Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI HÜSEYİN KARA'DAN BAYRAM KUTLAMASI İYİ BAYRAMLAR TALAT ÇAMKTAN BAYRAM İLANI ESKİ MUHTARDAN BAYRAM KUTLAMASI AKÇAABAT AK PARTİ'DEN BAYRAM KUTLAMASI AKPINAR MAH MUHTARI MESAJ YAYINLADI ÖMER HACISALİHOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI AKMESTEK'TEN YOĞUN İŞ BİRLİĞİ BÜYÜKŞEHİR’DEN BAYRAM DENETİMİ DOĞALGAZ ÇALIŞMASI İLE BOZULAN YOLLAR YENİLENİYOR. TRABZON'DA BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ OLACAK Trabzon Ticaret Lisesi, 100. Yılını kutluyor TTSO Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında sektörlerin talepleri dile getirildi CHP Genel Başkanı Özgür Özel Trabzon'a Geliyor! Bu Şehirde Sessiz Tehlikeye Karşı Harekete Geçildi! O Böceğe Karşı Timi Kuruldu Turizm Lisesinden Atletizm Müsabakalarında Büyük Başarı! AKÇAABAT’TA RAMAZAN ŞENLİKLERİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR AKÇAABATTA TOPLU BAYRAMLAŞMA OLACAK MI? TTSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
 
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
 
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
Ortahisar sahili çöplerden temizlendi
 

Ortahisar sahili çöplerden temizlendi

Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ’16 Eylül Dünya Temizlik Günü’ kapsamında Faroz Balıkçı Barınağı’ndan Beşirli Sahili’ne kadar olan bölümde farkındalık etkinliği düzenledi.

16 Eylül 2023 Cumartesi 16:18
Yazdır

Ortahisar Belediyesi’nin, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden “Fark et, Fark Yarat Kulübü, Trabzon Sokak Toplayıcıları Derneği ve okullarla ortaklaşa düzenlediği etkinlikte sorumsuz insanlar tarafından atılan her türlü atık madde ve çöp sahilden temizlendi.

“2 TON ÇÖP VE ATIK TOPLANDI”

Etkinlik kapsamında yaklaşık 70 kişilik bir grup tarafından gelişi güzel bir şekilde yerlere atılan ambalaj, kağıt, poşet, cam şişe, naylon, izmarit gibi her türlü atık madde ve çöp toplanarak poşetlere kondu. Etkinliğe katılan gönüllüler tarafından yaklaşık 2 ton çöp ve atık toplandığı aktarıldı.

“ÇEVRE KİRLİLİĞİ CANLI YAŞAMINI TEHDİT EDİYOR”

Etkinliğe katılan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, herkesin ortak arzusu olan daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için herkese görevler düştüğünü dile getirdi. İnsanlardan kaynaklanan faktörlerden dolayı çevre kirliliğinin bütün dünyayı etkilediğini ve canlı yaşamını tehdit eder hale geldiğini ifade eden Göktaş, “Temizliğin öncelikle kirletmemek olduğunun bilinciyle hareket ederek geleceğimize sahip çıkmalıyız. Temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak için hepimize görevler düşüyor. Biz de daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak amacıyla bir araya geldik. Ortahisar’da yaşayan vatandaşlar olarak bu anlamlı günde kent paydaşlarımızla birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Esasında sadece bu gün dolayısıyla değil, her gün çevremize karşı duyarlı ve sorumlu davranmalıyız. Çevre temizliğiyle ilgili farkındalığı ve bilinci artırmak, bu sorunlara dikkat çekmek için her sene olduğu gibi bu sene de bir araya geldik. Ben inanıyorum ki, bu tür etkinliklerle 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızda çevre temizliği ve hassasiyetiyle ilgili duyarlılık oluşacak ve hedeflediğimiz şekilde çevre kirliliğini ve doğayı tahrip eden, bozan eylemleri en aza indirmiş olacağız. Böylece daha temiz bir hava soluyacağız, daha temiz içme suyu kullanacağız ve daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarımızı sürdürmüş olacağız. Bütün insanların ortak arzusu da budur.” açıklamalarında bulundu.

“OLUMSUZ SONUÇLARINI ANLATALIM”

Çevre kirliliğinin önüne geçmek için eğitimin ve bilinçlendirme faaliyetlerinin önemine değinen KTÜ Sivil Savunma Amiri Erdal Danacı ise, “Bu konuyu toplumumuza ne kadar benimsetirsek, bu yönde ne kadar çok eğitim ve etkinlik düzenlersek çevreyi kirleten davranış ve eylemlerin de o oranda önüne geçmiş oluruz. Dolayısıyla çevreyi kirletenleri nazik bir şekilde uyarırsak ve bu davranışlarının olumsuz sonuçlarını anlatırsak ben eminim ki, hiç kimse elindeki çöpü ya da atık maddeyi yerlere atmaz, gider çöp kutusuna atar. Bu etkinliğe katılan bütün paydaşlarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık diyorum.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediyesi, Temizlik, İşleri, Müdürlüğü, ’16, Eylül, Dünya, Temizlik, Günü’, kapsamında, Faroz, Balıkçı, Barınağı’ndan, Beşirli, Sahili’ne, kadar, olan, bölümde, farkındalık, etkinliği, düzenledi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1430 Osmanlı orduları Selanik ve İyonya'yı fethetti.
1827 Beethoven, Viyana'da 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
1903 Marconi'nin telsiz sistemi aracılığıyla Londra ve New York arasında düzenli haber akışı başladı.
1938 Harp Okulu Mahkemesi, Nazım Hikmet'i 28 yıl hapse mahkum etti.
1950 Nazım Hikmet, Bursa Cezaevinde açlık grevine başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur