İnemeyiz efendim. Fiyat bu.

Kardeşim, Allah rızası için indirim yapın, benim durumum çok iyi sayılmaz

Allah rızasını bu işe karıştırmayın beyefendi. Burası hayır kurumu değil, eğitim yuvası. Paranız yoksa gidin devlet okuluna kaydedin çocuğunuzu.

Ben sizin cemaattenim. Çok kere 'himmet' toplantılarına katıldım. Orada hep 'Allah rızası' için okul açtığınızı söyleyerek yardım topluyorsunuz. Okulu bedavaya getirmek için 'Allah rızası' sözünü ağzınızdan düşürmüyorsunuz da, öğrenci kaydederken 'Allah rızası' sözünü duyunca neden afallıyorsunuz?

Çıkın odadan,burada Halka hizmet ediyoruz.  Paranız olunca gelirsiniz..  Zaten dün gece Hocaefendi hazretleri Rasulullah'ı rüyasında görmüş. Peygamberimiz demiş ki: 'Parası olmayanlar çocuklarını devlet okuluna kaydetsinler, fiyat düşürmek için okulun idarecilerini zorlamasınlar.' Peygamber böyle demişken siz herhalde fiyatı indirmemizde ısrarcı olmayacaksınız öyle değil mi muhterem?

Bir başkası kayıt için odaya girer;odadakiler, Ooooo buyursunlar efendim. Hoş geldiniz  hanımefendi, nasıl yardımcı olabilirim.

Kızımı kaydettireceğim kolejinize. Yıllık ücretiniz ne kadar acaba?

25 bin TL. Yemek ve ulaşım için de 5 bin TL. Toplam 30 bin efendim.

Ay çok iyiymiş. Hemen kaydedin lütfen. Ne güzel hizmet!

Sizin gibi kıymet bilen insanların varlığı bizi memnun ediyor efendim. Amacımız hizmet, sadece hizmet. Başka hiçbir derdimiz yok hanımefendi,der öğrencinin kaydını yapar.

YIL SONU; GELİR_ GİDERE SIRA GELİR!

Patron sorar, Muhsin bey, bu yıl öğrencilerden kazandığımız para ne kadar?

45 trilyon 730 bin efendim.Giderler ne?

Okulun tüm masraflarını esnaflarımızdan karşıladık.

Allah rızası için' değil mi? Tabii ki efendim.

Peki gider olarak ne kaldı geriye?

Öğretmen maaşları kaldı. Öğretmenlerimizin tamamı cemaatimize mensup olduğu için onların maaşların toplamı 1 trilyon 250 bin TL oldu.

Bu ne kardeşim? Bu kadar para verilir mi öğretmene? 'Allah rızası' nerede kaldı?

Efendim, öğretmen arkadaşlar da zaten aldıkları maaştan her ay 250 TL'yi okula bağışlamış oldular.

Yani kasada kalan net kar nedir onu söyleyin Allah rızası için?

44 trilyon 630 bin efendim. Net karımız bu.

Bu parayı Allah rızası için Western Union ile acilen Pensilvanya'ya havale edin der konuşmasını tamamlar.İnşallah bir başka cemaatle Ülkemiz gelecekte aynı şeyleri yaşamaz.

‘’Yüce Rabbimiz bunların şerrinden hem Gariban Halkımızı hem de Ülkemizi korusun’’ diyorum.  ALLAHA EMANET OLUN.                ÖMER ARSLAN     6-01-2017

 

 

Anahtar Kelimeler: FETO, GRUBUNUN, GELİR, KAYNAKLARI…
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur