Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil A PARTİ BASINI AĞIRLADI HAYATİ YAZICI, SİYASİ TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM” ’İMAR KOMİSYONU OLARAK KAMUOYU AÇIKLAMAMIZDIR’’ AKÇAABATLI GENCİN ACI SONU! Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum ARTIK İKLİMDEN DAHA HIZLI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ. AKÇAABAT’TA ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BÜYÜYOR AK Parti Kadın Kolları Türkiye 3’üncüsü oldu ASYA MARKET 11.ŞUBESİ AÇILIYOR AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ BAŞARIYA DOYMUYOR. Trabzon heyeti Buhara’daki yatırım olanaklarını inceledi AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN NİSAN AYI İÇİN UYARI !
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
 
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
 
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
PEKŞEN soru önergesi verdi.
 

PEKŞEN soru önergesi verdi.

CHP Trabzon Mv. Av. Haluk PEKŞEN Cumhuriyet’in simge mekanlarından Marmara Köşkü’nün yıkılması konusunu TBMM gündemine taşıdı.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 07:12
Yazdır
PEKŞEN, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde “Cumhuriyet’in simge mekanlarından Marmara Köşkü’nün yıkılması, bir bir yok edilen Cumhuriyet değerlerine bir yenisini daha eklerken, geleceğe bırakacağımız manevi ve maddi miraslar giderek azalmaktadır. Taşınmaz Kültür Varlıklarının Gruplandırılması, Bakım ve Onarımları 660 nolu İlke Kararı’na göre, “Toplumun maddi tarihini oluşturan kültür verileri içinde tarihsel, simgesel, anı ve estetik nitelikleriyle korunması zorunlu yapılar”ın yaşamını sürdürebilmesi için, gerekli bakım ve onarımının yapılması gerekmektedir. Cumhuriyet yapılarıyla birlikte başlayan yıkımlar, Cumhuriyet rejimin yıkılmasına gidişin mekansal adımlarıdır.” diye vurgulayarak, Başbakan DAVUTOĞLU tarafından cevaplanması istemiyle aşağıdaki soruları yöneltti:

 


• Cumhuriyetin çağdaşlaşma projesinin ilk örneklerinden olan, tarihsel, simgesel, anı ve estetik nitelikleriyle korunması zorunlu yapı olarak tescillenmiş olan Marmara Köşkü’nün yıkılmasının gerekçeleri nelerdir?
• 660 nolu İlke Kararı’na göre, kültürel miras olarak tescillenmiş bir yapının risk taşıması halinde yıkılmasının değil, bakım ve onarımın yapılması gerekmekte değil midir? • Marmara Köşkü’nün yasal mevzuat uyarınca bakım ve onarımın yapılması gerekirken hangi yasal mevzuata göre yıkılması gerekli görülmüştür?

• Koruma Kurulu’nun riskli yapı ilan edip, yıkım izni vermesine yönelik kararına yönelik açılan dava, yıkım izniyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olması ve yapılan itirazlarla devam eden yargı sürecine rağmen Marmara Köşkü’nün yıkılması ile Anayasa’nın Cumhuriyetin “bir hukuk devleti” olduğu 2 nci maddesi ve “tarih, kültür ve tabiat varlıklarının ve değerlerinin korunmasıyla ilgili” 63 üncü maddesi ihlaliyle Anayasamızın ihlaline neden göz yumulmuştur?
Anahtar Kelimeler: CHP, Trabzon, Mv, Av, Haluk, PEKŞEN, Cumhuriyet’in, simge, mekanlarından, Marmara, Köşkü’nün, yıkılması, konusunu, TBMM, gündemine, taşıdı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1912 2340 yolcusuyla ilk yolculuğuna çıkan Titanik transatlantiği, Newfoundland'ın güneyinde bir buzdağına çarparak battı, olayda 1.513 kişi öldü.
1918 Ağrı'nın kurtuluşu.
1921 İsyancı Ahmet Anzavur, Biga yakınlarında öldürüldü.
1920 Sacco ve Vanzetti adlarındaki iki İtalyan göçmeni, Massachusetts'te cinayet ve gasp suçlarıyla tutuklandılar. Yedi yıl sonra suçlulukları konusunda derin şüpheler mevcutken idam edilmeleri Amerikan adalet sisteminin bir ayıbı olarak kalmıştır.
1922 Kanadalı bilim adamları Frederick G. Banting ve Charles H. Best, şeker hastalığına karşı kullanılan insülini buldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur