Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
Özel okul temsilcileri taleplerini TTSO’ya iletti
 

Özel okul temsilcileri taleplerini TTSO’ya iletti

Trabzon’daki özel okul kurucuları ve temsilcileri, özel okulların fiyat artışının yüzde 65’le sınırlandırılmasının ardından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

7 Ocak 2023 Cumartesi 16:15
Yazdır

TTSO 13. Meslek Komitesi üyelerinin de yer aldığı özel okul kurucuları ve temsilcileri grubu, Başkan Çelebi’yi ziyaretlerinde, basın toplantısı düzenleyerek de açıklayacakları şu görüşleri dile getirdi:“Bizler, Trabzon’da özel okul kurucu ve temsilcileri olarak sektörümüzün yaşadığı sorunu gündeme getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

 

Elbette bu açıklamayı yaparken eğitim camiasının üyesi olarak dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların farkında olduğumuzu sözlerimizin başında ifade etmek istiyoruz. Eğitim sektörü bir ülkenin geleceğini oluşturmaktadır. Toplumların geleceğini belirlemektedir. Bu bilinçle şehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde özel sektör eğitim camiasına hassas yatırımlar yaptık. İşimizin bir tarafı özel sektör olarak sürdürülebilir bir iş, Maliye Bakanlığında ismimiz mükellef; aynı zamanda, ülkemizin geleceğini oluşturan gençlerimizin, çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sağlayan, eğitimde rekabete ve başarıya odaklı çalışmalarda bulunan kuruluşlarız.

 

Bin bir emekle oluşturduğumuz okullarımızın ülkemize, gençlerimize ve geleceğimize katkı veren değerde çıktıları olması en büyük emelimizdir. Bu uğurda sadece maddi olarak bakmadığımız işletmelerin manevi hazzı, yetiştirdiğimiz genç kuşaklar bizlere çalışma azmi ve kuvveti vermektedir. Bütün zorlukları aşmamızın temelinde bu duygu yatmaktadır. Bu hizmetleri verirken, sermaye havuzumuzu velilerden aldığımız ücretlerle karşılamaktayız. Maaşlar, kıdemler, vergiler, yemek, elektrik ve bunun gibi giderler tarafımızdan karşılanmaktadır. Eğitim/öğretim faaliyetlerini yerine getirirken, vergi mükellefi olan kurumlar olduğumuz gerçeğiyle 2013 yılından beri sınırlandırılan ücretlerimiz, piyasanın artan zam oranlarından yılda 1 defa artış yapabildiğimiz için, sektörümüz son yıllarda artan enflasyon karşısında fazlasıyla zorlanmaya başlamıştır.

 

04.01.2023 tarihli Milli Eğitim Bakanımızın yaptığı basın açıklamasıyla, özel okullarda ücretlere sınırlama getirilmiştir. Yasalarla özel okullara tanınan ücret tespit oranı yüzde 105.39 iken, bu oran bakanlık tarafından yüzde 65 olarak açıklanmıştır. Bu oran ülkemiz gerçekleri dikkate alındığında kabul edilebilir değildir. Özellikle Anadolu’da çok düşük ücretlerle hizmet vermeye çalışan bizler artan fiyatlar karşısında sadece yılda 1 defa ücret artışı yapabiliyoruz. Özel okulların yılda bir kez ücret artışı yapma hakkı yine yasalarla belirlenmiştir. Artış oranımız da yine yasalarla belirlenmektedir.

 

Birkaç rakam da paylaşmak istiyoruz. Devletin açıklamış olduğu yeniden değerleme oranı yüzde 122. Asgari ücretin bir yıllık artışı yüzde 266. ÜFE yüzde 128.7. TÜFE yüzde 72.31. Zorunlu kalemler (Elektrik, Yakıt, Temizlik ) yüzde 437. Böyle bir tabloda, sadece geliri veliler olan özel okullara devletin farklı teşvik vermesini beklemekteyiz.

 

Okul tercihi konusunda velilerin serbest olduğu düşüncesinden hareketle, özel okullara yasanın tanımış olduğu ücret artış oranının uygulanması, ama bu oran taban fiyat artışı olarak kabul edilip üzerinde artış oranlarıyla serbest piyasanın oluşması sağlanabilir. Ya da Anadolu’daki özel okulların geleceğini kurtarmak adına sektöre destek ve teşvikler sağlanabilir. Yüzde 65 ücret artış oranını bütün Türkiye genelinde uygulamak adil ve eşit koşullar olmadığı için birçok zorlukları sektöre taşımaktadır.

Yoksa 2023 yılının sonunda birçok özel okul kapanma, öğretmen ve çalışan çıkarma gibi sektörü olumsuz etkileyecek tedbirler ile karşı karşıya kalacaktır. Öncelikle özel okulların Milli Eğitimin bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Bizler de bu okullarımızın ayakta kalmasını istiyoruz. Bizlerin isteği çalışanlarımızın memnuniyeti ve öğrencilerin başarıya odaklı, sağlıklı koşullarda yetişmesidir. Bu konuda gerekli hassasiyetin Bakanlığımızca gösterilmesi, özel okul ücretlerinin yazılı ve görsel basında tartışılmasından uzak, eğitim ve başarılarının konuşulmasıdır.”

ÇELEBİ: TALEPLER BAKANLIĞA İLETİLECEK

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, eğitim sektöründen kendilerine iletilen talepleri ve çözüm önerilerini Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne göndereceklerini vurguladı.

Anahtar Kelimeler: Trabzon’daki, özel, okul, kurucuları, ve, temsilcileri, özel, okulların, fiyat, artışının, yüzde, 65’le, sınırlandırılmasının, ardından, Trabzon, Ticaret, ve, Sanayi, Odası, (TTSO), Başkanı, Erkut, Çelebi’yi, ziyaret, ederek, sorunlarını, ve, taleplerini, dile, getirdi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur