Trabzon Akçaabat Mersin güzergahında çalışan dolmuş minibüslerin sahipleri tedirgin olamaya başladılar.
Bakanlık müfettişi bir aydır inceleme yapıyor.
Diğer taraftan milyarlarca liralık kefillik altına nasıl girilecek merak etmeye başladı.
Trabzon Akçaabat Mersin güzergahında çalışan dolmuş minibüslerin değişimi konusunda 1. Nolu taşıyıcılar kooperatifinin çalışmalarını incelemek üzere Ankara'dan baş müfettiş gelerek yaklaşık bir aydır tüm çalışmaları titizlikle inceliyor.
Son zamanlarda şoför esnafının “CİMER” kurumuna bu konuda şikayette bulunduğu ve dönüşüm konusunda tam olarak aydınlatılmadığı öğrenildi. Şikayetlerde Kooperatife bağlı bazı durak başkanlarının. bazı şoför esnafını baskı altına aldığı ve cezalandırmakla tehdit ettiği vurgulandı.
Bakanlık müfettişinin kooperatif yönetimindeki kişilerin görevi kötüye kullandıklarını tespit etmesi halinde bu görevlilerin 1163 sayılı kanun gereği görevden alınma sebebi olacaktır.
Öte yandan şoför esnafı havuz sisteminde toplanan paranın nasıl dağıtılacağı, alınması planlanan araçların bedellerini nasıl ödeneceği, alınan araçlardan kimler sorumlu olacağı, henüz şoför esnafına tam olarak anlatılmaması tedirginlik yaratıyor.
Pazar günü yapılacak olan Trabzon Akçaabat Mersin 1. Nolu taşıyıcılar kooperatifinin durak başkanlığı seçimlerinde durak başkanlarının yanı sıra Muhittin Seyis’ inde aday olduğu öğrenildi.