Biz inşallah Milliyetçi Hareket Partisinin de bize vereceği destekle Cumhurbaşkanımızı yüzde 60'ın üzerinde oyla inşallah seçeceğiz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Özellikle CHP'nin bu terör örgütlerinin taşeronluğunu yaptığı bir dönemde, milli ve yerli duruşuyla 2019 sürecinde AK Parti ile birlikte Cumhurbaşkanımıza vereceği desteği açıklayan Devlet Bahçeli'ye; adına yakışır, devleti koruyup kollayan Devlet Bahçeli'ye teşekkürlerimi iletiyorum." dedi. Bazı programlara katılmak üzere Trabzon'a gelen Çalık, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Çalık, burada yaptığı konuşmada, Trabzon’un AK Parti'ye her seçimde tam destek verdiğini belirterek partililere ve vatandaşlara teşekkür etti. Trabzonlulara bu değişiklik için verilen destekten dolayı teşekkür eden Çalık, şunları kaydetti: "2017 yılında Türkiye için en önemli değişiklik buydu ama bunun yanı sıra tüm dünyayı ve Müslüman coğrafyasını ilgilendiren, özellikle Amerika'nın Kudüs kararı, İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü ilan etmesinden dolayı sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde önce İİT'yi topladık ve 57 üye ülkenin Kudüs Filistin’in başkentidir, hukuki ve ebedi başkentidir ve öyle kalacaktır kararına imza attık." Ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin toplantıya çağrıldığını ifade eden Çalık, "Arkasından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu toplantıya çağırdık.
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye'nin önderliğinde bu toplantılar ve genel kurulun bir araya gelişi sağlanmış oldu ve orada dünyanın kendisini jandarması olarak ilan eden Amerika, 128 ülkeden tokat gibi bir cevap aldı. Mazlumların umudu, ümmetin ve dünyanın umudu haline gelmiş Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Amerika'ya atılan tokat Amerika'nın uyanmasına sebep olacaktır inşallah." değerlendirmesinde bulundu. Dünyaya çok önemli bir mesaj verildiğini vurgulayan Çalık, "Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu makam ve bizim Müslümanların en kutsal mekanlarından bir tanesidir. Bu vesileyle Filistin'in başkenti Kudüs olarak kalacaktır. Bugün Kudüs Filistin'in başkentidir ve Allah izin verirse sonuna kadar da başkenti olarak kalmaya devam edecektir. Amerika'nın isteğine verilen cevaplar, Amerika'ya da buna ret cevabı veren ülkelere de çok önemli bir ders mahiyetindedir." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin hedeflerinin olduğunu da anlatan Çalık, "Bizim hedefimiz 2023, bizim hedefimiz 2053, bizim hedefimiz 2071, bu hedefleri yakalamanın yolu 2019'dan geçiyor.
Hepimizin kilitlenmesi gereken nokta 2019 seçimleri" diye konuştu. Çalık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekkür ederek, "Özellikle CHP'nin bu terör örgütlerinin taşeronluğunu yaptığı bir dönemde, milli ve yerli duruşuyla 2019 sürecinde AK Parti ile birlikte Cumhurbaşkanımıza vereceği desteği açıklayan Devlet Bahçeli'ye; adına yakışır, devleti koruyup kollayan Devlet Bahçeli'ye teşekkürlerimi iletiyorum. 2019 seçimlerinde bizim hedefimiz Allah nasip ederse 60+1'dir. Biz inşallah Milliyetçi Hareket Partisinin de bize vereceği destekle birlikte Cumhurbaşkanımızı yüzde 60'ın üzerinde oyla inşallah seçeceğiz." ifadesinde bulundu.