Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANDI ORTAHİSAR’IN 2027 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI KABUL EDİLDİ BAŞKAN GENÇ: FİLİSTİN’İN HUKUKUNU KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ AKÇAABAT BELEDİYESİ KOROLARINDA YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARI BAŞLADI İŞKUR’dan TESOB Başkanı Metin Kara’ya tebrik ziyareti TTSO'nun Medikal Sektörü Kümelenmesi UR-GE Projesi Bakanlık Onayı Aldı DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR Başkan Genç'ten Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'ne övgü: YENİ PARTİ KONGRE YAPTI AKÇAABAT ANADOLU LİSESİNDE SEMİNER DÜZENLENDİ AKÇAABAT’TA OKUL KANTİNLERİNE YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ TTSO seçimleri 10 Ekim Cumartesi günü hizmet binasında gerçekleştirilecek ZORLU, PEHLEVAN’A YANIT VERDİ:“ODA BAŞKANI GİBİ DEĞİL, SİYASETÇİ GİBİ KONUŞUYORSUN” DAVET EDİLMEMEK DEĞİL, YÖNETİM ANLAYIŞI MESELESİDİR! Çelebi’den TTSO Seçimi Öncesi Sağduyu Çağrısı; “Seçimdir Gelir Geçer, Sağduyulu Olalım” Mumcu’dan MHP İl Başkanı Hacısalihoğlu’na hayırlı olsun ziyareti KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ PROJE YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU ÇANKAYA: EMEKLİLİKTE BEN DE MAĞDURUM Almanya’dan Akçaabat’a uzanan hizmet hikâyesi: Cevat Birinci anlattı ANNE KURUKIZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
TTSO BAŞKAN ADAYI SAMET CANBAKKAL'DAN NET MESAJ
TTSO BAŞKAN ADAYI SAMET CANBAKKAL'DAN NET MESAJ
 
DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR
DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR
 
Mumcu’dan MHP İl Başkanı Hacısalihoğlu’na hayırlı olsun ziyareti
Mumcu’dan MHP İl Başkanı Hacısalihoğlu’na hayırlı olsun ziyareti
Ortahisar Belediyesi Alzheimer hastaları için terapi merkezi kuracak
 

Ortahisar Belediyesi Alzheimer hastaları için terapi merkezi kuracak

Ortahisar Belediyesi ile Türk Kadınlar Konseyi Derneği ortaklaşa olarak Trabzon’da ilk kez, ilk ve orta seviye Alzheimer hastalarına yönelik terapi merkezini hayata geçirecek.

20 Ocak 2022 Perşembe 17:44
Yazdır

Projeyle ilgili Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şube Başkanı Çağla Sonat ve beraberindeki heyet Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e bir sunum gerçekleştirdi.

Kurulacak merkezde görevlendirilen doktor, psikolog, fizyoterapist ve hasta bakım elemanları Alzheimer hastalarının zihinsel ve bedensel faaliyetlerini güçlendirecek, sağlık durumlarına uygun eğitici etkinlikleri planlayacak. Hastalar görevli personel eşliğinde yürüyüşler yaparak daha etkili ve keyifli zaman geçirecek. Hastalara çeşitli müzik enstrümanlarıyla rahatlatıcı seanslar düzenlenecek. Alzheimer hastaları hobi bahçelerinde bağ ve bahçe işleriyle ilgili temel bilgileri öğrenecek. Ayrıca el işi kurslarıyla da motor becerilerini geliştirecek. Hastalar her türlü aktivitelerini doktor, hemşire ve fizyoterapist eşliğinde gerçekleştirecek. İhtiyaç duyan Alzheimer hastaları fizyoterapist eşliğinde tedavilerini sürdürecek. Merkeze ulaşım Ortahisar Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla ücretsiz olarak sağlanacak.

“DEZAVANTAJLI GRUPLARA HİZMET ÜRETMEK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ”

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sağlık Bakanlığının verilerine göre Trabzon’da 15000 civarında Alzheimer hastasının bulunduğunu ve bunlara yönelik hizmetin yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu dile getirdi. Bugüne kadar toplumdaki dezavantajlı grupların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Genç, “Ortahisar Belediyesi olarak 7’den 70’e bütün vatandaşlarımıza hizmet üretmek bizim sorumluluğumuzdur. Çeşitli sağlık sorunları olan, kendi başlarına yaşamlarını idame ettiremeyecek vatandaşlarımız var... Onlara ve ailelerine destek olmak, bir nebze de olsa yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak, onları günlük yaşamın içine katmak yerel yönetimler olarak bizim sorumluluğumuzda olan konulardır. Şehrimizdeki dezavantajlı gruplarla ilgili bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Bu vatandaşlarımızın ekonomik bağımsızlıklarına katkıda bulunarak kendi ayakları üzerinde durmalarını yardımcı olmak için meslek edindirme ve kültür, sanat kursları dahil birçok projeyi hayata geçirdik. Şimdi de ilimizde önemli bir sivil toplum örgütü olan Türk Kadınlar Konseyi Trabzon Şubesi ile Alzheimer hastalarımıza yönelik olarak bir terapi merkezini hayata geçireceğiz. Ben bir kez daha bu teklifle bize gelen dernek başkanımız Çağla Sunat Hanımefendi’ye hassasiyetinden ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah, elbirliğiyle şehrimizde Alhzeimer hastalarımıza yönelik olarak bu terapi merkezini hayata geçireceğiz.” dedi.

“MADDİ VE MANEVİ DESTEK VERİLECEK”

Projeyle ilgili sunumda bulunan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Çağla Sunat ise, Trabzon’un yaşlı nüfus itibarıyla Türkiye’de dördüncü sırada yer aldığını ve yaşlılığa bağlı olarak Alzheimer, demans gibi hastaların da artış gösterdiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bütün Türkiyemizde yaşlı nüfus hızla artıyor. Vatandaşlarımız yaşlılığa bağlı olarak birtakım sağlık sorunları yaşayabiliyor. Bunlardan en yaygınlarından bir tanesi de Alzheimer hastalığı… Güncel veriler ışığında şehrimizde 15000 civarında Alzheimer hastasının olduğunu biliyoruz. Ailelerini de kattığımız zaman en iyimser tahminle 50-60 bin civarında vatandaşımızın bu hastalıktan dolaylı olarak etkilendiğini öngörüyoruz. Ailelerin de yaşamı zorlaşıyor. İnşallah, bunlara yönelik olarak hayata geçireceğimiz terapi merkezinde bu gruptaki vatandaşlarımıza ciddi manada maddi ve manevi olarak destek olacağız. Hem sağlık anlamında hem de günlük aktivite ve motor beceriler açısından kendilerini geliştirmelerine yardımcı olacağız.”

 

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediyesi, ile, Türk, Kadınlar, Konseyi, Derneği, ortaklaşa, olarak, Trabzon’da, ilk, kez, ilk, ve, orta, seviye, Alzheimer, hastalarına, yönelik, terapi, merkezini, hayata, geçirecek
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1571 Hıristiyan birleşik donanması ile İnebahtı'da karşılaşan Osmanlı donanması yenildi.
1737 Yüksekliği 13 m'yi bulan dalgalar, Bengal'de (Hindistan) 300,000 kişinin ölümüne yol açtı.
1769 İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zelanda'yı keşfetti.
1806 Karbon kağıdı keşfedildi.
1908 Osmanlı yönetimine başkaldıran Girit adası Yunanistan ile birleşti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur