Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
ÖRS:TÜİK’in verileri gerçeği göstermiyor
 

ÖRS:TÜİK’in verileri gerçeği göstermiyor

İYİ PARTİ Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TÜİK’in açıkladığı 2021 yılı ikinci yarısındaki büyüme rakamlarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

4 Eylül 2021 Cumartesi 16:25
Yazdır

Günebakış Gazetesinden Fatoş BATMAN'ın Haberine göre Milletvekili Örs, Trabzon esnafının yaşadığı sıkıntılarla açıklanan verilerin uyuşmadığını söyledi.   İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TÜİK hazırladığı, Türkiye’nin 2021 yılı ikinci yarısında %21,7 büyüdüğü ve OECD ülkeleri arasında 2. sırada yer aldığı verileri üzerine açıklamada bulundu.

AK Parti tarafından “Muhalefetin felaket tellallığına rağmen büyüme oranımız yükseldi.” sözleri üzeri değerlendirmede bulunan Milletvekili Örs Trabzon esnafının yaşadığı sıkıntılarla açıklanan verilerin uyuşmadığını söyleyerek, “Yaşadığımız gerçeklerle hükümetin açıkladığı, TÜİK’in açıkladığı sanal bir dünya var. Onlar birbirleriyle maalesef uyuşmuyor. TÜİK’in rakamları vatandaşta karşılık bulmuyor. Büyüdüğümüzü iddia ediyorlar ama geçtiğimiz 6 sene içinde kişi başına düşen milli gelir 12 bin 500 dolardan 8 bin 500’e düşmüş. Bu kadar ciddi bir düşüş varken nasıl büyüme olabilir? TÜİK verileriyle Kemeraltı esnafının dedikleri uyuşmuyor” dedi.

BU HORMONLU BÜYÜMEDİR

TÜİK verilerinin iktidarın istediği yönde şekillendiğini söyleyen Milletvekili Örs, “TÜİK’e göre Türkiye ekonomisi 2021 yılının ikinci yarısında %21 büyümüş. TÜİK’e göre Türkiye büyüyor, enflasyon düşüyor, işsizlik düşüyor. TÜİK Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duymak istediklerini söylüyor. Dolayısıyla TÜİK’in verileri insanların güvenmediği, tartışmalı veriler olarak ortada duruyor. Bunu şöyle sormak lazım, Türkiye büyüyor ama kime göre büyüyor? Bunu esnaf, çiftçi, işçi, memur, vatandaş hissedebiliyor mu? Eğer Türkiye büyüyorsa 2021-2022 memur maaşlarının artışı ile ilgili toplu sözleşme görüşmelerinde neden memura bu büyümeden pay verilmedi? Eğer büyüme istihdam yaratmamışsa, işsizliği ve yoksulluğu azaltmamışsa buna biz nasıl büyüme diyebiliriz? Bu olsa olsa hormonlu büyümedir. TÜİK tarafından rakamlar şişirilerek kamuoyuna açıklanmıştır. Kunduracılar Caddesi’ndeki esnafın, Kemeraltı’ndaki esnafın, Uzun Sokak’taki işsiz gencin bunu hissetmesi lazım” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ TÜİK’İN AÇIKLADIĞI RAKAMLARA İNANMIYOR

Milletvekili Örs, büyüme oranlarının değil geçim sıkıntınsın attığını belirterek, “Baktığımız zaman TÜİK’in enflasyon oranı %18,95. Aslında bunun gerçeği %30’u aşmış durumda. Genç işsizlik %30 seviyelerinde. Asgari ücretli, memur, emekli geçim sıkıntısı içinde. Esnafın sıkıntısı zaten belli, çiftçi tarlasını ekemez hale geldi. Ama biz buna rağmen diyoruz ki %21 oranında büyüdük. Bu rakamlar duyulmak istenenleri gösteriyor. Aslında Türkiye’de büyüyen şeyler var.

İşsizlik büyüyor, esnafın derdi büyüyor, geçim sıkıntısı büyüyor, yazılan çek-senet sayısı, ödenemeyen senet sayısı büyüyor, kredi borçlarından dolayı haczedilen insan sayısı büyüyor, faturalarını ödeyemeyen insan sayısı büyüyor. Ama hala iktidardaki arkadaşlar TÜİK verileriyle biz büyüyoruz algısı yaratmaya çalışıyorlar. Bu büyümeyi neden vatandaş hissetmiyor? Neden bunun dar gelirliye yansıması olmuyor? Neden işsize, emekliye, memura bunun yansıması olmuyor? Aslında bunları sorgulamak lazım. Vatandaş TÜİK’in açıkladığı rakamlara inanmıyor. Daha da kötüsü artık TÜİK verilerine artık güvenmiyor. Bugün Trabzon’da üniversite mezunu gençlerimiz işsiz. Çaykur’un geçen aylarda 300 kişilik mevsimlik işçi kontenjanına 35 bin kişi başvuruyor. TÜİK’de diyor ki işsizlik azalıyor, büyüme artıyor. Bu inandırıcı değil.  Yaşadığımız gerçeklerle hükümetin açıkladığı, TÜİK’in açıkladığı sanal bir dünya var. Onlar birbirleriyle maalesef uyuşmuyor.

TÜİK’in rakamları vatandaşta karşılık bulmuyor. Büyüdüğümüzü iddia ediyorlar ama geçtiğimiz 6 sene içinde kişi başına düşen milli gelir 12 bin 500 dolardan 8 bin 500’e düşmüş. Bu kadar ciddi bir düşüş varken nasıl büyüme olabilir?” şeklinde konuştu.

FELAKET TELALIĞI DİYENLER BAŞLARINI KUMA GÖMENLERDİR

İkitidar’ın muhalefeti felaket telalığıyla itham etmesinin yanlış olduğunu söyleyen Milletvekili Örs, “Biz yapıcı bir muhalefet anlayışı sergiliyoruz. İYİ olan şeylere iyi demekten çekinmeyiz. Ama gerçekleri ve eksikleri söylemekten de çekinmeyiz. Eğer işsizlik varsa, insanlar sokaklarda işsiz geziyorsa, üniversite mezunlarımız işsizlerimiz iş arama derdindeyse bunları dile getirmek zorundayız. Bugün Uzunsokak işsiz gençlerin volta yeri haline gelmiş durumda.

Biz bunu söylemeyecek miyiz? Yani Trabzon’a baktığımız zaman Trabzon’da AK Parti iktidarı göreve geldikten sonra istihdama yönelik bir tane yatırımı var mı? Bizi algılarla yönetmeye çalıştılar. Bunda kısmen de olsa başarılı oldular. Vaatlerde bulundular ama işsizlikle ilgili hiçbir vaatlerini yerine getiremediler. O zaman soruyorum bütün AK Partililere, bizi felaket telalığıyla suçlayanlar; hani Sürmene’ye tersane kurup 5 bin kişi çalıştıracaklardı. Nerede bu sözleri? Bir tane icraatları yok. Bizden her şeye güllük, gülistanlık dememizi istiyorlar. Ama bize millet muhalefet görevini verdi. Bu görevimizle biz, yıkmadan, dökmeden, yapıcı bir şekilde eleştirilerimizi dile getiriyoruz.  Getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

FELAKET TELALIĞI DİYENLER BAŞLARINI KUMA GÖMENLERDİR

Milletvekili Örs, vatandaşın sıkıntılarını gündeme getirmeyi felaket telalığı olarak görenlerin başını kuma gömenler olduğunu belirterek, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in öncülüğünde 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren Türkiye’yi il il, ilçe ilçe geziyoruz. Bana esnafın dile getirmiş olduğu problemini ben söylemeyecek miyim? Bunlara felaket telalığı diyenler başlarını kuma gömenlerdir. Lütfen başlarını kuma gömmekten vazgeçsinler. Bu memleketin, Trabzon’un sorunlarına eğilsinler.  Algı operasyonlarıyla ülkeyi yönetme sevdalarından vazgeçsinler.

Halkın gerçekleriyle, milletin gerçekleriyle yüzleşsinler. Pandemi sürecinde aylarca dükkanını açamayan esnaf ben sıkıntı çekiyorum dediği zaman felaket tellallığı mı yapıyor? Arabasının marşını on aydan beri açmayan servis şoförü geçinemiyorum dediği zaman felaket tellallığı mı yapıyor? Üniversite öğrencileri artık iş bulmak, aileme yük olmak istemiyorum dediği zaman felaket tellallığı mı yapıyor?” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: İYİ, PARTİ, Trabzon, Milletvekili, Dr, Hüseyin, Örs, TÜİK’in, açıkladığı, 2021, yılı, ikinci, yarısındaki, büyüme, rakamlarının, gerçeği, yansıtmadığını, savundu,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur