Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
GELECEĞİN HUKUKÇULARI ADLİYE DE FUTBOL TURNUVASI COŞKU VE DOSTLUKLA TAMAMLANDI HAYDİ TRABZON, TAKIMIMIZA DESTEK VERELİM Yine MİLLİ GÖRÜŞ, yine MİLLİ DURUŞ YENİDEN REFAH İLE !!! Muratoğlu’ndan Çocuk Parkı Teşekkürü ULAŞIM ZAMLANIYOR NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI TRABZON’DA MUAY THAİ HEYECANI MİNİK KALPLERİN PERDESİ AKÇAABAT’TA ARALANIYOR ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ Bak'a sosyal medyadan siber saldırı. DOĞADAN SOFRAYA, AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ ZAMANI ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
ULAŞIM ZAMLANIYOR
ULAŞIM ZAMLANIYOR
 
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
 
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
Ortahisar'ın 2021 Mali Yılı Performans Programı kabul edildi
 

Ortahisar'ın 2021 Mali Yılı Performans Programı kabul edildi

Ortahisar Belediyesi'nin 2021 Mali Yılı Performans Programı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

8 Ekim 2020 Perşembe 16:10
Yazdır

Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiminde gerçekleşen oturumda meclis üyeleri performans programıyla ilgili görüş ve eleştirilerini dile getirdi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Yılmaz, 2021 Mali Yılı Performans Programının komisyonda oybirliğiyle kabul edildiğini dile getirerek, komisyonun program hakkında hazırladığı raporu okudu. Raporun okunmasından sonra Ortahisar Belediyesi’nin 21 birim müdürlüğüne ait harcama giderleri ayrı ayrı okunarak meclis üyelerinin konuyla ilgili görüş ve eleştirileri dinlendi.

“İDEAL BİR PROGRAM HAZIRLANDI”

Birim müdürlüklerinin 2021 yılıyla ilgili proje faaliyetlerini ve harcama giderlerini içeren program oybirliğiyle kabul edildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eleştiri ve değerlendirmelerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

İYİ Parti adına programla ilgili düşüncelerini açıklayan Berrin Erkuloğlu sosyal yardım işlerine ve veteriner işlerine ayrılan kaynakların artırılması gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Pandemiden dolayı önümüzdeki yılın mart ayına kadar sosyalleşmenin olamayacağından dolayı buraya harcanacak paraların yani Özel Kalem ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğündeki bu konuyla ilgili kaynakların sosyal hizmetlere ve veterinerlik hizmetlerine aktarılmasını öneriyorum. Bu süreçte hem insanlarımızın hem de hayvanlarımızın bu kaynaklara ihtiyacı olacak. Bu duygu ve düşüncelerle programın hayırlı olmasını diliyorum.”

MHP adına konuşan meclis Üyesi Abdurrahman Kınalı ise, muhtarlıklar Müdürlüğüne ayrılan 200 bin liralık bütçenin yetersiz olduğunu belirterek, muhtarlıklar müdürlüğünde halkın ihtiyaçlarıyla ve talepleriyle ilgilenecek ayrı bir birim kurulması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanı Turgay Şahin ise, geçmiş yıllara oranla düşük bir performans programı hazırlandığını bunun da doğru bir uygulama olduğunu belirterek, “Bundan önce popülist projelerle beraber şişmiş programlar hazırlanıyordu. Şimdi gerçek sınırlarımıza çekildik.” dedi.

AK Parti adına görüşlerini dile getiren Faruk Kanca da Başkan Genç’in sürekli halkla bütünleşen bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğunu bunun da performans programına yansıdığına dikkat çekerek, “Sürekli halkın içinde olan bir belediye başkanımız var.  Onun bu anlayışı sosyal belediyeciliğe de yansıyor. Bu programda da onu açıkça görüyoruz.”  diye konuştu.

Programla ilgili konuşan Başkan Genç, programla ilgili meclis üyelerinin dile getirdiği görüşleri değerlendireceklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “TİSKİ konusunda dile getirilen belirsizliğin ortadan kaldırılması çok önemli bir konu. Yağmur suyu bizim görev alanımıza girmese de bu konuda adım atmak çok önemli. Zabıtaların yetki alanlarıyla ilgili de karışıklıklar var. Bu mevzuatla da bu sorunlar devam edecek. Ama kaldırım işgali konusunda kesinlikle taviz verilmemeli. İster büyükşehir isterse de bizim görev alanımız olsun kanunları herkese eşit bir şekilde bunu uygulamalıyız. Çünkü kaldırım kamunun hakkı olan bir alan. Dolayısıyla bu konuda zabıtamızın kararlılıkla müdahale etmesi kararındayım. Gerekli talimatı da aynı anlayışla verdim.”

Projelerle ilgili konuşan Başkan Genç, şu bilgileri aktardı: “Tünel Akvaryum çalışmamız devam ediyor. Seyir Terası da kurulum aşamasında, bunu ihale edeceğiz. Kadın konuk evimiz de bitme aşamasında yakında hizmete açacağız. Kapalı Yüzme Havuzu’nda ise güçlendirme çalışmasını bitirdikten sonra burayı hizmete açacağız. Projelerimizle ilgili herhangi bir aksama söz konusu değil. Ben tekrar katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”

Performans programının ekonomik koşullar göz önüne alınarak hazırlandığını dile getiren Başkan Genç,  “Ekonomik koşullarımızı düşünerek hizmet ve projelerimizi aksatmayacak ideal bir program hazırladık. Vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağduriyetine mahal vermeden aynı zamanda hizmet ve projelerimizi gerçekleştirebilmemize olanak tanıyacak gerçekçi bir program oldu. Programımızın her bir kalemine sadık kalacağız. Programın hazırlanmasında emeği geçen birim müdürlüklerimize, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Yılmaz’a ve komisyon üyelerine, çok değerli katkılar sunan eleştiri ve görüşlerinden istifade ettiğimiz meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. 2021 Performans Programımızın Ortahisarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediyesi'nin, 2021, Mali, Yılı, Performans, Programı, görüşülerek, oybirliğiyle, kabul, edildi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1917 Bolşevik lider Lenin sürgünde bulunduğu İsviçre'den Rusya'ya döndü ve Sosyalist Devrim'in başlatılması çağrısında bulundu.
1925 Tanin gazetesi süresiz kapatıldı.
1941 II. Dünya Savaşı: 500 Alman uçağı Londra'yı bütün gece bombaladı.
1943 Dr. Albert Hofmann, LSD'nin psychedelic (sanrı yaratan, hayal gördüren) etkilerini keşfetti.
1946 Suriye, Fransız Mandasıyken bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur