Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Ortahisar Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Raporu’nu açıkladı
 

Ortahisar Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Raporu’nu açıkladı

Ortahisar Belediye Meclisi’nin mart ayının son meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi.

5 Mart 2021 Cuma 18:16
Yazdır

Toplantıda, tarım ve hayvancılığı desteklemek, kırsal kesimde cazibe merkezleri, köy üniteleri, tarım kentleri kurmak amacıyla çalışma yapılması ve bunları yürütmek üzere de “Tarım ve Hayvancılık Destekleme Birimi” kurulmasına yönelik verilen önerge doğrultusunda meclis üyelerinden oluşturulan ‘Tarım ve Hayvancılık Destekleme Çalışma Grubu Raporu’ okunarak görüşüldü. Çalışma Grubu’nun hazırladığı rapor, Koordinatör Sıddık Yılmaz tarafından okundu.

Raporda; kırsal kalkınma ve tarım, yerel yönetimler ve tarım, yerel yönetimlerin tarım sektöründeki değişen rolü, yerel yönetimlerin örnek tarım uygulamaları, Ortahisar’ın tarım durum analizi, geleceğe yönelik stratejiler ve bunların analizleri yer aldı.

“TARIM VE HAYVANCILIKTA BELEDİYELER AKTİF ROL ÜSTLENDİ”

Yerel ekonomiye can veren sektörler arasında yer alan tarımın en önemli bileşeni teşkil ettiğinin ifade edildiği raporda, “Özellikle 2012 yılında yürürlüğe giren 6360 sayılı yasa ile birlikte belediyelerin de aktif rol üstlendiği sektörlerden biri haline gelmiştir. Yasa ile tarım ve hayvancılığın desteklenmesi görevinin belediyelere verilmesi, belediyelerin hızlı karar alma ve uygulama yeteneğine sahip olması, yerelin özelliklerini daha iyi bilmesi sebebi ile o yörenin ihtiyacına uygun tarım ve hayvancılık politikaları üretebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.” tespitlerinde bulunuldu.

“TARIM ENVANTERİ ÇIKARILDI”

Ortahisar Belediyesi’nin gerçekleştireceği örnek uygulamalarla Türkiye’de bu konuda adından söz ettiren belediyeler arasında yer almasının istendiğine vurgu yapılan raporda, “Belediyeler tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve üreticilerin gelir düzeylerinin ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda istihdama katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi, üretimin geliştirilerek artırılması ve sosyoekonomik düzeyin yükseltilmesi hedefleriyle başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Arzumuz ve hedefimiz

Ortahisar Belediyesi’nin de gerçekleştireceği örnek uygulamalarla adından söz ettiren belediyeler arasında yer almasıdır. Bu doğrultuda şehrimiz tarım envanterinin çıkarılması ve tarım üretim potansiyelinin belirlenmesi amacıyla il ve ilçe tarım müdürlükleri başta olmak üzere ilgili tüm paydaş kurumlarla istişareler yapılmış, üretimden tüketime tedarik zincirinin tüm aşamalarında hem belediyenin yapabileceği çalışmalar hem de yürütülebilecek proje paydaşlıkları değerlendirilmiştir.” denildi.

Kırsal mahallelerin cazibe merkezi haline getirilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin belirlendiğinin ifade edildiği raporda şu ifadelere yer verildi: “Bu çalışma raporunda; diğer kurum ve kuruluşların program, proje, yatırım ve destekleriyle bütünlük arz edecek şekilde bir yol haritası çizilmiş, kırsal alanda yaşayanların iş ve yaşam şartlarını iyileştirmeye ve dolayısıyla köyün, kırsalın cazip hale getirilmesine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirlenmiştir.”

“ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU”

Çalışma Grubu’nu tarımla ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yardımcı olmak üzere nasıl bir yol izleneceğini belirlemek için kurduklarını belirten Başkan Genç, “Güzel bir çalışma oldu. Kurumlarla eşgüdüm sağlandı. Tarım müdürlüklerimiz, Ziraat Odamız, üniversitelerimizden yararlanıldı. Bizim buradaki kastımız özellikle pandemi nedeniyle gıda tedarikinin çok çok öne çıktığı bir dönemde yöresel olarak vatandaşlarımızın tarımsal üretimleriyle beraber kalkınmalarına katkı sağlamaktır. Belediye olarak bu işin ne tarafında olabiliriz, neler yapabiliriz? Bunlarla beraber bir değerlendirme yapmaktı. Bu manada çok güzel bir çalışma oldu. Ben buradaki önerileri dikkate alacağımızı, meclisimizin ihtiyaç duyduğumuz konularda meclis gündemine de getireceğimizi bir kez daha tekrar ediyorum.” diye konuştu.

“TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA ADIM ATACAĞIZ”

Raporun kağıt üzerinde kalmayıp en kısa sürede uygulamaya konulacağına dikkat çeken Başkan Genç, şöyle konuştu: “Özellikle bu işi kısa vadeli ve tanıtma formatında bırakmayıp, esasına müessir olmak üzere kısa ve orta vadeli çalışmalarla ele alacağız. Benim özellikle önemsediğim sertifikalı işçi konusu ve sahil bandımızdan güneye doğru tarımsal üretim daha iyi nasıl yapılabilir, neler olabilir, nasıl alanlar oluşturulabilir, bunlarla ilgili olarak ve devamında pazarlarla ilgili olarak Çalışma Grubumuzun toplantılarında da dile getirdiğimiz gibi adım atmak istiyoruz. Bu güzel çalışma için grubumuza teşekkür ediyorum. Burada sorumlu olmayan diğer arkadaşlarımızın da fikirleri, proje olarak öneri olarak da onları paylaşırlarsa bundan da memnuniyet duyacağımız belirtmek istiyorum.”

 

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediye, Meclisi’nin, mart, ayının, son, meclis, toplantısı, Belediye, Başkanı, Ahmet, Metin, Genç, yönetiminde, gerçekleştirildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur